روانشناسی کودکان پرخاشگر

رفتار پرخاشگرانه زمانی است که کودک یا جوان نسبت به همسالان، خواهر و برادرها یا بزرگسالان واکنش خصمانه نشان می دهد که می تواند شامل پرخاشگری کلامی و فیزیکی باشد. دلایل زیادی وجود دارد که کودک یا جوان شما ممکن است پرخاشگر باشد. آنها ممکن است احساس اضطراب و ناامنی کنند. در ادامه گروه مشاوره و روانشناسی داناک مشاور توضیحات کاملی در این باره به شما ارائه می دهد. با ما همراه باشید.

خشم و رفتار پرخاشگرانه

ممکن است مشکلاتی در رابطه با همسالان داشته باشند. ممکن است در بیان احساسات یا خواسته هایشان مشکل داشته باشند. یا ممکن است سعی کنند راه خودشان را بروند.کودکان و نوجوانان مبتلا به شرایطی مانند اوتیسم، اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) در کودکان و مشکلات پردازش حسی نیز ممکن است زمانی که احساس می کنند از کنترل خارج می شوند، رفتار پرخاشگرانه ای ازخود نشان دهند بیش از حد تحریک شوند یا مضطرب باشند.

علت‌های خشونت در کودکان

خشونت و ناسازگاری در کودکان می تواند علت های متفاوتی داشته باشد. بعضی کودکان مشکلات خلقی دارند. کودکانی که دوقطبی هستند، در مراحل شیدایی خود، اغلب پرخاشگر می شوند. آنها کنترل خود را از دست می دهند، تکانشی می شوند. از طرف دیگر، وقتی افسرده می‌شوند، اگرچه پرخاشگری کمتر رایج است، می‌توانند تحریک ‌پذیر شوند و گاهی اوقات این تحریک ‌پذیری و عصبانیت باعث می‌شود بچه‌ها را سرزنش کنند.

بیماری های روان پریشی نیز ممکن است با پرخاشگری ظاهر شوند. برای مثال، کودکان مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب به محرک‌های درونی پاسخ می‌دهند که می‌توانند آزاردهنده شوند. گاهی اوقات بچه‌های مبتلا به اسکیزوفرنی بد‌اعتماد یا مشکوک می‌شوند و بدنبال این بی اعتمادی ممکن است رفتارهای پرخاشگرانه از خود بروز دهند کودکانی که مشکلات شناختی (آنچه که اکنون به آن آسیب فکری می گویند) یا ارتباطی (از جمله اوتیسم) دارند نیز ممکن است پرخاشگرشوند.

این مطلب را نیز بخوانید: 7 اصل اساسی برای داشتن یک رابطه عاطفی پایدار

هنگامی که کودکان مبتلا به این شرایط پرخاشگر می شوند، اغلب این کار را انجام می دهند زیرا در مواجهه با اضطراب یا ناامیدی خود مشکل دارند و نمی توانند احساسات خود را مانند دیگران به زبان بیان کنند. پرخاشگری ممکن است نوعی تکانشگری نیز باشد.در کودکان مبتلا به ADHD، رایج ترین آنها، تکانشگری و تصمیم گیری ضعیف است که می تواند منجر به رفتاری شود که به عنوان پرخاشگرانه تعبیر می شود. این کودکان معمولاً عواقب اعمال خود را در نظر نمی گیرند.در اختلال سلوک، پرخاشگری بخشی از ماتریس بیماری است.

بر خلاف کودکی که عواقب اعمال خود را در نظر نمی گیرد، کودکان مبتلا به CD عمدا بدخواه هستند و درمان و پیش آگهی در آنها کاملاً متفاوت است.زمانی که کودک آسیب لوب فرونتال یا انواع خاصی از صرع دارد. در این موارد ممکن است دلیل قابل درک برای اپیزود تهاجمی وجود نداشته باشد و اپیزود می تواند دارای یک جزء انفجاری باشد.

در نهایت، مواقعی وجود دارد که پرخاشگری در کودکان یا نوجوانان توسط عوامل استرس زا در موقعیت آنها تحریک می شود و نشان دهنده یک بیماری عاطفی زمینه ای نیست. اما درک این نکته مهم است که این نسبتاً نادر است و زمانی که پرخاشگری به طور مکرر شروع به رخ دادن می کند، می تواند نشان دهنده یک مشکل عاطفی در حال ظهور باشد.

روش‌های مداخله در خشونت کودکان

به روشهای زیر می توانید بهترین واکنش را به خشم کودکان نشان دهید:

این مطلب را نیز بخوانید: رویکرد های روانشناسی

  • آرام بمانید

در مواجهه با یک کودک خشمگین، به راحتی می توانید احساس کنید که از کنترل خارج شده اید و متوجه می شوید که سر آنها فریاد می زنید. اما وقتی فریاد می زنید، شانس کمتری برای رسیدن به خواسته خود دارید. در عوض، شما فقط آنها را تهاجمی تر و سرکش تر خواهید کرد.

هر چقدر هم که سخت باشد، اگر بتوانید آرام بمانید و بر احساسات خود مسلط باشید، می توانید الگوی فرزندتان باشید و همین کار را به او بیاموزید.رفتار انفجاری یا مخرب نتیجه مهارت های عقب مانده است نه مثلاً تلاش برای جلب توجه یا محدودیت های آزمایشی. ایده این است که به کودکان مهارت‌هایی را آموزش دهیم که آنها آن مهارت ها را،برای پاسخگویی مؤثرتر به موقعیت‌هایت تحریک کننده ندارند

  • تسلیم نشوید

آنها را تشویق نکنید که با موافقت به آنچه می خواهند برسند و به این رفتار خود ادامه دهند تا بتوانید آن رفتار رامتوقف کنید.

  • رفتار مناسب را تحسین کنید

وقتی آرام شدند، آنها را به خاطرمدیریت خشم خود تحسین کنید. و هنگامی که سعی می کنند احساسات خود را به صورت شفاهی، آرام بیان کنند، یا سعی می کنند در زمینه اختلاف نظر سازش پیدا کنند، آنها را به خاطر این تلاش ها تحسین کنید.

  • حل مسئله

به آنها کمک کنید مهارت های حل مسئله را تمرین کنند. زمانی که کودک شما ناراحت نیست، زمان آن است که به او کمک کنید تا احساسات خود را بیان کند.

  • از محرک ها اجتناب کنید

اکثر بچه‌هایی که به طور مکرر دچار عصبانیت می‌شوند، این کار را در زمان‌های بسیار قابل پیش‌بینی انجام می‌دهند، مانند زمان تکالیف، زمان خواب، یا زمانی که زمان توقف بازی است، چه لگو یا ایکس‌باکس. معمولاً از کودک خواسته می شود کاری را انجام دهد که دوست ندارد، یا از انجام کاری که دوست دارد دست بردارد. هشدارهای زمانی (“ما 10 دقیقه دیگر می رویم”)، تقسیم وظایف به جهات یک مرحله ای (“اول، کفش هایت را بپوش”)، و آماده سازی کودک برای موقعیت ها (“لطفا قبل از اینکه مادربزرگ را ترک کنی از او عذرخواهی کن”.

رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان

برای یک کودک کوچکتر از 4 سال غیرعادی نیست که در هر هفته 9 حالت عصبانیت داشته باشد. دکتر دنیس سوخودولسکی، روانشناس بالینی در مرکز مطالعات کودک ییل می گوید:

پرخاشگری در کودکان

اینها می تواند شامل قسمت هایی از گریه، لگد زدن، پا زدن، ضربه زدن و هل دادن باشد که 5 تا 10 دقیقه طول می کشد. بیشتر کودکان در مهدکودک از این رفتار بیشتر می شوند. برای کودکانی که کج خلقی‌شان با افزایش سن ادامه می‌یابد و تبدیل به چیزی می‌شود که از نظر رشد مناسب نیست، کمک حرفه‌ای ممکن است ضروری باشد. به گفته سوخودولسکی، مسائل خشم شایع ترین دلیل ارجاع کودکان برای درمان سلامت روان است.

این مطلب را نیز بخوانید: مهمترین دلایل روانشناسی دیر حرف زدن در کودک

تصور می شود که ژنتیک و سایر عوامل بیولوژیکی در خشم/پرخاشگری نقش دارند. محیط زیست نیز در این امر نقش دارد. تروما، ناکارآمدی خانواده و برخی سبک‌های فرزندپروری (مانند تنبیه‌های شدید و متناقض) نیز این احتمال را افزایش می‌دهد که کودک خشم و/یا پرخاشگری را نشان دهد که در زندگی روزمره او اختلال ایجاد می‌کند.

اثرات خشونت در روان کودکان

خشونت انفجاری سه فرض اساسی را که به کودکان احساس خوشبختی می بخشد، به چالش می کشد، و گاهی اوقات آنها را در هم می شکند: این که دنیا خیرخواهانه است، معنادار است، و اینکه خود کودک ارزشمند است.غم، خشم، سرزنش خود، ناباوری، افسردگی و اضطراب همگی در کودکانی که خشونت انفجاری را تجربه کرده اند به خوبی ثبت شده است.

این تأثیرات احتمالاً تا بزرگسالی ادامه خواهند داشت . مدتها پس از پایان خشونت نحوه واکنش یک کودک به خشونت انفجاری که ممکن است وارد زندگی آنها شود بستگی به ماهیت انفجار، شرایط درگیری، کیفیت مراقبت های اجتماعی و بهداشت، اثرات مستقیم و غیرمستقیم انفجارخشم بر کودک یا مراقبین آنها، در مورد ثبات خانواده و درآمد، سن آنها، و وضعیت سلامت روحی و جسمی آنها قبل از انفجار دارد.این که چگونه چنین خشونتی به طور قابل پیش بینی بر کودک به طرق بی شمار تأثیر می گذارد، همیشه روشن نیست. اجماع در مورد عواقب درگیری و خشونت انفجاری بر سلامت روانی کودکان هنوز حل نشده است.

اختلالات سلامت روان، PTSD و سایر اختلالات روانشناختی که کودکان به دنبال تعارض با آنها تشخیص داده می شوند، گسترده و متنوع هستند و از اختلال استرس پس از ضربه (PTSD)، استرس حاد، شب ادراری، از دست دادن اشتها وتا کناره گیری ازاجتماعی می تواند متغیر باشد.

روش‌های مدیریت خشونت کودکان

توانایی تشخیص زودهنگام علائم خشم می تواند به فرزند شما کمک کند تا تصمیمات مثبت تری در مورد نحوه مدیریت آن بگیرد.

این مطلب را نیز بخوانید: 7 روانشناس خوب در تهران

در مورد احساسات کودک خود در هنگام عصبانیت صحبت کنید. به عنوان مثال، آنها ممکن است متوجه شوند که:

  • قلب آنها تندتر می زند
  • عضلات آنها منقبض می شود
  • دندان هایشان را به هم فشار می دهند
  • مشت می کنند
  • شکمشان می پیچد

برای مدیریت خشم از کودک بخواهید تا 10 بشمارد،از موقعیت دور شود،آهسته و عمیق نفس بکشد،برای کاهش تنش، مشت های آنها را گره کرده و باز کنید.با یک فرد قابل اعتماد صحبت کنید و برای آرامش به یک مکان خصوصی بروید.

تشخیص و شناسایی خشونت در کودکان

  • عصبانیت های دوران کودکی آنها فراتر از سن مورد انتظار است
  • زمانی که نمی توانند برنده شود یا مشکلی را حل کنند، نامید می شوند
  • معلمان آنها گزارش می دهند که آنها خارج از کنترل هستند
  • دوستان آنها نمی خواهند با آنها بازی کنند
  • آنها دیگران را به خاطر مشکلاتشان سرزنش می کنند
  • رفتار آنها برای خود یا دیگران خطرناک است
  • هنگام عصبانیت از زبان کینه توزانه یا ناپسند استفاده می کنند

همراه با واکنش های فیزیکی، کودک شما ممکن است سعی کند از زبان آزاردهنده استفاده کند تا واکنشی از شما دریافت کند یا خشم خود را منتقل کند. آنها فریاد می زنند، از هر فحشی که می دانند یا فکر می کنند استفاده می کنند و چیزهایی می گویند که عمداً به شما صدمه بزنند.آنها به دنبال دلایلی برای ناراحت شدن هستند در حالی که مسائل جزئی ممکن است باعث ایجاد مشکل شود، فرزند شما ممکن است فعالانه به دنبال دلایلی برای عصبانی شدن باشد.

این مطلب را نیز بخوانید: نقش طرحواره های کودکی در روابط عاطفی

این به این دلیل است که آنها انرژی و احساسات بیش از حدی دارند که باید آزاد کنند حتی اگر آنها را به روشی سالم ابراز نکنند.وقتی از فرزندتان می‌خواهید که اسباب‌بازی‌هایش را بردارد یا برای مدرسه آماده شود، چگونه پاسخ می‌دهد؟ این طبیعی نیست که مجبور باشید دائماً به فرزندتان دستور دهید، التماس کنید یا حتی او را به نظم و انضباط تهدید کنید تا او را مجبور به انجام کارهای ساده کنید.

اصلاح رفتار کودک پرخاشگر

توجه داشته باشید که آیا فرزندتان از اینکه ازاو خواسته می‌شود کار ساده‌ای انجام دهد عصبانی می‌شود.آیارفتار آنها زندگی خانوادگی شما را مختل می کند؟ آیا زندگی شما به دلیل مسائل خشم فرزندتان در حال تغییر است و آسیب های عاطفی و اجتماعی بر زندگی شما وارد می کند؟آیا آنها زمان و انرژی زیادی از شما می گیرند تا آرام شوند؟آیا انهااحساس می کنند نمی توانند خشم خود را کنترل کنند؟

راهکارهای روانشناسی برای کنترل خشونت در کودکان

راهکارهای زیر برای کنترل خشم در کودکان توصیه می شوند:

  • انضباط شخصی

کودکان گاهی اوقات مجبورند کارهایی را انجام دهند که از آنها لذت نمی برند: انجام تکالیف، خاموش کردن تلویزیون یا رفتن به رختخواب در شب. شکاف بین کاری که می خواهند انجام دهند و کاری که باید انجام دهند می تواند منبع خشم باشد. انضباط شخصی یک مهارت ضروری برای یادگیری کودکان است و به آنها کمک می کند تا جنبه واکنشی و عاطفی خود را مدیریت کنند.

  • نقش آفرینی

ایفای نقش می تواند راهی ارزشمند برای کودکان و بزرگسالان باشد تا محرک های خاص خشم را کشف کنند، مانند اینکه به آنها گفته شود از انجام کاری دست بکشند یا فعالیتی را انجام دهند که علیرغم اینکه برای آنها خوب است، ولی در برنامه زندگی آنها نقشی ندارد. به عنوان مثال، می توانید نقش بازی کنید نقشی که از کودک خواسته می شود اتاقش را تمیز کند، اما جنبه عاطفی کار را در نظر می گیرد و شروع به بازی می کند.چنین خود انضباطی می تواند رویکرد ارزشمندی برای جلوگیری از شروع رفتار خشمگین باشد.

تأثیرات محیطی بر خشونت کودکان

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد محیط زندگی می‌تواند بر تمایل به خشم در کودکان مدرسه‌ای تأثیر بگذارد. مطالعه ای که در لاگوس، نیجریه انجام شد، ارتباط مثبتی بین روابط خانوادگی و خشم در دانش آموزان دبیرستانی پیدا کرد.مطالعه دیگری در اکوادور نشان داد که رابطه معکوس معناداری بین جو اجتماعی خانواده و پرخاشگری در کودکان کلاس سوم وجود دارد.

این مطلب را نیز بخوانید: خشم و پرخاشگری

علاوه بر این، یک مطالعه در مورد مداخلات مدیریت خشم نشان داد که آموزش به دانش‌آموزان برای کنترل رفتارهای پرخاشگرانه خود می‌تواند به محیط مدرسه آرام‌تری منجر شود. این یافته ها حاکی از آن است که روابط خانوادگی و جو اجتماعی در شکل گیری استعداد خشم در کودکان مدرسه ای نقش دارد محیط زندگی می تواند بر تمایل به خشم تأثیر داشته باشد.آسیب‌های همسایگی و خشم درونی می‌توانند برای افزایش حساسیت به پیامدهای شناختی نامطلوب مانند زوال شناختی تسریع شده در تعامل باشند.

در سالهای پیش دبستانی، استعداد خشم مزاجی کودک با بازده خواب کمتر و مدت خواب شبانه کوتاهتر همراه بود.محیط زندگی عجیب و غریب مناطق سردسیر که با امواج سرد مکرر، آلودگی شدید هوا و رژیم غذایی پر کالری مشخص می شود، می تواند بر ایجاد اختلالات رشدی DDs تأثیر بگذارد.

روش‌های ارتقای رفتارهای مثبت در کودکان مستعد خشونت

خشم یک احساس طبیعی و سالم است. اما بسیاری از کودکان برای درک تفاوت بین احساسات عصبانی و رفتار پرخاشگرانه تلاش می کنند. وقتی بچه‌ها نمی‌دانند چگونه با احساسات خود کنار بیایند، ناامیدی و عصبانیت می‌تواند به سرعت به سرپیچی، بی‌احترامی، پرخاشگری و عصبانیت تبدیل شود. به کودکان بیاموزید که به احساسات خود برچسب بزنند، تا بتوانند احساسات خشم، ناامیدی را به زبان بیان کنند.

سعی کنید بگویید: “اشکال ندارد احساس عصبانیت کنید، اما ضربه زدن به دیگران اشکال دارد.” به آنها کمک کنید وقتی احساس عصبانیت می کنند متوجه شوند که عصبانی هستند وکنترل اعمال خود را در مواقع عصبانیت به دست بگیرند. گاهی اوقات، رفتار پرخاشگرانه از انواع احساسات ناراحت کننده مانند غم و اندوه یا خجالت ناشی می شود. بنابراین، به فرزندان خود کمک کنید تا بفهمند چرا احساس عصبانیت می کنند. شاید از لغو شدن یک بازی ناراحت می شوند، اما با عصبانیت پاسخ می دهند زیرا این نوع پاسخ آسان تر است.

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره کودک

تقویت رفتارهای مثبت در کودکان خشن به والدین و مربیان کمک می کند تا این کودکان رفتارهای خشونت آمیز خود را بهبود بخشند. به کودک خود اطمینان خاطر دهید که در هر شرایطی در کنار او خواهید بود و همیشه از او حمایت خواهید کرد.سعی کنید با کودک خود دوستانه رفتار کنید تا اعتماد او نسبت به شما افزایش یابد.به کودک خود بگویید که همیشه باعث افتخار شما بوده است و اگر در کاری موفق نشود به از دست دادن توجه شما منجر نخواهد شد.کودک با این رفتار انگیه لازم برای انجام کارهای بعدی را در خود ایجاد خواهد کرد.

در صورت عصبانیت کودکتان سعی کنید که شما آرام بمانید محیط را ترک کنید و به او بگویید تنها در صورتی به حرفهایش گوش خواهید کرد که دست ازاینگونه رفتارهایش بردارد.از کودک خود درخواست کنید که صادق باشد و بخاطر ترس از سرزنش دروغ نگوید از او درخواست کنید که شجاعت خود را گاهی هم در راستگویی نشان دهد و اطمینان داشته باشد که از طرف شما سرزنش نخواهد شد.

به کودک بیاموزید که وقتی موضوعی باعث خشم او می شود، تلاش کند تا راه حلی برای مدیریت و حل آن موضوع پیدا کند.به کودک خود فرصتی دوباره بدهید تا خطاهای خود را اصلاح کند.در صورتی که کودک کار اشتباهی را انجام داد بجای پرخاشگری به او گوشزد کنیم که دفعاتی بوده که این کار را درست انجام داده است. به کودک اطمینان خاطر بدهید که هر جا نیاز به کمک داشت در کنارش خواهید بود. و به او بگویید که تو می توانی!تا کودک با انرژی و انگیزه بیشتری کار را انجام دهد.

به او بگویید که همه انسانها ممکن است گاهی رفتارهای اشتباهی را به صورت ناخواسته انجام دهند. برای کودکان خودفضایی ارام و مناسب بوجود آورید تا باعث کاهش استرس و عصبانیت در آنها گردد. استفاده از سیستم پاداش در تقویت رفتارهای کودکان خشن مناسب است به عنوان مثال هر بار که یک کودک خشن یک رفتار دوستانه انجام می دهد می توانید به او یک پاداش بدهید. هنگامی که کودک عصبانی یک رفتار مناسب از خود نشان می دهد آن را تحسین و تشویق کنید که باعث افزایش اعتماد به نفس و احساس قدرت در کودک می شود.

 

منابع:

https://www.google.com/search?q=%D9%85%D8%AA%D8%B1%D8%AD%D9%85+%DA%AF%D9%88%DA%AF%D9%84&rlz=1C1GCEA_enIR1100IR1100&oq=&aqs=chrome.1.69i59i450l8.2275120j0

https://typeset.io/questions/is-there-any-effect-of-living-environment-on-anger-proneness-gvwjfux4i5

https://childmind.org/article/aggression-in-children-causes/

https://childmind.org/article/angry-kids-dealing-with-explosive-behavior/

https://www.yalemedicine.org/conditions/anger-issues-in-children-and-teens#:~:text=For%20children%2C%20anger%2

https://www.yalemedicine.org/conditions/anger-issues-in-children-and-teens#:~:text=For%20children%2C%20anger%2

بهترین مرکز مشاوره در غرب تهران

مرکز مشاوره روانشناسی مکانی است که افراد به آنجا مراجعه می کنند تا با درمانگران و روانشناسان راجع به موضوعاتی که با آنان درگیر هستند صحبت کنند و با کمک روانشناسان راهکارهایی برای حل مشکلات خود پیدا کنند. در ادامه با مجموعه مشاوره و روانشناسی داناک مشاور همراه باشید.

مراکز مشاوره به مراجعان کمک می کنند تا با موضوعاتی که آنها را درگیر کرده آشنا شوند و با روشهای نادرست رفتاری خود آشنا شوند و در صدد تغییر انها برآیند. بهترین مراکز مشاوره بهتراست دارای این خصوصیات باشند:

این مطلب را نیز بخوانید: رویکرد های روانشناسی

  • تخصص و تجربه

روانشناسان لازم است که تخصص و تجربه کافی را هم در زمینه روانشناسی داشته باشند و همین طورلازم است که روانشناسان تحصیلات کافی در زمینه درمانگری را داشته باشند تا بتوانند با راه حل های مختلف و متناسب به درمانجویان جهت رفع مشکلاتشان کمک کنند.

  • احترام و حفظ حریم شخصی

بهترین مرکز مشاوره لازم است حریم خصوصی افراد را حفظ کرده و راز دار بوده و اطلاعات خصوصی افراد را به افراد دیگر منتقل نکند.

  • فضای آرام و دلنشین

فضای مشاوره باید کاملا آرام و عاری از هرگونه تجملات و اشیا اضافی باشد و به دور از هرگونه سوگیری اعتقادی ، اقتصادی یا اجتماعی باشدو

  • دسترسی آسان

بهترین و مناسب ترین مرکز مشاوره برای مراجع کنندگان مرکز مشاوره ای است که دسترسی به آن آسان باشد تا مراجعین به سادگی بتوانند از وجود آن بهره ببرند.

  • همکاری با مراکز دولتی

همکاری با مراکز دولتی مثل بهزیستی و دیگر نهادها از مزایای یک مرکز مشاوره خوب است.

ویژگیهای بهترین روانشناس

یک روانشناس متخصص باید ویژگیهایی از جمله ویژگیهای زیر را داشته بلشد:

این مطلب را نیز بخوانید: اهمیّت موضوع رازداری در جلسات مشاوره

تجربه و تحصیلات

بهترین روانشناسان باید داری تحصیلات لازم و تجربه های کافی در زمینه های روانشناسی باشند که می تواند شامل داشتن مدرک دکترای روانشناسی یا حداقل داشتن مدرک کارشناسی ارشد در این زمینه باشد.

قابل اعتماد بودن

روانشناسان خوب باید صادق و قابل اعتماد باشند به طوری که مراجعان بتوانند با اعتماد کامل اطلاعات شخصی خود را به او بسپارند و اعتماد داشته باشند که اطلاعات شخصی آنان در جای دیگری بیان نخواهد شد.

همدلی و همراهی

بهترین روانشناسان با مراجعان خود همدل و همراه هستند یعنی مسائل و مشکلات مراجعان خود را درک کنند واز دید آنان به مشکلات نگاه کنند و هیچ نوع قضاوتی در مورد مراجعان خود نداشته باشند.

مهارت های ارتباطی

روانشناسان خوب لازم است مهارتهای ارتباطی بسیار عالی با مراجعان خود داشته باشند تا با قدرت نفوذ در کلام خود بتوانند گفتگویی سازنده با درمانجویان خود داشته باشند.

تخصص در زمینه ای خاص

یک روانشناس خوب لازم است تخصصی نیز در زمینه ای خاص از روانشناسی داشته باشد به عنوان مثال متخصص وسواس یا مسائل خانوادگی باشد.

این مطلب را نیز بخوانید: 7 روانشناس خوب در تهران

حفظ حقوق مراجع

بهترین روانشناسان حقوق مراجعان را در نظر گرفته و از نظرهزینه، رویکرد درمانی، روند درمان و نوع تخصص خود به مراجع اطلاعات لازم را در اختیار مراجعان قرار می دهند.

بهترین مرکز نوروفیدبک درغرب تهران

نوروفیدک بک یک روش درمانی غیر دارویی است که با استفاده از تکنولوژی های مختلف مثل الکتروانسفالوگرافی(EEG) به مراجعان کمک می کند تا از لحاظ شناختی ،عاطفی،روحی بهبود پیدا کنند تا راحتر به فعالیت های روزمره خود بپردازند.مشخصات زیر به بهتر بودن مرکز نورو فیدبک کمک می کند. متخصصین شاغل در مرکز نورو فید بک لازم است تخصص و تجربه کافی را در زمینه درمان با نوروفیدبک داشته باشدو تحت نظر پزشکان و متخصصان مغز و اعصاب اداره شود.

وجود تجهیزات پیشرفته وجدید در مرکز نوروفیدبک برای انجام جلسات نوروفید بک بسیار مفید خواهد بود.پلن درمانی برای هرمراجعه کننده و تعیین برنامه درمانی برای هر جلسه درمان بسیار کارساز و مفید است.ایجاد محیطی امن همراه با صمیمیت و پذیرش درمانجویان از دیگر مشخصات یک مرکز نورو فیدبک استادارد است..دسترسی آسان و مناسب بودن مکان برای مراجعین باعث حضور آسان و به موقع انان در مرکز خواهد بود.

مشاور کودک غرب تهران

مشاوره کودک از کودکان پشتیبانی می کند و به آنها کمک می کند تا با مشکلات، اضطرابها و استرسهای و مسائل روزمره خود بهتر برخورد کنند این نوع مشاوره ها معمولا توسط مشاوران مخصوص کودکان یا مشاوران خانواده انجام می شود و هدف این نوع مشاوره ارتقاء سلامت روان و بهبود مسائل عاطفی و روانی در کودکان است. لازم است یک روانشناس کودک خوب این خصوصیات را داشته باشد:

این مطلب را نیز بخوانید: خشم و پرخاشگری

تاب آوری

روانشناسان کودک باید انعطاف پذیر باشند و بتوانند خود را با رفتارهای گاهی اوقات نامنظم وفق دهند. آنها همچنین باید بتوانند در صورت لزوم به سمت برنامه های درمانی جدید حرکت کنند.

ارتباط

مهارت های ارتباطی غیرکلامی هنگام کار با کودک اهمیت بیشتری پیدا می کند. برخلاف بزرگسالان، آنها بلوغ رشدی لازم برای انتقال اطلاعات عاطفی را در یک جلسه به همان روشی که مراجعان بزرگسال انجام می دهند، ندارند. درک ابزار ارتباطی و سازگاری آنها برای تجزیه و تحلیل رفتار آنها و ایجاد بهترین برنامه درمانی برای آنها کلیدی است.

بازیگوشی

بیشتر از سرگرم کردن کودک، بازیگوشی در بزرگسالان الگویی برای برقراری ارتباط است. به گفته محققان، برخی از بزرگسالان به احتمال زیاد حس بازی خود را تا بزرگسالی حفظ می کنند، و این روانشناسان کودک بدون شک در تلاش برای کار با کودکان دارای مزیت هستند. برخی می گویند بازی، زبان کودکان است.

دلسوزی

روانشناسان کودک باید همیشه شنوندگان همدل و فعال باشند. این ابزاری برای ایجاد اعتماد با کودک است که پایه و اساس همه چیزهایی است که در روابط کاری به دنبال خواهد داشت.

مشاور کودک در تهران

بهترین روانشناس نوجوان در غرب تهران

کاردرروانشناسی نوجوان به معنای در نظر گرفتن نیازهای خاص فردی نوجوان است که مغزش از مرحله کودکی گذشته است اما به طور کامل به بزرگسالی نرسیده است. نوجوانان در دوره گذر از دوران کودکی به بزرگسالی در دوران هیجان انگیزی زندگی می کنند. محدوده سنی نوجوانان می تواند پر از اکتشافات هیجان انگیز باشد زیرا آنها ویژگی ها و مهارت های شخصیتی منحصر به فرد خود را توسعه می دهند.

این مطلب را نیز بخوانید: اختلالات سوماتیک سمپتوم

از سوی دیگر، سفر از اوایل نوجوانی تا جوانی با چالش هایی همراه است. از آنجایی که مغز نوجوانان اساساً با مغز کودکان کوچکتر یا بزرگسالان متفاوت است، درک روانشناسی منحصر به فرد آنها در هر محدوده سنی نوجوانی می تواند به شما در تقویت رابطه و حمایت بهتر از آنها در حین رشد کمک کند.

تقریباً تا سن 12 سالگی، افراد توانایی خود را برای غلبه بر چالش ها و یادگیری مهارت های جدید توسعه می دهند سردرگمی هویت در مقابل نقش تقریباً بین سنین 12 تا 18 سالگی رخ می دهد. این مرحله شامل رشد هویت قابل توجه و درک احساس خود از جمله هویت جنسیتی، گرایش جنسی، گرایش های سیاسی و باورهای مذهبی است.

در طول این مرحله، بسیاری از نوجوانان شروع به زیر سوال بردن آنچه توسط والدینشان به آنها یاد داده شده است، می کنند که منجر به چالش هایی در روابط والدین و فرزندان می شود، زیرا نوجوانان به دنبال خودمختاری هستند.صمیمیت در مقابل انزوای نوجوانان که در افراد این مرحله از حدود 18 سالگی شروع می‌شوند و تا بزرگسالی ادامه می‌یابند تا از احساس انزوا اجتناب کنند.

بهترین مشاورخانواده در غرب تهران

مشاوره خانواده یا خانواده درمانی با هدف رسیدگی به مسائل روانشناختی، رفتاری و عاطفی انجام می شود که باعث مشکلات خانوادگی می شود. اعضای خانواده برای ایجاد و حفظ یک رابطه سالم با یک درمانگر یا مشاور همکاری خواهند کرد.

مزایای مشاوره از خانواده ای به خانواده دیگر متفاوت است، اما می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ایجاد مرزهای سالم
  • بهبود ارتباطات
  • تعریف نقش افراد در خانواده
  • بهبود پویایی و روابط خانوادگی
  • ارائه قدرت و ابزارهای مقابله ای برای اعضای خانواده
  • پرداختن به تعاملات ناکارآمد
  • بهبود توانایی حل مسئله در خانواده

برای تبدیل شدن به یک روانشناس خوب خانواده چه چیزی لازم است؟

این مطلب را نیز بخوانید: آشنایی با 16 تیپ شخصیتی چهارمزاج

نگرش/خوش بینی مثبت

روانشناسان خانواده این پتانسیل را دارند که از گذراندن بیشتر وقت خود در کنار افرادی که در وضعیت عاطفی منفی هستند، فرسوده شوند. مهم است که بتوانید مثبت بمانید.

همدلی

یکی از مهارت‌هایی که یک روانشناس خانواده باید داشته باشد این است که بتواند مراجع را بفهمد.

علاقه یادگیری

یک روانشناس خوب در مورد آخرین شیوه های درمانی آگاه خواهد بود تا به بهترین نحو به مراجعان خود کمک کند. تمایل به یادگیری از سایر همکاران نیز می‌تواند مهارت خوبی باشد.

گوش دادن فعال

شنیدن چیزی که مراجع می گوید و نمی گوید برای شناخت راه های کمک به فرد مهم است.مراجع باید همیشه احساس کند که به او گوش داده و شنیده می شود.

تعیین مرزها

در تمام محیط های درمانی، باید مرزهایی بین مراجعه کننده و درمانگر تعیین شود تا اطمینان حاصل شود که همه تعاملات اخلاقی هستند. صادق بودن و صریح بودن با مراجع در صورتی که از مرزها عبور کند نیاز به ارتباط شفاف دارد.

بهترین مشاور ازدواج غرب تهران

مشاوران ازدواج با زوج‌های متاهل و متعهد کار می‌کنند تا به آنها کمک کنند تا نحوه برقراری ارتباط بهتر، مقابله با تعارضات بین فردی، و رسیدگی و مدیریت آسیب‌های جدی مانند خیانت، بیماری یا مرگ یکی از عزیزان را بیاموزند. مشاوران ازدواج همچنین می توانند به زوج ها کمک کنند تا مسائل روزمره مانند پول، فرزندپروری، صمیمیت، کارهای خانه و روابط با سایر اعضای خانواده را حل کنند.

زوج‌ها معمولاً با هم در مشاوره ازدواج شرکت می‌کنند، اما مشاوران می‌توانند در صورت نیاز هر بار یک نفر را ملاقات کنند. برخی از مشاوران ازدواج می توانند تشخیص و درمان سلامت روان را برای مراجعان خود ارائه دهند. مشاوره ازدواج که زوج درمانی نیز نامیده می شود، به زوجین متاهل یا غیر متاهل کمک می کند تا تعارضات را درک کرده و حل و فصل کنند و روابط خود را بهبود بخشند.

مشاوره ازدواج به زوج ها ابزاری برای برقراری ارتباط بهتر، مذاکره در مورد اختلافات، حل مشکلات و حتی مجادله به روشی سالم تر می دهد.مشاوره ازدواج عموماً توسط درمانگران دارای مجوز معروف به درمانگران ازدواج و خانواده ارائه می شود. این درمانگران خدمات بهداشت روانی مشابه سایر درمانگران را ارائه می دهند، اما با یک تمرکز خاص روی رابطه زوجی دارند.

مشاوره ازدواج اغلب کوتاه مدت است. ممکن است شما فقط به چند جلسه برای کمک به عبور از بحران نیاز داشته باشید. یا ممکن است برای چندین ماه به مشاوره ازدواج نیاز داشته باشید، به خصوص اگر رابطه شما بسیار بدتراز قبل شده است. مانند روان درمانی فردی، معمولا هفته ای یک بار به مشاور ازدواج مراجعه می کنید. مزایای مشاوره از خانواده ای به خانواده دیگر متفاوت است، اما می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • ایجاد مرزهای سالم
  • بهبود ارتباطات
  • تعریف نقش کسی در خانواده
  • بهبود پویایی و روابط خانوادگی
  • ارائه قدرت و ابزارهای مقابله ای برای اعضای خانواده
  • پرداختن به تعاملات ناکارآمد
  • بهبود توانایی حل مسئله در خانواده

بهترین مشاور فردی درغرب تهران

درمان فردی همچنین به عنوان مشاوره فردی، روان درمانی فردی یا گفتار درمانی نیز شناخته می شود فرآیندی است که در آن مراجع به صورت انفرادی با یک درمانگر آموزش دیده ملاقات می کنند تا بر نگرانی های مربوط به سلامت روان تمرکز کنند. این نگرانی ها به طور کلی شامل مسائل فوری و مسائل آینده نزدیک می شود.

مشاور فردی

مشاوره فردی به مراجعان اجازه می دهد تا احساسات، رفتارها، عواطف و باورهای خود را در محیطی امن، مراقبتی و محرمانه کشف کنند. از آنجایی که پیوندی بین مراجع و درمانگر شکل می‌گیرد، اعتماد و ارتباط ایجاد شده، محیطی را ایجاد می‌کند که خودآزمایی ایمن و رشد شخصی را در مراجع تقویت می‌کند. با گفتگو در مورد مسائل چالش برانگیز، درمانجو و درمانگر می توانند رویدادهای مهم گذشته را بررسی کنند، زمینه هایی از زندگی مراجع را که ممکن است بهبود یابند شناسایی کنند، اهدافی را تعیین کنند و در جهت تغییر تلاش کنند.

مهارت ها و صلاحیت ها

برای تبدیل شدن به یک متخصص روانشناسی خوب، به طور کلی نیاز به مدرک فوق لیسانس در روانشناسی یا یک رشته مرتبط و تجربه کاری مرتبط یا آموزش در زمینه مشاوره یا روانشناسی کاربردی دارید. بسته به سطح تخصص ، ممکن است به مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا در روانشناسی یا زیر شاخه خاصی مانند روانشناسی سازمانی، بالینی، آموزشی یا اجتماعی نیز نیاز داشته باشید. علاوه بر این، بسته به مقررات و استانداردهای کشور یا منطقه خود، ممکن است نیاز به دریافت مجوز یا گواهی از یک سازمان یا انجمن حرفه ای داشته باشید.

هدف از مشاوره

هدف از روان درمانی صحبت در مورد مسائل مربوط به سلامت روان و کمک به درمانجویان، تغییر الگوها یا رفتارهای منفی افکار و ایجاد رفتارها و فرآیندهای فکری سالم تر است. اهداف درمانی عموماً مراجع محور هستند. مشاوره فردی طیف گسترده ای از مسائل را در بر می گیرد

  • مسائل خشم
  • افسردگی
  • چالش های رابطه ای
  • مشاوره شغلی
  • حوادث تروماتیک
  • الگوهای رفتاری
  • سوء مصرف مواد
  • مسائل مدرسه

با توجه به طیف گسترده ای از مسائل تحت پوشش، درمان فردی را می توان به بهترین وجه به عنوان ارائه کمک به افراد با نگرانی ها یا مسائل توصیف کرد.

منابع:

https://www.medicalnewstoday.com/articles/family-counseling#how-can-it-help

https://www.healthyplace.com/relationships/therapy/what-is-marriage-counseling-

https://www.betterhelp.com/advice/adolescence/adolescent-psychology

نقش طرحواره های کودکی در روابط عاطفی

کودک با استعدادهای ژنتیکی خاصی متولد می شود. والدین آن‌ها نمی‌توانند این را تغییر دهند، اما والدین باید مراقب کودک خود باشند. واو را از طریق خود یابی و یادگیری راهنمایی کنند و درعین حال مراقب هدف نهایی باشند: داشتن فرزندي سالم و کامل.شکاف های رواني که در کودک ایجاد می شود اغلب پر می شود، اما در بسیاری از موارد، رضایت بخش نیست. آنها با اطلاعات تجربی مرتبط و نامربوط پر خواهند شد.

آنها همچنین مملو از سر و صداهای فرهنگی هستند که گاهی اوقات بسیار مضر است.طرحواره ها به عنوان الگوهای رفتارهای تکراری توصیف می شوند که اجازه می دهند کودکان برای کشف و بیان ایده ها و افکار در حال توسعه از طریق بازی و کاوش آنها را ایجاد کنند. نوزادان و کودکان خردسال به بهترین شکل از طریق فرصت های پيش آمده یاد می گیرند فرصت ها به نوزادان و کودکان اجازه می دهد تا مشکلاتی داشته باشند وتلاش کنند تا آن را حل کنند.درک این نکته مهم است که کودکان از بازی برای رشد استفاده می کنند بنابراین، الگوهای بازی را می توانیم بر اساس علایق فردی کودکان بسازیم.

اهمیت طرحواره‌های کودکی

اهمیت طرحواره‌ها در بازی‌های خودانگیخته کودکان به بخشی ارزشمند و نهفته در تمرین اولیه کودکی تبدیل شده است. طرحواره ها همان الگوهای تکراری هستند که در رفتار کودکان دیده می شوند و مستقیماً با رشد و تقویت ساختارهای شناختی در مغز ارتباط دارند.

اختلالات رفتاری در کودکان و نوجوانان شایع و ناتوان کننده است و مشکلات متعددی را برای والدین، معلمان و کودکان ایجاد می کند و در عین حال مسائل اجتماعی متعددی را نیز به دنبال دارد. این اختلالات اغلب در سال‌های اول دبستان ظاهر می‌شوند و در سنین 8 تا 15 سالگی افزایش می‌یابند و تأثیر قابل ‌توجهی بر عملکرد تحصیلی، اجتماعی و شغلی کودکان و نوجوانان می‌گذارند و خطر ابتلا به بیماری‌های روانی را در بزرگسالی افزایش می‌دهند.

این مطلب را نیز بخوانید: ازدواج موفق و مهارت حل اختلاف همسران

در روانشناسی، طرح واره یک چارچوب یا مفهوم شناختی است که به سازماندهی و تفسیر اطلاعات کمک می کند.به بیان ساده، یک طرحواره الگوهای تفکرورفتاری را توصیف می کند که مردم برای تفسیر جهان ازآنها استفاده می کنند. ما از طرحواره‌ها استفاده می‌کنیم زیرا به ما اجازه می‌دهند تا در تفسیر حجم وسیعی از اطلاعات موجود درمحیط خود، میانبرهایی را انتخاب کنیم.ممکن است کلمه schema را شنیده باشید .

طرحواره ها مدل های ذهنی هستند که در حافظه بلند مدت یافت می شوند. مغزازچنین مدل برای سازماندهی اطلاعات درباره جهان استفاده می کند. طرحواره ها از خاطرات و از تجربیات منحصر به فرد ما ساخته شده اند. با این حال، این چهارچوب‌های ذهنی باعث می‌شوند که ما اطلاعات نا مربوط را حذف کنیم تا در عوض فقط بر روی چیزهایی تمرکز کنیم که باورها وایده‌های قبلی ما را تأیید می‌کنند. طرحواره‌ها می‌توانند به کلیشه‌ها کمک کنند و حفظ اطلاعات جدیدی را که با ایده‌های ثابت ما درباره جهان مطابقت ندارد، دشوار کنند.

نمونه هایي از طرحوارها

به عنوان مثال، یک کودک خردسال ممکن است ابتدا یک طرح واره برای یک اسب ایجاد کند. او می داند که اسب بزرگ است، مو، چهار پا و دم دارد. هنگامی که دختر کوچک برای اولین بار با یک گاو روبرو می شود، ممکن است در ابتدا آن را اسب بنامد.به هر حال، با طرحواره او برای ویژگی های یک اسب همخوانی دارد. حیوان بزرگی است که مو، چهار پا و دم دارد. هنگامی که به او گفته می شود که این حیوان متفاوتی به نام گاو است، او طرحواره موجود خود را برای یک اسب اصلاح می کند و یک طرح واره جدید برای یک گاو ایجاد می کند.

این مطلب را نیز بخوانید: چهار نوع سبک ارتباطی اصلی

حالا بیایید تصور کنیم که این دختر برای اولین بار با یک اسب مینیاتوری روبرو می شود و به اشتباه آن را سگ می داند.والدین او به او توضیح می دهند که این حیوان در واقع یک نوع اسب بسیار کوچک است، بنابراین دختر کوچک باید در این زمان طرحواره موجود خود را برای اسب ها اصلاح کند. او اکنون متوجه می شود که در حالی که برخی از اسب ها حیوانات بسیار بزرگی هستند، برخی دیگر می توانند بسیار کوچک باشند. از طریق تجربیات جدید او، طرحواره های موجود او اصلاح می شود و اطلاعات جدیدی آموخته می شود.

انواع طرحواره ها

در حالی که پیاژه بر رشد دوران کودکی تمرکز داشت، طرحواره ها چیزی هستند که همه افراد آن را دارند و در طول زندگی شکل می گیرند و تغییر می کنند. طرحواره های شی، فقط یکی ازانواع طرحواره ها هستند که بر چیستی یک شی بی جان و نحوه عملکرد آن تمرکز می کنند. مردم انواع طرحواره ها را برای انواع اطلاعات دارند، از جمله طرحواره هایی درباره افراد، اشیاء،مکان ها، رویدادها و روابط. به عنوان مثال، اکثر مردم در کشورهای صنعتی طرح واره ای برای اين كه خودرو چيست دارند. طرح کلی شما برای یک خودرو ممکن است شامل زیرمجموعه هایی برای انواع مختلف خودروها مانند خودروهای جمع و جور، سدان یا خودروهای اسپرت باشد.

این مطلب را نیز بخوانید: 20 راهکار تضمینی برای افزایش اعتماد به نفس کودکان

چهار نوع اصلی طرحواره

  • طرحواره های افراد بر روی افراد خاص ديگر. برای مثال، طرح واره شما برای دوستتان ممکن است شامل اطلاعاتی در مورد ظاهر، رفتارهای او، شخصیت و ترجیحات او باشد.
  • طرحواره های اجتماعی شامل دانش کلی درباره نحوه رفتار افراد در موقعیت های اجتماعی خاص است.
  • طرحواره های خود شما بردانش شما كه در مورد خودتان متمرکز است. این می تواند هم شامل آنچه در مورد خود فعلی خود می دانید و هم ایده هایی در مورد خود ایده آل یا آینده شما باشد.
  • طرحواره های رویداد برالگوهای رفتاری متمرکز هستند که باید برای رویدادهای خاص دنبال شوند.این بسیارشبیه یک فیلمنامه است که به شما اطلاع می دهد که در یک موقعیت خاص چه کاری باید انجام دهید، چگونه باید عمل کنید و چه چیزی باید بگویید.

طرحواره ها چگونه تغییر می کنند

فرآیندهایی که از طریق آنها طرحواره ها تنظیم یا تغییر داده می شوند به عنوان یکسان سازی و تطبیق شناخته می شوند.در یکسان سازی، اطلاعات جدید در طرحواره های از قبل موجود گنجانده می شود.در تطبیق، طرحواره‌های موجود ممکن است تغییر کنند یا طرحواره‌های جدیدی شکل بگیرند، زیرا فرد اطلاعات جدیدی را می‌آموزد و تجربیات جدیدی به دست می‌آورد.

تغییر طرحواره‌ها در دوران کودکی آسان‌تر است، اما با بزرگ ‌ترشدن افراد طرحواره ها می‌توانند به طورفزاینده‌ای سفت و سخت شوند و اصلاح آن‌ها دشوار باشد. طرحواره ها اغلب پابرجا خواهند ماند حتی زمانی که به افراد شواهدی ارائه شود که با باورهای آنها درتضاد باشد.در بسیاری ازموارد، افراد تنها زمانی شروع به تغییر تدریجی طرحواره‌های خود می‌کنند که درسیل مداوم شواهدی که به نیاز به اصلاح آن اشاره می‌کند،غرق شوند.

چالش های طرحواره ها

  • درحالی که استفاده از طرحواره ها برای یادگیری، در بیشتر موقعیت ها به صورت خودکار یا با تلاش اندک اتفاق می افتد، گاهی اوقات یک طرحواره موجود می تواند مانع یادگیری اطلاعات جدید شود.
  • تعصب به یکی ازنمونه‌های طرحواره‌ای است که مردم را از دیدن جهان آنگونه که هست باز می‌دارد و آنها را از دریافت اطلاعات جدید باز می‌دارد.
  • این طرحواره موجود با داشتن باورهای خاصی در مورد گروه خاصی از افراد ممکن است باعث شود افراد موقعیت ها را به اشتباه تفسیر کنند. هنگامی که رویدادی رخ می دهد که این باورهای موجود را به چالش می کشد، افراد ممکن است به جای انطباق یا تغییر باورهایشان، توضیحات جایگزینی ارائه دهند که طرحواره موجود آنها را حمایت و پشتیبانی کند.
  • مقاومت در برابر تغییر: در نظر بگیرید که چگونه این ممکن است برای انتظارات و کلیشه های جنسیتی کار کند.

این مطلب را نیز بخوانید: 7 روانشناس خوب در تهران

هرکسی برای آنچه در فرهنگش مردانه و زنانه تلقی می شود، طرح واره ای دارد. چنین طرح‌واره‌هایی همچنین می‌تواند منجربه کلیشه‌هایی در مورد نحوه رفتار مردان و زنان و نقش‌هایی شود که انتظار داریم آنها را ایفا کنند.در یک مطالعه جالب، محققان تصاویری را به کودکان نشان دادند که یا با انتظارات جنسیتی مطابقت داشت (مانند مردی که روی ماشین کار می‌کرد و زن در حال شستن ظرف‌ها) در حالی که دیگران تصاویری را مشاهده کردند که با کلیشه‌های جنسیتی همخوانی نداشت (مردی که ظرف می‌شوید و زنی در حال تعمیر ظروف بود).

وقتی بعداً از آنها خواسته شد آنچه را که در تصاویر دیده‌اند به خاطر بیاورند، کودکانی که دیدگاه‌های کلیشه‌ای درباره جنسیت داشتند، بیشتر احتمال داشت که جنسیت افرادی را که درتصاویر ناسازگار با جنسیت می‌دیدند تغییر دهند. به عنوان مثال، اگر تصویر مردی را درحال شستن ظروف دیدند، احتمالاً آن را به عنوان تصویر زنی در حال شستن ظروف به خاطر خواهند آورد.

نظریه های شناختی آسیب شناسی روانی به طور کلی بيان کرده اند که تجارب اولیه سوء استفاده و غفلت در دوران کودکی ممکن است منجر به ایجاد طرحواره های خود ناسازگار اولیه شود. طرحواره های اصلی ناسازگار در توسعه و حفظ علائم روانشناختی در یک رویکرد طرحواره محور مرکزی هستند. اختلال عملکرد روانی اجتماعی در افراد مبتلا به مشکلات روانی به طور مداوم با شدت علائم مرتبط است.

یانگ و همکارانش پرسشنامه ای ایجاد کرده اند که به طور خاص انواع طرحواره های ناسازگار اولیه EMS را ارزیابی می کند. این طرحواره ها هم باورهای بی قید و شرط در مورد خود مثلاً «من دوست داشتنی نیستم» و هم باورهای مشروط مثلاً «اگر نیازهای خودم را کنار بگذارم و دیگران را راضی کنم، پس دوست داشته می شوم» را نشان می دهند که شامل نگرانی هایی می شود.

چالش های طرحواره ها

قطع ارتباط و طرد، اختلال در خودمختاری، اختلال در خودکنترلی، دیگر جهت دهی، و بیش از حد هوشیاری و بازداری طرحواره های ناسازگار بدون قید و شرط منعکس کننده این باورهستند که هر کاری که فرد انجام می دهد، نتیجه تغییر نخواهد داد فرد همچنان ناتوان، دوست نداشتنی، بد و بی لیاقت تلقی می شود. در مقابل، طرحواره‌های مشروط، امیدی را ایجاد می‌کنند که فرد ممکن است نتیجه را تغییر دهد. اگر فرد خود را مطیع والدین کند، از خودگذشتگی کند، احساسات را مهار کند، یا برای رسیدن به استانداردهای بالا تلاش کند، شاید بتوان از پیامد منفی حداقل به طور موقت اجتناب کرد.

تحقیقات نشان می دهد هر چه طرحواره ها ناسازگارتر باشند،کاهش رضایت زناشویی بیشتر است سطح بالای تعهد ارتباطی در بین زوجین می تواند تحمل پریشانی را درآنها افزایش دهد. در حالی که حوزه های طرحواره های ناسازگار اولیه، تحمل پریشانی را کاهش می دهند.طلاق را می توان با طرحواره های ناسازگار اولیه پیش بینی کرد درتوضیح رابطه بین طرحواره های ناسازگار اولیه و خیانت زناشویی، می تواند گفت که طرحواره های ناسازگاراولیه یک الگوی فراگیر با خود و دیگران هستند که درکودکی شکل می گیرند وبا دقت در طول زندگی ساخته شده است.طرحواره های ناسازگار منجر به سوگیری در تفسیرمی شود.هر چه طرحواره های ناسازگار اولیه ناسازگارترباشد صمیمیت زناشویی کمتر می شود.

این مطلب را نیز بخوانید: رویکرد های روانشناسی

به طور کلی، طرحواره طرد و قطع ارتباط نقش بسزایی در پیش بینی احساس خیانت طلبی زناشویی دارند. افراد با طرحواره ها ی، از جمله رها شدن/بی ثباتی، بی اعتمادی/سوء استفاده، محرومیت عاطفی، نقص/شرم،و طرحواره های انزوا/بیگانگی اجتماعی، اغلب دوران کودکی سختی دارند و دربزرگسالی، تمایل به جستجو یا پناه بردن از یک رابطه به رابطه دیگر دارند.

کسانی که دارای طرحواره‌های رها کردن/بی‌ثباتی هستند از نظرعاطفی غیرقابل پیش‌بینی و ناپایدار هستند و همچنین طرحواره‌هایی با رهایی/ بی ثباتی ازنظر احساسی غیرقابل پیش بینی هستند وناپایدار. فردي كه به دنبال جستجو برای برانگیختگی و هیجان،تجربیات جدید و عدم لذت بردن از زندگی فعلی، خیانت را عقلانی تلقی می کند ريشه در رابطه بین طرحواره های ناسازگار اولیه و صمیمیت در روابط عاشقانه و رضایت زناشویی دارد.

اهمیت درک طرحواره های رابطه

درک طرحواره ها بر نحوه تفسیر و واکنش ما نسبت به نشانه های اجتماعی، نحوه پاسخ ما به تعارض و نحوه درک ما از طرد یا پذیرش تأثیر می گذارد. با خودآگاهی از طرحواره های روابط خود، می توانیم سوگیری های خود را شناسایی کرده و برای ایجاد روابط سالم تلاش کنیم. یکی از راه‌های آگاهی بیشتر از طرح‌واره‌ی رابطه‌تان، تأمل در روابط گذشته‌تان و شناسایی الگوهای رفتار و واکنش‌هایتان است. این می تواند به شما کمک کند هر گونه الگوی منفی را بشناسید و برای تغییر آنها تلاش کنید. علاوه بر این، جستجوی درمان یا مشاوره می تواند ابزار مفیدی در درک و پرداختن به طرحواره های رابطه باشد.

روانشناسی پشت طرحواره های رابطه

روانشناسی پشت طرحواره های رابطه پیچیده است. ساختارهای شناختی ما بر اساس تجربیات گذشته ما ایجاد می شود و درک ما از جهان بر اساس تجربیات اولیه ما شکل می گیرد. نحوه برخورد مراقبین با ما و تعاملات اولیه ما با همسالان می تواند نحوه نگاه ما به روابط امروزمان را دیکته کند. این شامل انتظارات، ارزش ها و رفتارهای ما پیرامون صمیمیت، اعتماد و دلبستگی است. همانطور که ما بزرگتر می شویم، طرحواره های روابط ما به تکامل و انطباق با تجربیات جدید ادامه می دهند.

ممکن است با موقعیت هایی مواجه شویم که باورهای موجود ما را به چالش می کشد و ما را وادار می کند که درک خود از روابط را دوباره ارزیابی کنیم. این می تواند منجر به توسعه طرحواره های جدید یا اصلاح طرحواره های موجود شود.مهم است که تأثیر طرحواره های مؤثرما بر رفتار و تصمیم گیری ما در روابط را بشناسیم. با درک طرح‌واره‌های خود و شرکایمان، می‌توانیم برای ایجاد روابط سالم‌تر و رضایت‌بخش‌تر تلاش کنیم.

این مطلب را نیز بخوانید: اضطراب و استرس و بهترین راه های درمان آن

محرک های رایجی که طرحواره های رابطه را فعال می کنند

محرک‌های رایجی که طرحواره‌های رابطه را فعال می‌کنند عبارتند از: طرد، رها کردن و خیانت. هنگامی که ما این محرک ها را تجربه می کنیم، طرحواره های ما فعال می شوند و درک ما از موقعیت ممکن است منحرف شود. این می تواند منجر به الگوهای رفتاری ناسازگار در روابط شود.یکی دیگر از محرک های رایج که می تواند طرحواره های رابطه را فعال کند، فقدان ارتباط است.

وقتی احساس می کنیم که شریک زندگی ما به طور موثر با ما ارتباط برقرار نمی کند، می تواند باعث ایجاد احساس ناامنی و اضطراب شود که می تواند طرحواره های ما را فعال کند. این می تواند منجر به سوء تفاهم و درگیری در رابطه عاطفی شود.علاوه بر این، تجربیات گذشته نیز می‌توانند طرحواره‌های رابطه را تحریک کنند. اگر تجربیات منفی در روابط گذشته داشته باشیم، می تواند طرحواره های ما را شکل دهد و بر نحوه درک و رفتار ما در روابط فعلی تأثیر بگذارد. مهم است که ازاین محرک ها آگاه باشید و روی آنها کار کنید تا روابط سالم و رضایت بخشی داشته باشید.

محرک های رایجی که طرحواره های رابطه را فعال می کنند

تحقیقات نشان داده است که طرحواره های رابطه می توانند تحت تأثیر هنجارهای فرهنگی و اجتماعی باشند. به عنوان مثال، در برخی فرهنگ‌ها، ازدواج‌های از پيش تعيين شده یک هنجار است، و افراد ممکن است انتظارات و ارزش‌های متفاوتی در رابطه با روابط خود در مقایسه با فرهنگ‌هایی داشته باشند که افراد شریک زندگی خود را انتخاب می‌کنند.توجه به این نکته حائز اهمیت است که طرحواره‌های رابطه به طور قطعی تنظیم نشده‌اند و می‌توان آنها را از طریق درمان و خود بازتابی تغییر داد. با آگاهی از طرحواره های روابط خود، می توانیم در جهت ایجاد رابطه سالم تر و رضایت بخش تر تلاش کنیم.

محققان شواهد بیشتری ارائه کرده‌اند که نشان می‌دهد ارتباط قابل ‌توجهی ازتجربیات آسیب‌ زای دوران کودکی با علائم رفتارهای پرخوری، گسستگی و خودکشی وجود دارد. مطالعات کمی در مورد اینکه چگونه تجربیات آسیب زا دوران کودکی با عملکرد روانی اجتماعی در بزرگسالی مرتبط است و اینکه کدام طرحواره های اصلی به عنوان یک پل مفهومی عمل می کنند وجود دارد که تجربیات آسیب زا اولیه را با سبک بین فردی بزرگسالان پیوند می دهد.

این مطلب را نیز بخوانید: 7 اصل اساسی برای داشتن یک رابطه عاطفی پایدار

در یک مطالعه مقدماتی دریافتند که تجربیات آسیب زا دوران کودکی، فشارهای روانی اجتماعی بعدی را در یک زمینه اجتماعی بزرگ، ازجمله روابط عاشقانه، دوستی ها و روابط کاری یا مدرسه، پیش بینی می کند.روابط معنی‌دار بین تجارب آسیب‌زای دوران کودکی و سبک‌های بین فردی افراد وجود دارد.

مطالعات نشان می دهد که افرادی که آزار رواني را در دوران کودکی تجربه می کنند.تمایل دارند به ایجاد باورهایی مبنی بر اینکه اطرافیانشان قابل اعتماد نیستند، ودیگران درهنگام نيازاو به حمایت عاطفی حمايت کافی را ارائه نخواهند کرد و در بدترین حالت، ممکن است دیگران آنها را رها کنند یا حتی از آنها سوء استفاده کنند. علاوه بر این، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد تأثیر آزار رواني بر باورها فراتر از تصورات دیگران است و شامل این باورها می‌شود که خود شخص معیوب، یا شرم آور است. تعارض بخشی عادی و طبیعی از زندگی است. با این حال، یادگیری نحوه مدیریت تعارض در روابط بین فردی برای موفقیت طولانی مدت در آن روابط بسیار مهم است.

منابع:

https://www.verywellmind.com/what-is-a-schema-2795873

روشهای استعدادیابی کودکان

ده روش استعدادیابی کودکان

استعدادیابی کودکان تاثیر بسزایی در مسیر زندگی آنها دارد و می تواند آینده آنها را تغییر دهد. هر کودکی متفاوت است. برخی سرزنده تر و برون گراتر هستند. برخي ساکت تر و برخی آزاداندیش هستند. درحالی که برخی دیگراهل کتاب هستند. آدم‌هایی هستند که پرجنب و جوش هستند و بچه‌هایی هم هستند که آرام‌تر هستند. اما مهم نیست که شخصیت فرزند شما چیست، مهم اين است که ازاو به خاطر شخصیتی که دارد قدردانی کنید و آنچه را که او را منحصر به فرد می کند، پرورش دهید. والدین باید بدانند! وقتی به استعدادها فکرمی کنیم، ذهن ما مستقیماً به سمت توانایی های طبیعی می رود. هر کودکی منحصر به فرد به دنیا می آید و مهارت ها و علایق خود را دارد.

در حالی که برخی از کودکان ورزشکارتر هستند برخی عاشق رقص هستند، برخی در نقاشی مهارت دارند و برخی حتی عاشق انجام ریاضی هستند. با پرورش توانایی های آنها در مراحل اولیه، می توانید به آنها کمک کنید تا بهتر شوند و آنها را برای رویارویی با آینده آماده کنید. اما شناسایی استعدادهای واقعی آنها همیشه آسان نیست، به خصوص زمانی که گزینه های زیادی برای انتخاب وجود دارد.

روشهای اثبات شده برای شناسایی و تقویت استعدادهای طبیعی

چند روش اثبات شده وجود دارد که والدین می توانند برای شناسایی وحتی تقویت استعدادهای طبیعی فرزندان يا حتي خودشان از آنها استفاده کنند:

به علایق آنها توجه کنید

کودکان از صمیم قلب کنجکاو هستند وهمیشه آماده اند تا فعالیت های جدید را کشف کنند یا چیزهای جدید یاد بگیرند. بنابراین اگر برای یافتن استعداد فرزندتان تلاش می کنید، باید ازعلایق او شروع کنید. از این رو، باید بفهمید که چه نوع فعالیت هایی بیشترمورد علاقه آنهاست و به آنها کمک کنید تا دراین کار بهتر شوند.

می توانید آنها را با تجربیات مختلفی مانند هنر، ورزش و حتی فناوری آشنا کنید ورفتار آنها را از نزدیک مشاهده کنید تا بفهمید که بیشتر ازهمه به دنبال چه چیزی هستند. همچنین می‌توانید ازطول سال‌های رشد آن‌ها شروع کنید تا به آن‌ها زمان و فرصت کافی برای کار روی استعدادشان بدهید. اگر در ارتباط با کودکتان با مشکل روبرو هستید می توانید از کمک مشاور خانواده داناک استفاده فرمائید.

فراهم کردن فرصت ها

استعداد در کودکان نیازمند تشویق و فرصت هایی برای رشد کودک است. بنابراین اگر به مهارت های آنها فرصتی برای شکوفایی ندهید، ممکن است پنهان بمانند. و شما باید درطول سالهای رشدآنها شروع کنید، درغیراین صورت ممکن است برای توسعه کامل پتانسیل آنها خیلی دیر باشد.

بنابراین باید فرصت هایی را برای فرزند خود بیابید یا برای اوایجاد کنید تا هراستعداد نهفته ای بروز کند و شکوفا شود. برای این کار، می‌توانید سعی کنید موضوعات، بازی‌ها، مهارت‌ها و فعالیت‌های مختلف را به آن‌ها معرفی کنید و درعين حال آن‌ها راحمایت کنید وفضا را برای دنبال کردن موارد موردعلاقه‌شان فراهم کنید. به آنها کمک کنید استعداد خود را درک کنند.

درحالی که استعداد آنها را شکوفا می کنید، باید با ارائه اطلاعات پس زمینه به آنها کمک کنید تا موضوع را درک کنند زیرا این امرباعث هدایت و الهام بخشیدن به اشتیاق آنها می شود. بنابراین، شما باید از هر فرصتی برای گسترش و غنی سازی درک آنها از موضوع استفاده کنید.

پرورش مستمر را ارائه دهید

اگر می‌خواهید فرزندتان استعداد خود را تقویت کند، باید بزرگ‌ترین تشویق‌کننده ومنتقد او باشید. به عبارت دیگر، حمایت مستمر شما می‌تواند به رشد استعدادهای فرزندتان کمک کند و فرزندتان را به انجام کارهای بزرگ تشویق کند.

بنابراین، هنگام اجرای استثنایی باید ازآنها تمجید کنید وهمچنین به ایرادات آنها اشاره کنید. فرصت هایی برای فرزندتان ایجاد کنید تا استعدادهای خود را نشان دهد و به اوبگویید که چقدربه اوافتخارمی کنيد. حمایت شما نه تنها اعتماد به نفس فرزندتان را افزایش می دهد، بلکه به آنها انگیزه می دهد تا بهتر شوند.

در حالی که کمک به فرزندتان برای شکوفا کردن استعدادش چیز خوبی است، به خاطر داشته باشید که مهارت فقط زمانی ارزش دنبال کردن دارد که برای او لذت بخش باشد. بنابراین، سعی کنید علایق و زندگی آنها را کنترل نکنید وبه یاد داشته باشید که این سفرآنهاست و شما فقط می توانید ازآنها حمایت کنید. هر کودکی خاص است. سرعت ذهن آنها بیشتر از سرعت نور است. تفکر خلاق چیزی است که کودکان را ازوالدینشان متمایز می کند.واين گفته را به ياد داشته باشيم كه:

“هر فرد با استعداد متفاوتي متولد می شود.” فرزند شما هم همینطور!

به عادات کودکان توجه كنيم

کودکان باید عادات متفاوتی داشته باشند. ممکن است درابتدا بی اهمیت به نظر برسد، اما اگر دقت کنیم می توانیم استعدادی را که درکودک وجود دارد،بيابيم. فرزند من از انجام چه کاری بیشتر لذت می برد؟ حل پازل یا هنر و کاردستی؟

بخش مهمی ازنقش والدین،تعامل با کودک نوپا و دانستن علایق اوست. این نه تنها به شما کمک می کند که به آنها نزدیک شوید، بلکه پیوند شما با او را نيز تقویت می کند.روشی که کودکان از چیزهای کوچک لذت می برند، اشتیاق آنها به زندگی و خلاقیت را به تصویر می کشد. اشتیاق سوختی است که اختراعات موفق را کشف می کند و اختراعات بدون کشف استعدادهای نهفته امکان پذیر نیست.

از جمله اختلالات کودکان می توان به ADHD یا بیش فعالی اشاره نمود، که در صورت تشخیص زودهنگام کمک بسزایی به بهبود آن خواهد نمود.

چگونه به استعدادهای نهفته فرزندتان پی ببرید؟

چگونه استعدادهای کودکان را بشناسیم؟استعدادی که در درون کودکان نهفته است گاهی اوقات به سختی قابل شناسایی است.آنها به چیزهای زیادی علاقه مند هستند و گاهی اوقات تمرکز بریک چیزبرایشان مشکل است. در نتیجه ممکن است استعدادی که در نهاد کودک است پنهان باشد.به همین دلیل توجه والدین به رشد و شکوفایی توانایی هایی که در فرزندانشان وجود دارد اهمیت دارد.

چراباید مهارت های غیر آکادمیک را توسعه داد؟

برای کودکان و رشد همه جانبه آنها، لازم است بدانیم از چه کاری لذت می برند و زمان خود را چگونه می گذرانند. تغذیه برای بدن سالم و خلاقیت برای ذهن سالم! فعالیت های ذهنی مانند كتاب خواندن، آواز خواندن، نوشتن و اسکیت سواری، آنها را دریادگیری غیرآکادمیک خود مشغول و سرگرم می کند و فضایی برای خلاقیت ایجاد می کند. گاهی اوقات ممکن است آموزش اصول اولیه به آنهاساده نباشد،اما صبور بودن و آهسته قدم برداشتن مي تواند كمك كننده باشد.

یادگیری مدرن مجموعه ای ازمزایای خاص خود را دارد، مانند ایجاد اعتماد به نفس، افزایش ارتباطات، واضح ترکردن توانایی های تفکر، ایجاد ارتباط اجتماعی و بسیاری موارد دیگر..!

چگونه استعداد فرزندم را کشف کنم؟

  • شروع کنید به توجه به فعالیت هایی که آنها دوست دارند.
  • با آنها وقت بگذرانید.
  • به آنها اجازه دهید تا سوالات و پازل های مربوط به علاقه خود را حل کنند.
  • به دنبال فعالیت های فوق برنامه باشید که از علاقه آنها حمایت می کند.
  • مطمئن شوید که آنها مربیان مناسبی برای توسعه مهارت و راهنمایی دارند.
  • آنها را درگیرفعالیت هایی کنید که لذت بخش هستند.
  • برای حمایت ازخلاقیت آنها به آنها بپیوندید.
  • تسلط دربهترین حالت مهارتي كه دارند.

حالا که می‌دانم علاقه‌ی فرزندم چیست،چه كاري لازم است انجام دهم ؟

همه ما این رامی دانیم که، یک استعداد فوق‌العاده تلقی نمی‌شود،مگر اینکه به خوبی تمرین و جلا داده شده باشد. مشارکت روزانه و مشارکت فعال ضروری است.به عنوان مثال، وقتی اسکیت را یاد می گیرید، یک یا دو بار زمین می خورید، اما پس از تمرین و تلاش مداوم، به زودی بر آن مسلط می شوید.یک یادگیرنده پرشور هرگز ناسازگار نيست کشف و پرورش استعدادهای پنهان نه تنها مستلزم داشتن مهارت ها، بلکه مستلزم ثبات درآن است.

یادگیری سرگرم کننده هرگز نباید ذهن خلاق کودک را تحت فشار قرار دهد. راه ایده آل برای تسلط برهرمهارتی، لذت بردن از فرآیند آن است.وقتی کودکان ازاستعداد خود آگاه شوند، احساس هماهنگی بیشتری با زندگی خود می کنند. همچنین استفاده از آن دردنیای تجارت وقتی كه بزرگ شدند برای آنها بسیار مفید است.این فرآیند زمانی هیجان انگیزتر می شود که والدین در کمک به فرزندان خود مشارکت فعال داشته باشند.هرگز توانایی های خود را دست کم نگیرید؛ ممکن است استعدادهای پنهانی وجود داشته باشد که جهان باید آنها را ببیند.

10 راه برای شناخت استعدادهای کودکان

در ادامه به ده راهکار برای شناخت استعدادهای کودکان اشاره خواهیم نمود:

1.اجازه دهید کودکان چیزهای جدید را کشف کنند

بچه ها معمولاً می خواهند چیزهای جدیدی را امتحان کنند. گاهی اوقات آنها نیز به سرعت خسته می شوند، بنابراین به تغییر سرگرمی های جدید ادامه می دهند. بگذارید بچه ها فعالیت های جدید را امتحان کنند. هدف این است که بچه ها بتوانند بفهمند چه رشته هایی با علایق آنها مطابقت دارد و می خواهند در مورد آنها جدی باشند.

2.به داستان های کودکان گوش دهید

کودکان در مورد تجربیات خود با والدین خود بسیار صحبت می کنند. وظیفه ما این است که شنونده خوبی باشیم وازداستان های کودکان اطلاعات بگیریم. می توانیم بفهمیم کودک چه زمینه هایی را دوست دارد تا بتوانیم به طور مطلوب ازآن حمایت کنیم.

3.عادات کودکان رابشناسيد

کودکان باید عادات متفاوتی داشته باشند. ممکن است در ابتدا بی اهمیت به نظر برسد، اما اگر دقت کنیم می توانیم استعدادی را که درکودک وجود دارد، شکار کنیم.

4.کودکان را به انجام فعالیت های جدید دعوت کنید

کودکان را به انجام فعالیت هایی که قبلا هرگز انجام نداده اند دعوت کنید. می توانید برای انجام فعالیت های داخل خانه مانند آشپزی، خیاطی، نوشتن، يا به خارج از خانه مانند اسکیت روی یخ، سوارکاری و غیره دعوت کنید. ببینید آیا کودک به فعالیت جدید علاقه دارد یا خیر. این امکان وجود دارد که استعدادهای کودکان در این زمینه های جدید رشد کند.

5.کودکان را در دروس مختلف ثبت نام کنید

برای اینکه توانایی فرزندتان بهینه باشد، می توانید فرزند خود را درمکان های آموزشی مختلف ثبت نام کنید. شما می توانید با توجه به آنچه فرزندتان می خواهد یک مکان آموزشی با رشته هاي مورد علاقه او انتخاب کنید یا درس هایی را امتحان کنید که توانایی های جدیدی را برای کودکان ارائه می دهد. به این ترتیب کودک درزمینه ای که دوست دارد مهارت بیشتری پیدا می کند و فرصت یادگیری چیزهای جدید را پیدا می کند.

6.اهمیت تمرین را آموزش دهید

اگر کودک استعداد داشته باشد فایده ای ندارد، اگرهرگز آن استعداد را تمرین نمی کند. با گذشت زمان توانایی های کودک فرسوده می شود به طوری که شكوفا کردن دوباره آن دشوار است. در اینجا نقش والدین بسیارمهم است تا همیشه به فرزندان یادآوری کنند که در تمرین کوشا باشند. پشتکار، صبر، و سخت کوشی، کلیدهای درخشان ترکردن استعدادهای کودکان است.

7.محیط خلاق

محیط بررشد وتکامل ورفتارما تأثیر زیادی دارد. برای اینکه کودکان احساس آزادی وخلاقیت کنند،باید درمحیطی خلاق نیزباشند. محیطی ایجاد کنید که بتواند حس کنجکاوی را درکودکان ایجاد کند. به این ترتیب استعدادهای کودکان با سهولت بیشتری شکوفا و شناسایی می شود.

8.از کودکان حمایت کنید

در نهایت، مطمئن شوید که همیشه از هر کاری که فرزندتان انجام می دهد حمایت می کنید. هدف این است که بچه ها بدانند که توسط افرادی که دوستشان دارند حمایت می شوند تا بتوانند آزادانه کار کنند.

9.تست انجام دهید

انواع مختلفی از تست ها وجود دارد که می توانید برای پی بردن به پتانسیل و توانایی های کودک انجام دهید. برخی از تست هایی که می توانید امتحان کنید، یعنی تست های هوش، تست های استعداد و تست های شناختی. بعد از انجام تست می توانید با کارشناسان نتیجه را مشورت کنید و پتانسیل هایی که در کودک وجود دارد را مشاهده کنید.

10.یک مدرسه با کیفیت انتخاب کنید

کیفیت مدرسه ای که کودکان در آن درس می خوانند عامل بزرگی در شکوفایی استعدادهای کودکان است. دلیل آن این است که کودکان بیشتر وقت خود را در مدرسه می گذرانند. آنها همچنین به راهنمایی معلمان متخصص در زمینه های خود نیاز دارند.بنابراین، مدرسه ای با کیفیت خوب انتخاب کنید، می توانید از طریق برنامه درسی ارائه شده و سوابق معلمان در مورد آن قضاوت کنید. انتخاب یک مشاور تحصیلی خوب نیز در این زمینه بسیار کاربردی است.

چگونه به شكوفايي استعدادهاي فرزندان كمك كنيم؟

کلید درک فرزندانتان صرف وقت با آنهاست.این به آنها کمک می کند تا عشقی را که شما نسبت به آنها دارید احساس کنند. درعین حال، به شما درک بهتری ازعلایق آنها می دهد.می‌توانید با آن‌ها فعالیت‌های سرگرم‌کننده مانند کارهای هنری وصنایع دستی انجام دهید، یا فقط می‌توانید بیرون بروید، یک وعده غذایی را باهم صرف كنيد. به خرید بروید. فقط مطمئن شوید که درطول مدتی که با آنها هستید ازنق زدن یا سخنرانی اجتناب کنید. تعاملات منفی ممکن است آنها را از پیوند با شما در آینده منصرف کند.

فرزندان خودرا تحسین کنیدکلمات تشویق کننده راهی عالی برای نشان دادن اینکه به فرزندانتان افتخار می کنید،هستند.این باعث می شود آنها احساس خوبی نسبت به خودشان داشته باشند و به شادی آنها کمک می کند. به کارهایی که آنها به خوبی انجام داده‌اند اشاره کنید.

آنها را تشویق کنید تا احساسات خود را بیان کنند.از همین حالا، می‌توانید به فرزندان خود بیاموزید که احساسات خود را به درستی بیان کنند ودرمورد آن صحبت کنند. بحث در مورد احساسات آنها به کودکان کمک می کند تا با عصبانیت های خود کناربیایند و به آنها می آموزد که احساسات خود را به روشی بالغ مدیریت کنند.

حرفهاي فرزندان خود را بشنوید. یادتان هست وقتی جوان بودید بعضي از بزرگسالان چگونه با شما رفتار مي كردند. آیا ازاین که به شما می گفتند “هنوز چیزی نمی دانید” متنفر نبودید؟ این احساس بدی است، و به احتمال زیاد، اگر شما با آنها اینطوررفتارکنید، فرزندان شما نیز همین احساس را خواهند داشت. به همین دلیل مهم است که گفتار واعمال آنها را جدی بگیرید. مهم نیست که داستان‌های آنها چقدر مضحک یا طولانی است، حتماً تا آخر گوش کنید.

اگر چیزی برای پیشنهاد دارند،درنظر بگیرید. ممکن است درواقع یک یا دو چیز ازآنها یاد بگیرید. اگر درحرف زدن کودک شما با مشکل روبروست، دلایل مختلفی ممکن است داشته باشد. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر این مورد را با مشاورین متخصص داناک مشاور مطرح فرمائید.

آموزش مهارت های حل مسئله

آموزش مهارت های حل مسئله روشي برای پرورش طبیعی استعدادها و توانایی های فرزندانتان است. کودکان با تجربه خود یاد می گیرند، به همین دلیل است که الگوسازی خوب برای آنها کلید آموزش مهارت های حل مسئله است. این می تواند آخرین چیزی باشد که در هنگام غرق شدن در احساسات به ذهن شما خطورمی کند، اما به یاد داشته باشید که به جای یک هیولای خشم غیرقابل کنترل، الگوی آرامش باشید. به فرزندان خود نشان دهید که چگونه احساسات خود را به درستی مدیریت کنند و این به نوبه خود به آنها کمک می کند تا مشکلات را به طور منطقی حل کنند.

بگذارید خودشان انتخاب کنند به کودکان اجازه دهید انتخاب کنند که چه چیزی بپوشند، وچه کاری را می خواهند انجام دهند، اما مطمئن شوید که در حد منطقی است.در حالی که وسوسه انگیز است که فقط همه چیز را برای فرزندان خود انجام دهید، این امر در واقع می تواند اعتماد به نفس آنها را کاهش دهد و ممکن است از مستقل شدن آنها جلوگیری کند. با اجازه دادن به آنها برای کشف مسائل به تنهایی، آنها به افراد کوچک تواناتری تبدیل می شوند. به فرزندان خود اعتماد کنید و گاهی اوقات افسار را رها کنید حتی زمانی که این به معنای ناهماهنگی در کفشهايشان باشد.

به آنها فرصتی برای موفقیت بدهید به فرزندانتان بر اساس توانایی هایشان اهدافی متناسب با سنشان بدهید و اجازه دهید راه خود را به سمت چالش های بزرگتر پیش ببرند. این باعث ایجاد اعتماد به نفس در کودک و ذهنیت “توانایی”درآنان می شود، که آنها را تشویق می کند تا در آینده افرادی هدف گرا باشند.اگر کار سخت به نظرمی رسد، آن را به کارهای کوچکتر و قابل کنترل تر تقسیم کنید. به یاد داشته باشید که فقط پیروزی های بزرگ را جشن نگیرید پیروزی های کوچک نیزمهم هستند!

ازمنافع آنها حمایت کنید کودکان اغلب به والدین خود نگاه می کنند، هم برای تحسین و هم حمایت. ببینید فرزندانتان از چه چیزهایی لذت می برند و آنها را تشویق کنید که این علایق را دنبال کنند. اگر طراحی را دوست دارند، بگذارید با رنگ دیوانه شوند! اگر بسکتبال دوست دارند، آنها را ثبت نام کنید! انتظارات خود یا رویاهای برآورده نشده خود را برای پزشك بودن به آنها تحمیل نکنید، به خصوص اگر برای آن آرزوي شما اهمیتی قائل نباشند. کودکان ترجیحات خاص خود را دارند که شما باید آنها را به عنوان والدین آنان بپذیرید.

تشویق به یادگیری بیشتر، آنها ممکن است ذاتا با استعداد باشند. از این فرصت استفاده کنید تا فرزندان خود را در درس هایی ثبت نام کنید تا مهارت های آنها را تقویت کنید. این تجربه نه تنها به آنها در بهبود مهارت های خود کمک می کند، بلکه آنها را در معرض تجربیات جدیدی مانند ملاقات با دوستان جدید، سفر به مکان های جدید و موارد دیگر نیز قرار می دهد!

اهمیت نظم و انضباط را آموزش دهید .سخت کوشی و پشتکار از ویژگی های با ارزشی است که فرزندان شما باید داشته باشند. در دنیایی پرشتاب ازلذت آنی، کودکان ممکن است عادت کنند که به راحتی مسیر خود را طی کنند.اما دنیای واقعی متفاوت است. آنها باید درک کنند که چیزهای خوب نیازمند تلاش سخت هستند.نظم و انضباط درس مهمی است که کودکان باید یاد بگیرند. به آن‌ها بیاموزیدكه براي رسيدن به اهداف خود تلاش كنند ،هرچه بیشتر برای اهداف خود تلاش کنند، ثمره زحمات آنها بهتر قدردانی خواهد شد.

آنچه را که فکر می کنید بهترین است به آنها بدهید به عنوان والدین، شما زمان زیادی را صرف تأمین نیازهای فرزندان خود می کنید: غذا، لباس، سرپناه، عشق و حمایت بی قید و شرطی که برای کمک به آنها برای رسیدن به حداکثر پتانسیل خود نیاز دارند.

شما می توانید هر زمان در این زمینه با مشکلی روبرو بودید و نیاز به راهنمائی بیشتری داشتید با داناک مشاور تماس حاصل فرمائید. لازم به ذکر است کارشناسان داناک مشاور علاوه بر خدمات حضوری، برای مشاوره بصورت تلفنی نیز در خدمت شما هستند.

انواع سبک های دلبستگی

انواع سبک های دلبستگی

دلبستگی چیست؟

دلبستگی یک رابطه عاطفی خاص است که شامل تبادل راحتی، مراقبت و لذت است. ریشه های تحقیق درمورد دلبستگی با نظریه های فروید درمورد عشق آغاز شد،اما محقق دیگری به نام جان بولبی معمولاً به عنوان پدر نظریه دلبستگی شناخته می شود. جان بولبی تحقیقات گسترده‌ای را به دلبستگی اختصاص داد و آن را به عنوان «ارتباط روان‌شناختی پایدار بین انسان‌ها» توصیف کرد.

بالبی این دیدگاه روان‌کاوانه را به اشتراک گذاشت که تجربیات اولیه دردوران کودکی برای تأثیرگذاری بررشد و رفتار بعدی درزندگی مهم هستند. نظریه دلبستگی که توسط روانکاو جان بولبی مطرح شد نشان می‌دهد که چگونه پیوند شما با مراقبان اصلی‌تان پایه و اساس نحوه هدایت روابط شما را در طول زندگی ایجاد می‌کند.

این نظریه بیان می کند که هدف اولیه یک نوزاد انسان حفظ نزدیکی به مراقب خود است،که برای بقا درطول تکامل ما ضروری بود. بولبی معتقد بود که به دلیل این تکامل، نوزادان و کودکان نوپا والدین خود را زیرنظرمی‌گیرند تا ببینند با چه کارهایی می توانند به والدین خود نزدیک بمانند. در ادامه مقاله با داناک مشاور همراه باشید.

انواع سبکهای دلبستگی

آیا تا به حال متوجه شده اید که معمولاً در روابط عاشقانه به روش های خاصی فکر وعمل می کنید؟ شاید کمی حسود هستید وازتنها ماندن برای مدت طولانی می ترسید. یا شاید احساس می کنید به شریک زندگی خود کاملاً اعتماد ندارید. یک توضیح ممکن برای این الگوها نظریه دلبستگی است. دانستن سبک دلبستگی منحصر به فرد خود می تواند به شما کمک کند تا خودآگاه ترشوید و شراکت های طولانی مدت سالم تری ایجاد کنید.

چهار نوع سبک دلبستگی

  • دلبستگی ایمن
  • دلبستگی اجتنابی
  • دلبستگی مضطرب
  • دلبستگی بی نظم

دلبستگی اجتنابی، مضطرب و بی نظم از سبک های دلبستگی ناایمن در نظر گرفته می شوند. اگر کودک بتواند به طورمداوم به والدین خود برای برآوردن نیازهای خود در دوران رشد تکیه کند، احتمالاً یک سبک دلبستگی ایمن ایجاد خواهد کرد. آنها روابط را به عنوان یک فضای امن می بینند که در آن می توانند احساسات خود را آزادانه بیان کنند.

سبک دلبستگی ایمن چیست؟

دلبستگی ایمن با توانایی ایجاد روابط سالم و طولانی مدت تعریف می شود تحقیقات نشان می دهد که کسانی که سبک دلبستگی ایمن دارند این خصوصیات را دارند:

  • از نظرجسمی سالم ترو منبعی مورد اعتماد هستند
  • با دوستان و خانواده روابط نزدیک تری دارند
  • احتمال ابتلا به افسردگی درآنان کمتر است
  • کسانی که سبک دلبستگی ایمن دارند با گشاده رویی، اعتماد به نفس و احترام به روابط نزدیک می شوند
  • آنها با صمیمیت عاطفی و فیزیکی راحت هستند ودرحالی که می توانند نیازهای خود را بیان کنند به نیازهای شریک زندگی خود نیز پاسخ می دهند
  • شخصی با سبک دلبستگی ایمن ممکن است بداند که چگونه تعارض بین فردی را به طورمؤثرمدیریت کند و مسائل شخصی را هم درنظرمی گیرد.آنها ممکن است ترجیح دهند برای ایجاد یک رابطه مراقبتی،به صورت بخشنده و حمایتگر کار کنند
  • آنها به احتمال زیاد ازرها شدن نمی ترسند، بنابراین با اطمینان واعتماد روابط خود را هدایت می کنند

دلبستگی ایمن چگونه ایجاد می شود؟

دلبستگی ایمن نتیجه احساس امنیت با مراقبان خود از دوران کودکی و توانایی درخواست اطمینان یا تایید بدون تنبیه است. کودکان دراولین تعاملات خود احساس امنیت، درک، آرامش و ارزش می‌کنند. مراقبان دوران کودکی شما احتمالاً ازنظرعاطفی در دسترس بودند و ازاحساسات و رفتارهای خود آگاه بودند. کودکان هم دلبستگی ایمن را تقلید می کنند و هم آن را ازمراقبان خود دریافت می کنند.

نشانه های سبک دلبستگی ایمن چیست؟

  • توانایی تنظیم احساسات
  • به راحتی به دیگران اعتماد می کنند
  • مهارت های برقراری ارتباط موثر
  • توانایی جستجوی حمایت عاطفی را دارد
  • به راحتی تنها می ماند
  • در روابط نزدیک خود با دیگران راحت است
  • توانایی ابراز خود درمشارکتها
  • توانایی برقراری ارتباط آسان
  • اعتماد به نفس بالاو مدیریت خوب تعارضات
  • توانایی در دسترس بودن احساسی

دلبستگی ایمن چگونه خود را در روابط نشان می دهد؟

افراد دلبسته ایمن از نظراحساسی و جسمی احساس امنیت می کنند و می توانند به شیوه ای سالم با دیگران درگیر دنیا شوند.در نتیجه، افراد دارای سبک دلبستگی ایمن تمایل دارند روابط را به خوبی هدایت کنند. آنها به طور کلی نسبت به شرکای خود، مثبت، قابل اعتماد و دوست داشتنی هستند.آنها به شریک زندگی خود اعتماد دارند و حسادت اغلب برای آنها مسئله ای نیست.”افراد دلبسته ایمن احساس می کنند که شایسته عشق هستند و نیازی به اطمینان طلبی ندارند.”

دلبستگی ناایمن چیست؟

داشتن سبک دلبستگی ناایمن ممکن است باعث ناراحتی و عدم اطمینان شود. اما راه‌هایی برای برقراری ارتباط با دیگران وجود دارد.خاطرات وتجربیات دوران کودکی منحصربه فرد و صمیمی هستند. اغلب،آنها همچنین بر نحوه عملکرد شما در زندگی به عنوان یک بزرگسال تأثیر می گذارند. سبک‌های دلبستگی که ایمن نیستند،سبک‌های ناامن در نظر گرفته می‌شوند.

انواع مضطرب و اجتنابی وبی نظم دراین دسته قرار می گیرند.افراد دارای سبک دلبستگی مضطرب ممکن است برای برآوردن نیازهای شریک زندگی خود تلاش کنند، درحالی که اغلب ومکرراً نیازهای خود را قربانی می کنند. در یک رابطه، این نیازهای برآورده نشده می تواند منجر به احساس ترس، حسادت یا ناراحتی شود.

فردی که سبک دلبستگی مضطرب دارد ممکن است نگران باشد که شریک زندگی‌اش ازاو دورشود. آنها ممکن است به دنبال اطمینان دائمی برای کاهش احساس عدم اطمینان خود درمورد پیوند خود باشند. آنها همچنین می توانند بیش ازحد به شریک زندگی خود توجه کنند.از سوی دیگر، افرادی که دارای سبک دلبستگی اجتنابی هستند،ممکن است بیش ازحد استقلال خود را بپذیرند.

آنها ممکن است فعالانه از صمیمیت عاطفی اجتناب کنند و ترجیح دهند پیوندهای طولانی مدت ایجاد نکنند. هنگام قرارملاقات، آنها ممکن است بین خود و شریک زندگی خود فاصله عاطفی ایجاد کنند. برای مثال، وقتی احساس می‌کنند خیلی به هم نزدیک شده‌اند، این می‌تواند با جستجوی نقص‌های موجود دررابطه‌شان باشد.

افراد اجتنابی ممکن است برای ابراز احساسات یا نشان دادن محبت فیزیکی مشکل داشته باشند. این می تواند باعث شود که شرکای آنها احساس غفلت،طرد شدن یا ناخواسته بودن کنند. هردوسبک دلبستگی اضطرابی واجتنابی ممکن است به صورت هم وابستگی دربرخی روابط ظاهر شوند.سبک‌های مضطرب و اجتنابی نیز می‌توانند به عنوان اصطلاحات گسترده‌تری برای انواع دلبستگی ناایمن ترکیبی عمل کنند.

برخی از افراد ممکن است متوجه شوند که سبک آنها ترکیبی ازیکی ازاینها و احساسات دیگری است، مانند:

  • مضطرب-مشغول
  • ترسناک-اجتناب کننده
  • طرد کننده-اجتناب کننده

سبک های دلبستگی ناایمن در صورتی ایجاد می شوند که کودک با مراقبان خود پیوندی تیره و تار داشته باشد. این زمانی اتفاق می‌افتد که کودک می‌آموزد ممکن است نتواند برای برآوردن نیازهای اولیه خود به راحتی به دیگران تکیه کند.

دلبستگی اجتنابی چگونه ایجاد می شود؟

سبک دلبستگی اجتنابی با شکست درایجاد روابط بلندمدت با دیگران به دلیل ناتوانی دربرقراری صمیمیت فیزیکی وعاطفی تعریف می شود.

در دوران کودکی،ممکن است مراقبانی سختگیر یا ازنظرعاطفی دوروغایب داشته باشید.

خصوصیات مراقب شما در دلبستگی اجتنابی

  • شما را به حال خود رها کرد
  • انتظار داشت که مستقل باشی
  • هنگام بیان نیازها یا احساسات خود، شما را طرد کرد
  • در پاسخ به نیازهای اساسی شما کند بوده است
  • برخی از والدین اجتنابی آشکارا غفلت می کنند، اما برخی دیگر صرفاً مشغول، اندکی بی علاقه هستند و بیشتر به چیزهایی مانند نمرات، کارها، یا رفتارها توجه دارند تا احساسات، امیدها، رویاها یا ترس ها. این کودکان ممکن است بیاموزند که احساس استقلال قوی داشته باشند تا مجبو نباشند برای مراقبت یا حمایت به شخص دیگری تکیه کنند.

نشانه ها یی که به شما می گوید ممکن است سبک دلبستگی اجتنابی داشته باشید

  • به طورمداوم از صمیمیت عاطفی یا فیزیکی اجتناب کنید
  • احساس استقلال قوی
  • از بیان احساسات خود ناراحت هستند
  • دیگران را نادیده می گیرند
  • اعتماد به مردم سخت است
  • از طرف هرکسی که سعی می کند به شما نزدیک شود احساس خطر کنید
  • زمان بیشتری را به تنهایی بگذرانید تا تعامل با دیگران
  • باور کنید که درزندگی خود به دیگران نیازندارید

سبک دلبستگی مضطرب چیست؟

سبک دلبستگی مضطرب نوع دیگری از دلبستگی ناایمن است که با موارد زیر مشخص می شود:

  • ترس از طرد شدن
  • ترس ازرها شدن
  • برای اعتبارسنجی و تنظیم عاطفی خود به شریک زندگی وابسته است
  • گرایش های وابسته

سبک دلبستگی مضطرب چگونه ایجاد می شود؟

این سبک دلبستگی ناشی از تربیت ناسازگار والدین است که با نیازهای کودک هماهنگ نیست. این کودکان در درک مراقبان خود مشکل دارند و هیچ گونه اطمینانی در مورد آنچه که باید از آنها درحرکت رو به جلو انتظار داشته باشند، ندارند. آنها اغلب در روابط والدین خود گیج می شوند و احساس بی ثباتی می کنند.کودکان با این سبک دلبستگی وقتی مراقبانشان را ترک می کنند، پریشانی بسیار بالایی را تجربه می کنند. گاهی اوقات والدین حامی و پاسخگوی نیازهای کودک هستند در حالی که در برخی مواقع با فرزندان خود هماهنگی ندارند.

اگر سبک دلبستگی مضطرب دارید، والدین شما ممکن است این موارد را نیز داشته باشند:

  • متناوب بین بیش ازحد نوازشگرو یا بی تفاوت بودن
  • به راحتی غرق در افکار و اعمال خود شدن
  • گاهی حواسش به شما بوده و بعد شما را ازخود دور می کند
  • شما را مسئول احساسات خود می داند
  • این کودکان اغلب با این فکر بزرگ می شوند که قراراست از احساسات دیگران مراقبت کنند و اغلب وابسته به دیگران می شوند

نشانه های سبک دلبستگی مضطرب

  • تمایلات چسبنده
  • بسیار حساس به انتقاد (واقعی یا درک شده)
  • نیاز به تایید دیگران
  • تمایلات حسادت آمیز
  • مشکل تنها بودن
  • عزت نفس پایین
  • احساس بی ارزشی برای عشق
  • ترس شدید از طرد شدن
  • ترس قابل توجه ازرها شدن
  • مشکل دراعتماد کردن به دیگران

دلبستگی مضطرب چگونه در روابط ظاهر می شود؟

افرادی که دارای سبک های دلبستگی مضطرب هستند معمولا احساس می کنند ارزش عشق را ندارند و نیاز به اطمینان دائمی ازطرف شریک زندگی خود دارند.آنها اغلب خود را به خاطر چالش‌های موجود در رابطه خود را سرزنش می‌کنند و می‌توانند حسادت یا بی‌اعتمادی مکرر و شدید را به دلیل اعتماد به نفس ضعیف نشان دهند.در نهایت، ترس ریشه‌ای ازرها شدن، طرد شدن یا تنهایی وجود دارد. و این ترس ها معمولاً خود را به این روش ها نشان می دهند.

سبک دلبستگی ناسازگار چگونه ایجاد می شود؟

دلبستگی مضطرب-آشفته به عنوان داشتن رفتار بسیار ناسازگار و مشکل در اعتماد به دیگران تعریف می شود.شایع‌ترین علل سبک دلبستگی ناسازگار، آسیب‌های دوران کودکی، بی‌توجهی یا بدرفتاری مراقبان با کودک است. ترس ازوالدین (عدم احساس امنیت آنها) نیز وجود دارد. کودکان دارای این سبک دلبستگی ممکن است گیج به نظر برسند.مراقبان ناسازگار هستند و اغلب به عنوان منبع آرامش و ترس توسط فرزندانشان دیده می شوند، که منجر به رفتارهای بی نظم آنها می شود.

نشانه های سبک دلبستگی ناسازگار

  • ترس از طرد شدن
  • ناتوانی در تنظیم احساسات
  • رفتارهای متناقض
  • سطوح بالای اضطراب
  • مشکل دراعتماد کردن به دیگران
  • نشانه های هردوسبک دلبستگی اجتنابی و اضطرابی

سبک دلبستگی ناسازگار چگونه در روابط ظاهر می شود؟

در روابط، افراد دارای سبک های دلبستگی نامنظم، تمایل به رفتارغیرقابل پیش بینی و گیج کننده دارند. آنها به طورمتناوب بین گوشه گیر و مستقل بودن و دلبستگی و احساساتی بودن تغییر می کنند.در حالی که آنها به شدت به دنبال عشق هستند، شرکای خود را نیز به دلیل ترس ازعشق از خود دورمی کنند. آنها معتقدند که همیشه طرد می شوند، اما ازصمیمیت عاطفی اجتناب نمی کنند.

آنها از آن می ترسند، و همچنین پیوسته به دنبال آن هستند، اما دوباره آن را رد می کنند.آنها شریک زندگی خود را غیرقابل پیش بینی می دانند و خودشان در روابط خود به شیوه های غیرقابل پیش بینی رفتار می کنند، زیرا همچنان بین نیاز به امنیت و ترس دست و پنجه نرم می کنند.

سبک دلبستگی بزرگسالی و روابط عاشقانه

ما ناخودآگاه از شرکای عاشقانه‌مان انتظار داریم که مانند والدین ما رفتار کنند، و بنابراین، به‌دلیل این انتظارات به روش‌های خاصی عمل می‌کنیم. این تمایلات ظاهر می شوند، چه ما متوجه آن باشیم یا نه. صرف نظر از روابط اولیه خود، می توانید سبک دلبستگی را تغییر دهید.

عواملی که بر سبک های دلبستگی تأثیر می گذارند

مراقبت مداوم منجر به اعتماد می شود اول، پیشنهاد می شود که وقتی کودکان با اطمینان از اینکه مراقب اصلی آنها در دسترس آنها خواهد بود، بزرگ شوند، نسبت به کسانی که بدون چنین اعتقادی بزرگ شده اند، کمتر دچار ترس می شوند. تجربیات اولیه حیاتی هستند.دوم،اعتماد در طول دوره رشد بحرانی، نوزادی، کودکی و نوجوانی شکل می گیرد.

انتظارات شکل گرفته در آن دوره تمایل دارند تا پایان عمرفرد نسبتاً بدون تغییر باقی بماند.انتظارات از تجربیات ناشی می شود. در نهایت،این انتظاراتی که شکل می‌گیرند مستقیماً با تجربه مرتبط هستند. به عبارت دیگر،کودکان این انتظاررا ایجاد می کنند که مراقبانشان به نیازهای آنها پاسخ دهند،زیرا طبق تجربه آنها، مراقبان آنها در گذشته پاسخگو بوده اند.

مهم‌ترین نکته این است که بفهمیم یک فرد می‌تواند از سبک دلبستگی ناایمن تغییر کند و پیوندهای سالم و مطمئن در روابط آینده ایجاد کند.در بسیاری از موارد، فرد ممکن است نیاز به صحبت با یک مشاور داشته باشد تا تجربیات دوران کودکی خود و چگونگی تأثیر آنها بر روابط آینده را درک کند. شاید سفر آسانی نباشد، اما ارزشش را دارد.

الگوی رفتارهایی که در روابطمان تکرار می کنیم همان چیزی است که برخی آن را سبک دلبستگی می نامند.

سبک دلبستگی شما معمولاً از طریق پیوندی که با مراقبان اصلی خود داشتید ایجاد می شود. این زمانی بود که یاد گرفتید که چگونه نیازهای خود را بیان کنید، چگونه ایمنی خود را ارزیابی کنید و چگونه به احساسات و رفتارهای دیگران پاسخ دهید. اما اگرچه این اولین تجربیات ممکن است بر زندگی بزرگسالی شما تأثیر بگذارد، اما امکان ایجاد تغییراتی نیز وجود دارد که ممکن است به شما در بهبود نحوه ارتباط خود با دیگران از جمله خانواده، دوستان یا شرکای عاشقانه کمک کند.

سه سبک دلبستگی اصلی

  • ایمن
  • مضطرب
  • اجتنابی

اینها بر اساس اولین پیوندهای شما در دوران کودکی است.کسانی که سبک دلبستگی ایمن دارند عموماً در روابط قابل اعتمادتر و پاسخگو هستند. افراد دارای سبک دلبستگی مضطرب تمایل دارند نیازهای دیگران را بر نیازهای خود ترجیح دهند. شخصی با سبک دلبستگی اجتنابی ممکن است استقلال خود را بیش از حد ارزیابی کند وازصمیمیت اجتناب کند. تغییر سبک دلبستگی امکان پذیر است، اما کار می خواهد.

آیا می توانید سبک های دلبستگی را تغییر دهید؟

بله، تغییر سبک دلبستگی ممکن است اما می‌تواند زمان و تلاش ببرد.اگر فکر می کنید سبک دلبستگی ناایمن دارید، ممکن است تعجب کنید که چگونه می توانید آن را تغییر دهید. در برخی موارد، این به طور طبیعی اتفاق می افتد. به عنوان مثال، درگیر شدن در یک رابطه با فردی با سبک ایمن می تواند به نوبه خود به شما کمک کند تا امنیت بیشتری داشته باشید.

افزایش سن نیز ممکن است یک عامل باشد.یک مطالعه نشان می‌دهد که سبک‌های دلبستگی می‌توانند در طول زمان امن‌تر شوند، زیرا هر چه سن بالاتر می‌رود، زمان کمتری برای روابطی داریم که نیازهای ما را برآورده نمی‌کنند یا ما را خوشحال نمی‌کنند. انتخاب نقش فعال در تغییر سبک ارتباط خود اغلب چیزی است که بیشترین کمک را می کند. از طریق این مراحل ساده و قابل اجرا، می‌توانید خود را به سمت سبک ایمن‌تر راهنمایی کنید.

هرگونه آسیب دوران کودکی را برطرف کنید تجربه تروما در دوران نوزادی یا کودک خردسال می تواند روند دلبستگی و پیوند را مختل کند. ترومای دوران کودکی می تواند ناشی ازهرچیزی باشد که بر احساس امنیت شما تأثیر بگذارد، مانند محیط ناامن یا ناپایدار خانه، جدایی از مراقب اصلی، بیماری جدی، بی توجهی یا سوء استفاده. هنگامی که آسیب های دوران کودکی برطرف نشود، احساس ناامنی، ترس و درماندگی می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد.

حتی اگر آسیب‌های روحی شما سال‌ها پیش اتفاق افتاده باشد، می‌توانید گام‌هایی برای غلبه بر درد، بازیابی تعادل عاطفی خود و یادگیری اعتماد و ارتباط مجدد در روابط بردارید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه شما می توانید با کارشناسان متخصص داناک مشاور در ارتباط باشید.

تخفیف جمعه سیاه : یک جلسه مشاوره روانشناسی با 30% تخفیف

داناک مشاور برترین مرکز مشاوره روانشناسی تلفنی و حضوری با توجه به نزدیک بودن جمعه سیاه و شب یلدا و جهت رفاه حال شما مراجعین گرامی، بر روی تمامی جلسات مشاوره حضوری و تلفنی که تاریخ آن از 3 الی 7 آذر می باشد، برای شما عزیزان سی درصد تخفیف در نظر گرفته است.

در مورد black friday یا جمعه سیاه بیشتر بدانیم

جمعه سیاه یا بلک فرادی یک اصطلاح عامیانه برای جمعه بعد از شکرگزاری در کشور امریکا می باشد. طبق سنت در این کشور، آغاز فصل خرید کریسمس در این منطقه است و نکته جالب اینجاست که این روز تقریبا به شب یلدا که یکی شبهای خاص در ایران و جزو جشن های باستانی ما نیزمی باشد تقریبا نزدیک است. بنابراین مراکز خرید فروش‌های بسیار تبلیغاتی را با قیمت‌های تخفیفی ارائه می‌دهند و اغلب از صبح زود، گاهی تا نیمه‌شب یا حتی در روز شکرگزاری بازهستند. فروش برخی از فروشگاه ها ممکن است تا چند روز الی یک هفته نیز ادامه داشته باشد. معمولا جمعه سیاه، شلوغ ترین روز خرید سال در برخی کشورهاست.

تخفیف جمعه سیاه

مشاوره روانشناسی چیست؟

مشاوره روانشناسی یک مشاوره حرفه ای، یک همکاری و رابطه درمانی محرمانه بین مشاوران واجد شرایط و مراجعین برای افزایش سلامت و رفاه روانی مراجعان است که باعث افزایش درک خود و رفع نگرانی های آنان می شود. مراجعان درهر مرحله مشارکت فعالی درفرآیند مشاوره دارند.مشاوران با کودکان، جوانان، بزرگسالان، زوج ها، خانواده ها و گروه ها کار می کنند.

مشاوره ممکن است بر اساس نیازهای مراجعین کوتاه مدت، بلند مدت یا در طول عمر باشد.مشاوران به طور کامل در کنار مراجعان خود حضور دارند و از همدلی و گوش دادن عمیق برای ایجاد روابط کاری مثبت استفاده می کنند. مشاوره زمانی مؤثر است که مراجع احساس امنیت، درک، احترام و پذیرش بدون قضاوت از سوی درمانگرکند.

مشاوره یک کارحرفه ای و قوی است. مشاوران از مداخلات تجربی و مهارت های تخصصی بین فردی برای آسان سازی تغییر و توانمندسازی مراجعان استفاده می کنند.مشاوران در طیف وسیعی از روش ها برای کار با مراجعان با پیشینه های مختلف، آموزش دیده اند.مشاوره می تواند گسترده یا متمرکز باشد.با بهره گیری از تخفیف سیاه جمعه کلینیک داناک مشاور می توانید از مشاوره های روانشناسی این کلینیک بهرمند شوید.

مراجعان ممکن است به دلایلی مانند این موارد به درمانگران مراجعه کنند:جنبه های هویت، معنویت، روابط با خود و دیگران، تجربیات گذشته، والدین، غم و اندوه و از دست دادن، تروما، خشونت خانگی، کودک آزاری، استفاده از الکل و سایر مواد، افسردگی، اضطراب، و سایر تجربیات استرس زا یا غیرعادی.

تغییراتی که مشاوره و روان درمانی ایجاد می کند عبارتند از: تغییر در دیدگاه، بینش جدید، روش های جدید تفکر در مورد موقعیت ها، آگاهی جدید از احساسات، افزایش ظرفیت برای تحمل و تنظیم احساسات، اعمال یا رفتارهای جدید، و تصمیم گیری های جدید در مورد زندگی.مشاوران حرفه ای معمولاً مدرک دکتری یا کارشناسی ارشد مشاوره را دارند.

اهداف مشاوره حرفه ای چیست؟

هدف از مشاوره کمک به افراد برای غلبه بر بسیاری از مشکلات حال و آینده آنان است. در زمان های اخیر، تغییرات سریع اجتماعی همراه با افزایش سطوح رقابت و استرس ناشی از صنعتی شدن و شهرنشینی منجر به مشکلات متنوع و گیج کننده ای شده است. برای اکثر مردم سرعت تغییر و در نتیجه سبک زندگی مدرن ناسالم بسیار سریع و استرس زا است و مشکلات جدی سازگاری را ایجاد می کند.

مشاورحرفه ای باید بتواند به مشکلات مختلفی مانند مشکلات تحصیلی، شغلی، زناشویی، والدینی و شخصی رسیدگی کند. هدف اصلی مشاوره کمک به افراد برای داشتن اعتماد به نفس، اتکا به خود، خودراهبری و سازگاری کارآمد، بهتر و معنادار با خواسته های زندگی است. در به افراد کمک می شود تا رشد فردی، اجتماعی،عاطفی و فکری (و حتی گاهی اوقات رشد معنوی آنها) افزایش یابد. درحراج جمعه مشاوره داناک مشاورمی توانید از تخفیفات این مرکزجهت مشاوره های مختلف بهره مند شوید.

مشاوره قبل از ازدواج چیست؟

مشاوره قبل ازازدواج مشاوره ای است که به آمادگی ذهنی زوجین برای ازدواج کمک می کند. این مشاوره به شما کمک می کند تا مطمئن شوید که شما و همسرتان می توانید یک رابطه قوی و سالم در طول زندگی خود داشته باشید. مشاوره قبل از ازدواج به بهبود روابط زوجین قبل از ازدواج کمک می کند.مشاوره قبل از ازدواج نوعی درمان است که به زوج ها کمک می کند قدم های بعدی را در رابطه خود مستحکم تربردارند.

مسائل موجود در رابطه خود را قبل از اینکه متعهد به ازدواج شوند حل کنند یا اهدافی را برای رابطه تعیین کنند. این نوع مشاوره اغلب توسط درمانگران و مشاوران ازدواج و خانواده که دارای مجوزهستند ارائه می شود. بسیاری از زوج ها به عنوان یک اقدام پیشگیرانه به دنبال مشاوره قبل از ازدواج هستند، مثل مراجعه به پزشک برای مراقبت های اولیه برای معاینه های سالانه.

زوج‌ها به‌جای اینکه منتظر بمانند تا مشکلی پیش بیاید،تا به مشاور مراجعه کنند، به مشاوره قبل از ازدواج می روند تا ازوجودهرمشکلی که دیده نمی شود آگاه شوند.

مشاور طلاق چيست؟

بسیاری ازافراد ممکن است با مشاوره قبل از ازدواج آشنا باشند، اما با مشاوره طلاق کمتر آشنا هستند. این مشاوره به زوج ها کمک می کند تا احساسات غالباً پیچیده خود را درمورد ازدواج و طلاق به روشی محترمانه تر و سازنده ترمدیریت کنند.مشاوره طلاق نوعی روان درمانی است که به زوج ها کمک می کند تا تعارضات را کشف، شناسایی و حل کنند تا بفهمند آیا هر یک از طرفین خواهان طلاق هستند؟ یا چگونه پس ازطلاق به جلو حرکت کنند.

این نوعی گفتگو درمانی است که فضای امن و خصوصی را برای طرف مقابل خود فراهم می کند تا در مورد چالش ها و احساسات در مورد رابطه و یکدیگر گفتگو کنند. صحبت کردن در مورد مشکلات با یک مشاور حرفه ای بخش موثری در سفر برای درک بهتر خودمان است. مشاوره طلاق راهکارهایی را برای کمک به تصمیم گیری های مهم در مورد رابطه ارائه می دهد که تا حدود زیادی زندگی روزمره افراد را در روند طلاق بهبود می بخشد.

مشاوره قبل از طلاق، نوعی مشاوره طلاق است که توسط زوج هایی که در حال آماده شدن برای طلاق هستند، درخواست می شود، در حالی که مشاوره پس از طلاق به مشاوره طلاق برای زوج های سابق که قبلاً طلاق گرفته اند، اشاره دارد. پس از طلاق، شما و همسر سابقتان ممکن است همچنان نگرانی هایی مانند تقسیم مراقبت از کودکتان یا فروش ملک داشته باشید.

درهر شکلی از مشاوره طلاق، مشاور شما هرگز برای شما تصمیمی نخواهد گرفت. درعوض، آنها شما را در این فرآیند راهنمایی می‌کنند و به شما و شریک قبلی‌تان کمک می‌کنند تا به نتیجه‌گیری‌های مناسب خودتان برسید و نکات ظریف رابطه‌تان را در ذهن داشته باشید. مشاوره قبل از طلاق و مشاوره پس از طلاق هر دو فضاهای امنی برای حل مسائل به شیوه ای محترمانه با حضور مشاورهستند تا به شما کمک کنند تا از هر گونه مانعی عبور کنید. تفاوت این است که آنها به چالش های منحصر به فرد در مراحل مختلف فرآیند طلاق می پردازند. در تخفیف جمعه سیاه در ایران و تخفیفات داناک مشاور می توانید از تخفیفات این مرکز جهت مشاوره طلاق بهرمند شوید.

راهکارهای مفید برای رهایی از شکست عاطفی:

*** خبر خوش دیگری که برای شما داریم، ارائه ورکشاپ آموزشی با موضوع “راهکارهای مفید برای رهایی از شکست عاطفی” به مدت سه ساعت با هزینه باورنکردنی تنها 190هزار تومان می باشد. مدرس این دوره سرکار خانم مینا عبدی زناب(کاندیدای دکتری تخصصی روانشناسی) هستند و پس از پایان آن به شما گواهی معتبر نیز تعلق خواهد گرفت.

این دوره هم اکنون با 60% تخفیف خدمت شما عزیزان ارائه خواهد شد. ظرفیت آن محدود است و از شما عزیزان پذیرایی نیز خواهد شد. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه زمان و مکان ارائه و جزئیات بیشتر همین حالا با داناک مشاور تماس حاصل فرمائید. ***

مشاوره کودک و نوجوان

این نوع مشاوره به کودکان یا جوانان کمک می کند تا هر گونه نگرانی را که ممکن است باعث ایجاد مشکل دررشد اجتماعی،عاطفی یا شناختی آنها شود، کشف کنند. فرآیند درمانی به آنها این فرصت را می دهد که احساسات دشوار یا گیج کننده را در یک محیط امن با مرزهای روشن بیان کنند. مشاوره کودک ونوجوانان به طور خاص برای کودکان و نوجوانانی است که برای سلامت روان خود به کمک نیاز دارند.

مشاوره کودک و نوجوان واقعاً برای هر جوانی مفید است. اما برای کسانی که رنج می برند، بسیار مهم است. مشاوره سلامت روان می تواند نوجوانان را از تجربه بحران های بهداشت روانی بر حذر داردو همچنین به کسانی که نیاز به حمایت های اضافی سلامت روان دارند کمک کند.مشاوره نوجوانان برای نوجوانی که با اضطراب، افسردگی یا تروما مواجه هستند ضروری است.

مصرف مواد در نوجوانان موضوعی جدی است که باید در مشاوره نوجوانان به آن پرداخته شود. علاوه بر این، کودکان و نوجوانانی که تمایلات جنسی خود را کشف می‌کنند یا اختلال جنسیتی را تجربه می‌کنند، می‌توانند از درمان کودکان یا نوجوانان بهره ببرند.

“چگونه بفهمم که نوجوان من به مشاوره نیاز دارد؟”

مشاوره کودک و نوجوان انواع مختلفی دارد.هنگامی که یک نوجوان با سلامت روان خود مشکل دارد، برای والدین مهم است که درمان نوجوان را با مشاوران سلامت روان بالینی در نظر بگیرند. متخصصان مدرسه نیز جزو اولین کسانی هستند که متوجه می شوند چه زمانی یک نوجوان می تواند از مشاوره نوجوانان بهره مند شود.

مشاوره بالینی سلامت روان برای نوجوانان می تواند شامل مشارکت اعضای خانواده، معمولاً والدین یا سایر سرپرستان/مراقبان باشد. همچنین انواع مختلفی از مشاوره حرفه ای برای نوجوانان وجود دارد. کلیه مشاوره های نوجوانان باید توسط پزشکان آموزش دیده و دارای مجوز در حرفه مشاوره انجام شود.

درمشاوره ­­­و درمان فردی چه اتفاقی می افتد؟

هر جلسه مشاوره می تواند متفاوت باشد. بعضی روزها ممکن است روی یک موضوع خاص کار کنید که نیاز به توجه فوری دارد و روزهای دیگر ممکن است روی مسائل کلی کار کنید. درمانگران فردی جعبه ابزار پر از روش های درمانی برای کمک به شما برای رسیدن به اهداف خود دارند.درمان روان درمانی با استفاده از تکنیک های مختلف است.

رایج ترین آنها درمان شناختی -رفتاری (CBT) و انواع فرعی CBT است. درمان شناختی رفتاری مبتنی بر این نظریه است که افکار و احساسات بر رفتار تأثیر می گذارند. اگر فردی در مورد چیزی افکار و احساسات منفی داشته باشد، اعمال او منفی خواهد بود. مشاور به شما کمک می کند تا افکار و احساسات منفی را به مثبت تغییر دهید. و بعد از آن ، اقدامات شما مثبت خواهد بود.

امروزه درمانگران تشخیص می دهند که درمان های یکپارچه ای که بر درمان ذهن و بدن تمرکز دارند نتایج مثبتی را ارائه می دهند. از درمانگر خود انتظار داشته باشید که تکنیک های سنتی را با روش های جایگزین تکمیل کند.

به عنوان مثال،همراه با درمان شناختی-رفتاری (سنتی)، ممکن است برای درمان های تمرکز حواس مانند مدیتیشن و یوگا (جایگزین) نیز توصیه شود.نمونه هایی از سایر تکنیک های مشاوره شامل هنر یا موسیقی درمانی، اسب درمانی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، مصاحبه انگیزشی و مواجهه درمانی است.

 

تخفیف مشاوره تحصیلی

مشاورتحصیلی چیست؟

مشاوره تحصیلی می تواند به دانش آموزان کمک کند تا در مورد یک رشته تحصیلی تصمیم بگیرند. دانش آموزان جدید باید قبل از ثبت نام در کلاس ها از مشاوره تحصیلی بهره مند شوند.مشاور تحصیلی، مشاوری در کالج یا دانشگاه است که به دانش آموزان در تصمیم گیری های تحصیلی و شغلی کمک می کند.

برای دانش‌آموزان که هنوز انتخاب رشته تحصیلی را انجام نداده اند ممکن است در مورد انتخاب رشته و استفاده از فرصت‌هایی مانند تحصیل در خارج از کشور و فعالیت‌های فوق برنامه مشاوره ارائه دهند. برای جوانان و بزرگسالان آنها ممکن است توصیه های خاص تری در مورد ورود به نیروی کار، درخواست برای برنامه های تحصیلات تکمیلی و درخواست برای کمک هزینه تحصیلی یا کارآموزی ارائه دهند.

مشاوره ترومای خیانت علائم، بهبودی و کمک گرفتن

ترومای خیانت نوعی تروما است که به درد و ناراحتی عاطفی اشاره دارد که زمانی رخ می دهد که یک موسسه مورد اعتماد، یکی ازعزیزان یا شریک صمیمی اعتماد شخصی را نقض کند. ترومای خیانت ممکن است منجر به اضطراب و افسردگی شود. با این حال، درمان و تمرکز حواس می تواند به شما کمک کند تا بهبود یافته و به سمت ایجاد روابط سالم تر حرکت کنید.

ترومای خیانت نوعی آسیب روانی است که تا حدودی از PTSD متمایز است زیرا در نتیجه خیانت یک فرد یا موسسه ای رخ می دهد که شما به انجام کاری به آن وابسته هستید. پرداختن به ترومای خیانت نیز می تواند به خصوص دشوار باشد زیرا مربوط به دلبستگی هایی است که احتمالاً برای هویت یا بقای خود، حیاتی می دانید.

افرادی که از ترومای خیانت رنج می برند اغلب در به یاد آوردن جزئیات خیانتی که متحمل شده اند مشکل دارند. تحقیقات نشان می دهد که این امر به این دلیل است که انجام این کار ممکن است باعث ایجاد تقابلی شود که می تواند رابطه مورد نظر را تهدید کند.مشکل این است که اگرچه جزئیات خود خیانت ممکن است مبهم باشد، اما اثرات خود تروما همچنان می تواند حاد باشد.

به زبان ساده، فقط به این دلیل که خاطره کاری را که کسی با شما انجام داده است پنهان کرده اید تا از درگیری با آن شخص جلوگیری کنید،ولی این موضوع به این معنا نیست که اعمال او به شما آسیبی وارد نکرده است.این موضوع هنوز بر زندگی شما تأثیر می گذارد.

مشاوره مهارت های زندگی چیست؟

یک درمانگر مهارت های زندگی با تمرکز برای کمک به افراد برای کشف نقاط قوت درونی خود، در مورد استراتژی های مربوط به دستیابی به اهداف شخصی و حرفه ای آموزش می دهد. برخی از خدمات درمانی مهارت های زندگی به صورت آنلاین و برخی دیگر به صورت حضوری ارائه می شوند. رویکرد مهارت‌های زندگی، مهارت‌های مشاوره را به کارمی‌گیرد تا به افراد کمک کند تا احساسات وارزش‌های خود را روشن کنند.

درک خود را به دست آورند و مسئولیت شخصی اعمال خود را بپذیرند. هنگام کار با یک مراجع، اولین وظیفه درمانگراین است که تا آنجا که می تواند در مورد اهداف، نقاط قوت و ضعف های مراجع بداند. این ارزیابی اولیه به شما کمک می کند تا یک نقشه راه برای رابطه مربیگری ایجاد کنید. به عنوان یک درمانگر مهارت های زندگی، ممکن است مراجعان کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشید.

در نهایت، هدف شما این است که به مراجعان خود کمک کنید تا پتانسیل کامل خود را درک کنند و رویاهای خود را به واقعیت تبدیل کنند. بلک فرایدی در مشاوره می تواند با تخفیفات مشاوره ای در روزهای خاصی درهفته،ماه، یا سال همراه باشد.

خانواده درمانی چیست؟

خانواده درمانی نوعی روان درمانی گروهی است. در خانواده درمانی، «خانواده» به گروهی از افرادی گفته می شود که به همدیگر اهمیت می دهند و خود را خانواده می نامند. این می تواند شامل والدین و فرزندان، شرکا، پدربزرگ و مادربزرگ، برادران و خواهران، خاله ها و عموها، پسرعموها، دوستان، مراقبان و سایر متخصصان نزدیک به گروه باشد.

هدف خانواده درمانی کمک به همه اعضای خانواده است که یکدیگررا درک کرده و از یکدیگر حمایت کنند. این نوع درمان می تواند به زمانی که خانواده ها احساس غمگینی و عصبانیت می کنند کمک کند. هنگامی که آنها مطمئن نیستند که چگونه به جلو حرکت کنند. یا زمانی که احساس می کنند همان رفتارهای مضر را بارها و بارها تکرارمی کنند.

اگر خانواده ای با تغییرات مرتبط با بیماری، سلامت روان و مشکلات مصرف مواد، بیکاری، جابجایی، پیری، طلاق، ضربه روحی و مرگ و سوگواری مواجه است، خانواده درمانی می تواند مفید باشد. خانواده درمانی خانواده درمانی یا مشاوره خانواده برای رسیدگی به مسائل خاصی طراحی شده است که بر سلامت روانی خانواده تأثیر می گذارد، مانند تغییرات عمده زندگی یا شرایط سلامت روان.

ممکن است به عنوان روش اولیه درمان یا به عنوان یک رویکرد مکمل استفاده شود. جمعه سیاه در تهران، شما می توانید برای بهره گیری از مشاوره های خانواده ازتخفیفات مرکز مشاوره داناک مشاور استفاده کنید.

مزایای مشاوره خانواده

خانواده ها می توانند در صورت تجربه هر رویداد استرس زا که ممکن است روابط خانوادگی آنان را تحت فشار قرار دهد، مانند مشکلات مالی، طلاق یا مرگ یکی از عزیزان، از درمان بهره مند شوند. به‌علاوه، می‌تواند در درمان نگرانی‌های مربوط به سلامت روان که بر کل خانواده تأثیر می‌گذارد، مانند افسردگی، سوء مصرف مواد، بیماری‌های مزمن، و مسائل غذایی یا نگرانی‌های روزمره مانند مشکلات ارتباطی، تعارضات بین فردی یا مشکلاتَ رفتاری در کودکان مؤثر باشد.

هدف مشاوره خانواده افزایش تفاهم و همکاری بین اعضای خانواده به منظور حل مشکلات یک یا چند نفر است. به عنوان مثَال، َاگر کودکی دارای مشکلات اجتماعی و تحصیلی باشد، درمان به جای ارزیابی رفتار کودک، بر الگوهای خانوادگی که ممکن است به رفتار کودک کمک کند، تمرکز خواهد کرد. هنگامی که خانواده منبع مشکل را کشف می کند، می توانند یاد بگیرند که از کودک و سایر اعضای خانواده حمایت کنند و فعالانه روی به حداقل رساندن یا تغییر شرایطی که به رفتار ناخواسته کودک کمک می کند، کار کنند.

مجدد لازم به ذکر است تخفیف جمعه سیاه یا black friday برای 3 الی 7 آذر 1402 لحاظ شده است و میزان آن 30 درصد برای تمام جلسات مشاوره تلفنی و حضوری در این تاریخ شامل یک جلسه برای هر شخص می باشد. پس همین حالا تا دیر نشده، تلفن را بردارید و با داناک مشاور برای تنظیم وقت تماس بگیرید.

تحکیم رابطه ی والدین با فرزندان

مهم ترین رابطه با کودک رابطه ای است که با والدین یا مراقب خود برقرار می کند. کودکان از طریق رابطه مثبت والد کودک، دنیای اطراف خود را یاد می گیرند.همانطور که در حال رشد و تغییر هستند، کودکان به والدین خود نگاه می کنند تا بفهمند که آیا ایمن، امن و مورد علاقه هستند یا خیر. همچنین این رابطه پایه ای است که آنها روابط آینده خود را برآن بنا خواهند کرد.

شما می توانید با حضور در لحظه با فرزندتان، گذراندن زمان با کیفیت در کنار هم و ایجاد محیطی که در آن احساس راحتی کند، رابطه مثبت والد فرزندی ایجاد کنید. هیچ کتابی یا رویکرد تضمینی برای درست کردن این رابطه وجود ندارد و احتمالاً در این راه با سختی‌هایی مواجه خواهید شد. با این حال، اگر به بهبود روابط خود ادامه دهید، فرزندتان مطمئناً شکوفا خواهد شد. در ادامه با گروه روانشناسی و مشاوره داناک مشاوره همراه باشید تا اطلاعات بی نظیری در زمینه رابطه کودک و والد بدست آورید.

چرا رابطه خوب بین والدین و فرزند مهم است؟

رابطه والد و کودک رابطه ای است که رشد جسمی، عاطفی و اجتماعی کودک را پرورش می دهد. این پیوند منحصربه فردی است که هر کودک و والدینی می توانند از آن لذت ببرند و آن را پرورش دهند. این رابطه پایه و اساس شخصیت، انتخاب های زندگی و رفتار کلی کودک را می گذارد. همچنین می تواند بر قدرت سلامت اجتماعی، جسمی، روانی و عاطفی آنها تأثیر بگذارد.

برخی از مزایای رابطه خوب بین والدین و فرزندان

  • کودکان خردسالی که با دلبستگی ایمن و سالم به والدین خود رشد می کنند، شانس بیشتری برای ایجاد روابط شاد و رضایت بخش با دیگران در زندگی خود دارند.
  • کودکی که رابطه ای امن با والدین دارد، یاد می گیرد که تحت استرس و در شرایط سخت، احساسات خود را تنظیم کند.و این ناسازگاری کودک با والدین را کاهش می دهد.
  • رشد ذهنی، زبانی و عاطفی کودک را تقویت می کند.
  • به کودک کمک می کند رفتارهای اجتماعی خوش بینانه و با اعتماد به نفس از خود نشان دهد.
  • مشارکت و مداخله سالم والدین در زندگی روزمره کودک، پایه و اساس مهارت های اجتماعی و تحصیلی بهتری را برای فرزندان می گذارد.
  • دلبستگی ایمن به رشد اجتماعی، عاطفی، شناختی و انگیزشی سالم منجر می شود.
  • کودکان همچنین زمانی که رابطه مثبتی با والدین خود داشته باشند، مهارت های حل مسئله قوی را به دست می آورند.

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره کودک

هشت تکنیک فرزند پروری مثبت‌ که می‌تواند به تقویت رابطه شما و فرزندتان کمک کند:

  1. عشق خود را نشان دهید

لمس انسان به صورت محبت آمیز در هر مرحله از زندگی ما برای رشد عاطفی و عصبی زیستی سالم مورد نیاز است. مهم است که فرزندتان چندین بار در طول روز لمس ملایم و محبت آمیز (به عنوان مثال، در آغوش گرفتن) شما را دریافت کند. هر تعاملی را به عنوان فرصتی برای برقراری ارتباط با فرزندتان در نظر بگیرید. با عبارات گرم از آنها استقبال کنید، تماس چشمی برقرار کنید، لبخند بزنید و تعامل صادقانه را تشویق کنید.

  1. بیشتر وقت ها بگویید “دوستت دارم“.

اغلب به طور ضمنی گفته می شود که ما فرزندانمان را دوست داریم، اما مطمئن شوید که هر روز بدون توجه به سن آنها به آنها بگویید. حتی زمانی که فرزند شما کاری را انجام می دهد که شما دوست ندارید. این می تواند فرصتی عالی باشد تا به آنها یادآوری کنید که بدون قید و شرط آنها را دوست دارید. یک “دوستت دارم” ساده می تواند تاثیر زیادی بر رابطه طولانی مدت شما با فرزندتان داشته باشد.

  1. مرزها، قوانین و پیامدها را تعیین کنید

کودکان در حین رشد و یادگیری در مورد دنیای اطراف خود به ساختار و راهنمایی نیاز دارند. با فرزندان خود در مورد آنچه از آنها انتظار دارید صحبت کنید و مطمئن شوید که آنها درک می کنند. زمانی که قوانین زیر پا گذاشته می شوند مطمئن شوید که پیامدهای مناسب سن را در نظر بگیرید.

  1. گوش کنید و همدلی کنید

ارتباط با گوش دادن شروع می شود. سعی کنید مسائل را از دیدگاه فرزندتان ببینید و احترام متقابل را تقویت کنید.احساسات فرزندتان را بپذیرید، به او نشان دهید که درک می کنید، و به او اطمینان دهید که برای کمک به هر چیزی که او نیاز دارد حاضرید. سعی کنید مسائل را از دید فرزندتان ببینید. با گوش دادن و همدلی با فرزندتان، شروع به پرورش احترام متقابل خواهید کرد.

  1. باهم بازی کنید؛ بازی دو نفره

بازی برای رشد کودک بسیار مهم است. این ابزاری است که از طریق آن کودکان مهارت های زبانی را گسترش می دهند، احساساتشان را ابراز می کنند، خلاقیت را پرورش می دهند و در مورد مهارت های اجتماعی یاد می گیرند. علاوه بر این، این یک راه سرگرم کننده برای تقویت رابطه خود با فرزندتان است. مهم نیست چه بازی می کنی. نکته کلیدی این است که فقط ازحضور یکدیگر لذت ببرید و به فرزندتان توجه کنید.

با حواس جمع در دسترس فرزندتان باشید

اختصاص دادن فقط 10 دقیقه در روز برای صحبت با کودک، بدون حواس پرتی، می تواند تفاوت بزرگی در ایجاد عادات ارتباطی خوب ایجاد کند. تلویزیون را خاموش کنید، وسایل الکترونیکی خود را کنار بگذارید و زمانی با کیفیت را با هم بگذرانید. فرزند شما باید بداند که شما معتقدید علیرغم حواس‌پرتی‌ها و استرس‌های زیادی که در زندگی دارید، او در زندگی شما اولویت دارد.

این مطلب را نیز بخوانید: راهکارهای تضمینی برای افزایش اعتماد به نفس کودکان

  1. با هم غذا بخورید

غذا خوردن در کنار هم به عنوان یک خانواده اغلب می تواند منجر به گفتگوی عالی و زمانی مناسب برای پیوند با فرزند شما شود. همه را تشویق کنید تا تلفن ها یا سایر دستگاه های خود را کنار بگذارند و به سادگی از همراهی یکدیگر لذت ببرند. زمان صرف غذا همچنین فرصتی عالی برای شما است تا اهمیت یک رژیم غذایی سالم و متعادل را به فرزندان خود بیاموزید، که بر سلامت روانی کلی آنها نیز تأثیر می گذارد.

  1. برای هر کودک زمانی را مخصوص همان کودک در نظر بگیرید

اگر بیش از یک فرزند دارید، سعی کنید وقت خود را صرف هر یک از آنها کنید. گفتگو و برنامه بیرون رفتن های با کیفیت و تک به تک با فرزندتان می تواند پیوند والدین و فرزندتان را تقویت کند، عزت نفس فرزندتان را تقویت کند و به او بفهماند که خاص و ارزشمند است.

  1. حل مسئله

به فرزندتان کمک کنید تا مشکل را حل کند. الگوی خوبی باشید و با اعمال خودتان به آنها نشان دهید که چگونه رفتار کنند. هنگامی که با فرزندان خود برای یافتن راه حل کار می کنید، آنها یاد می گیرند که چگونه با مشکلات به شیوه ای مناسب کنار بیایند.

اجتناب از رفتارهای پرخاشگرانه با کودک

والدین نمی خواهند فریاد بزنند یا بچه هایشان را بزنند. اما این کار را انجام می دهند، زیرا استرس دارند و راه دیگری نمی بینند.شواهد واضح است: فریاد زدن و ضربه زدن به سادگی جواب نمی دهد و در درازمدت می تواند آسیب بیشتری نسبت به فایده داشته باشد. فریاد زدن و کتک زدن مکرر فرزندان حتی می تواند بر کل زندگی کودک تأثیر منفی بگذارد.در ادامه «استرس سمی» که ایجاد می‌کند می‌تواند منجر به پیامدهای منفی مانند احتمال ترک تحصیل، افسردگی، مصرف مواد مخدر، خودکشی و بیماری‌های قلبی شود.”وقتی می دانیم روشی که پیش گرفته ایم کار نمی کند، این دلیل خوبی است که به دنبال روشی متفاوت باشیم.”

برای کاهش ناسازگاری کودک با والدین به جای تنبیه وگفتن آنچه که نباید فرزندان انجام دهند سعی کنید انتظاراتتان را به آنها بگویید.نکات مثبت را تحسین کنید .ما به عنوان والدین اغلب بر رفتار بد فرزندانمان تمرکز می کنیم و آنها را بزرگ می کنیم. کودکان ممکن است این را به عنوان راهی برای جلب توجه شما بدانند و رفتار بد خود را ادامه دهند.بچه ها با تشویق رشد می کنند. این باعث می شود آنها احساس دوست داشتنی بودن و خاص بودن کنند. “مراقب زمانی که آنها کار خوبی انجام می دهند باشید و آنها را تحسین کنید، حتی اگر فرزندان شما فقط به مدت پنج دقیقه با خواهر یا برادر خود بازی می کنند.” “این کار می تواند رفتار خوب را تشویق کند.”

این مطلب را نیز بخوانید: مهمترین دلایل روانشناسی دیر حرف زدن در کودک

انتظارات روشنی را تعیین کنید.«گفتن این که دقیقاً چه می‌خواهید که فرزندتان انجام دهد بسیار مؤثرتر از گفتن به اوست که چه کاری انجام ندهد». «وقتی از کودک می‌خواهید که خوب باشد، لزوماً نمی‌داند که باید چه کار کند.» دستورالعمل‌های واضحی مانند «لطفاً همه اسباب‌بازی‌های خود را بردارید و آنها را در جعبه قرار دهید» انتظارات واضحی را ایجاد می‌کند و احتمال انجام کاری را که شما می‌خواهید افزایش می‌دهد.

سطح انتظارات خود را متناسب با سن فرزندانتان تعیین کنید. درخواست از آنها برای ساکت ماندن برای یک روز کامل ممکن است به اندازه درخواست 10 دقیقه سکوت در حین تماس تلفنی قابل کنترل نباشد. «شما می دانید فرزندتان چه توانایی هایی دارد. اما اگر غیرممکنها را بخواهید، نمی توانند اجرا کنند.»

.خلاقانه حواسشان را پرت کنید وقتی فرزندتان شلوغ کاری می کند ، زمانی که کودک شما شروع به بی قراری، تحریک پذیری یا آزرده شدن می کند، یا زمانی که دو خواهر و برادر به یک اسباب بازی نگاه می کنند، و هر دو همان را می خواهند پرت کردن حواس او با فعالیت مثبت‌تر می‌تواند یک راه مفید باشد. “وقتی حواس آنها را به سمت چیز دیگری پرت می کنید – با تغییر موضوع، معرفی یک بازی، هدایت آنها به اتاق دیگری یا رفتن به پیاده روی، می توانید با موفقیت انرژی آنها را به سمت رفتار مثبت منحرف کنید.”

پیامدهای در نظرگرفته شده متناسب با عمل فرزندان باشند.بخشی از بزرگ شدن این است که یاد بگیرید اگر کاری انجام دهید، در نتیجه ممکن است اتفاقی بیفتد. تعریف این امر برای فرزندتان یک فرآیند ساده است که ضمن آموزش مسئولیت پذیری، رفتار بهتری را تشویق می کند.با توضیح عواقب رفتار بد به فرزندتان فرصت دهید تا کار درست را انجام دهد. به عنوان مثال، اگر می خواهید فرزندتان دست از خط خطی کردن روی دیوارها بردارد، می توانید به او بگویید که دست ازاین کار بردارد. وگرنه به زمان بازی او پایان می دهید. این به آنها هشدار و فرصتی برای تغییر رفتارشان می دهد.اگر متوقف نشدند، عواقب را با آرامش و بدون نشان دادن عصبانیت دنبال کنید.

اگر دیگران کار را، انجام ندادند، آنها را تشویق کنید.

چگونه با کودکان کوچک ارتباط برقرار کنیم؟

«می‌توانید حرفهای آنها را تکرار کنید، قاشق‌ها را به گلدان‌ها بکوبید یا با هم آواز بخوانید». تحقیقات شگفت انگیزی وجود دارد که نشان می دهد بازی با فرزندان شما رشد مغز آنها را تقویت می کند.

این مطلب را نیز بخوانید: بیش فعالی در کودکان (ADHD)

چگونه با نوجوانان ارتباط برقرار کنیم؟

مانند بچه های کوچکتر، نوجوانان به دنبال تمجید هستند و می خواهند آنها را خوب تصور کنند. «آنها دوست دارند که با آنها در اتاق برقصید یا در مورد خواننده مورد علاقه‌شان صحبت کنید. آنها ممکن است همیشه آن را نشان ندهند، امادوست دارند که درک شوند. و این یک راه موثر برای ایجاد رابطه بر اساس شرایط آنها است.در حالی که سطح انتظارات را از فرزندان تعیین می کنید، از آنها بخواهید که در ایجاد برخی از قوانین به شما کمک کنند.سعی کنید در مورد بایدها و نبایدهای خانه به توافق برسید. آنها همچنین می توانند به تصمیم گیری در مورد پیامدهای رفتارهای غیرقابل قبول کمک کنند. درگیر شدن در این فرآیند به آنها کمک می‌کند تا بدانند که آنها در حال تبدیل شدن به انسانهای مستقل هستند.

چرا حل و فصل مشکلات والدین با همدیگرمهم است؟

به عنوان والدین، نحوه مدیریت مشکلات یا اختلافات در روابطتان برروی فرزندانتان و ناسازگاری کودک با والدین تأثیر می گذارد.با مدیریت مثبت و سازنده مشکلات، به رشد و شکوفایی فرزندانتان کمک می کنید. وقتی بچه‌ها می‌بینند که شما در حال این‌گونه رفتار و ارتباط با همسرتان هستید، بچه‌ها هم یاد می‌گیرند که اینطور رفتار کنند. این کار می تواند مهارت های مهم زندگی را به آنها بیاموزد.وقتی شما و همسرتان با هم راه حل هایی پیدا می کنید، به کل خانواده کمک می کنید تا روابط شادتر، سالم تر و قوی تری داشته باشند. و شما به محافظت از فرزندان خود در برابر جنبه های منفی درگیری کمک می کنید. این به این دلیل است که رویکرد حل مسئله می تواند به شما و شریک زندگیتان کمک کند تابه جای اجتناب از آنها، با مسائل مقابله کنید

چرا درک درست ازمراحل رشد کودک مهم است؟

نوزاد از لحظه تولد در روند رشد و تکامل فوق العاده سریع است. وقتی بچه ها بزرگ می شوند، ظرفیت های مختلفی در کودکان ایجاد می شود. این ظرفیت ها بر نحوه برقراری ارتباط، تصمیم گیری، قضاوت، جذب و ارزیابی اطلاعات، مسئولیت پذیری و نشان دادن همدلی و آگاهی نسبت به دیگران تأثیر می گذارد. در همه جوامع به رسمیت شناخته شده است که دوره ای از کودکی وجود دارد که در طی آن ظرفیت های کودکان به جای توسعه یا تکامل،در حال رشد یا تکامل تلقی می شود.

هنگامی که نوزادان متولد می شوند، برای غذا، گرما، سرپناه، پاکیزگی و محافظت در برابر آسیب کاملاً به مراقبان خود وابسته هستند. با این وجود، حتی نوزادان کوچک نیز قادر به برقراری ارتباط با نیازهای خود از طریق گریه، حالات صورت، زبان بدن، تماس چشمی هستند. آنها می توانند با کسانی که از آنها مراقبت می کنند درگیر شوند و احساسات، حالات و نیازهای آنها را منتقل کنند. همانطور که کودکان بزرگ می شوند، به تدریج مهارت های زیادی را به دست می آورند و می توانند بر نیازهای خود کنترل زیادی داشته باشند.

تربیت فرزند

دانش خود را در مورد این که کودکان در حال رشد چه کارهایی انجام می دهند افزایش دهید و و سعی کنید که به این موضوع آگاهی داشته باشید که آیا کودک در هر مرحله از رشد خود به درستی در حال رشد است یا خیر، درک کنید که آنها چه کارهایی را در سنین مختلف انجام می دهند وچه کارهایی را نمی توانند انجام دهند، و به نیازها و حقوق هر کودک به طور مؤثرتری پاسخ دهید.والدین نقش مهمی در رشد کلی فرزند خود دارند. از نظر رشد، پنج سال اول زندگی حیاتی ترین دوره رشد است. کودکان تا پنج سالگی 85 درصد از ساختار مغزی خود را توسعه می دهند. کیفیت محیط در این سال های اولیه تأثیر مستقیمی بر تفکر، استدلال، زبان، توانایی فیزیکی و رفتار اجتماعی و عاطفی کودک دارد.

این مطلب را نیز بخوانید: 7 روانشناس خوب در تهران

اجتناب از تحریک حسادت کودک

کارشناسان بر این باورند که حسادت، یکی از احساسات توسعه یافته‌ای است که زمانی شروع می‌شود که کودک بالغ‌تر است. این مربوط به دو سالگی کودک شما است. اما داده های اخیر ثابت می کند که نوزادان خیلی زودتر از آن، سه ماه پس از تولد، علائم رفتار حسادت را نشان می دهند. بسیاری از نوزادان حسود زمانی که والدین یا بزرگترهای اطرافشان بیش از حد مشغول کارشان هستند، حسادت می‌کنند، یعنی زمانی که به آنها توجه نمی‌کنند. این نوعی تلاش برای ایجاد علاقه است.

برای حسادت کودک چه کاری باید انجام داد؟

برای حسادت، اقدامات زیادی وجود دارد که باید انجام دهید تا از درخواست توجه مادام‌العمر کودکتان جلوگیری کنید. برای اطمینان، باید علائمی مانند لگد زدن، فریاد زدن، گریه کردن و در برخی موارد خزیدن یا راه رفتن در صورت فعال بودن نوزادان را ببینید.اگر شما والدینی هستید که در آینده به شخصیت کودک خود اهمیت می دهید، می توانید با دور شدن سریع و پرت کردن حواس فرزندتان، بحران تجربه شده در لحظه صمیمیت با همسرتان را حل کنید.

دلایل حسادت در کودکان

  • کودک علاقمندی زیادی به والدین دارد
  • کودک احساس می کند که توسط والدین مورد بی توجهی قرار گرفته است
  • رابطه والدینشان آنها را منزجرمی کند.

این مطلب را نیز بخوانید: ناسازگاری کودک

برای جلوگیری از این وضعیت و حفظ سلامت روانی فرزندتان، باید با آرامش به آنها نزدیک شوید و با آنها صحبت کنید، حتی اگر فرزندتان در حال حاضر نمی تواند با شما صحبت کند. زیرا نوزادان نیاز به مراقبت دارند و احساس می کنند که برای والدین خود مهم هستند. همچنین، این حسادت ممکن است ناشی از ناامنی آنها باشد.هر یک از والدین باید طبق برنامه از فرزند خود مراقبت کنند به این ترتیب، هر دو به یک میزان تأثیر خواهید داشت و کودک احساس بی توجهی نمی کند و نیازی به کنار گذاشتن ندارد.

سعی کنید کودک را در فعالیت های سرگرم کننده خود شرکت دهید. می توانید با کودک بازی کنید،او را در آغوش بگیرید. مسائل حسادت کودکان چیز جدیدی نیست. بسیاری از والدین این را تجربه کرده اند، اما جای نگرانی نیست.و وقتی گریه کودک خود را می شنوید، نباید بترسید یا خجالت بکشید. شما باید با او صحبت کنید، ممکن است مجبور شوید با گفتن این جمله: «من هرگز تو را رها نمی‌کنم» و «من همیشه با تو هستم» به او اطمینان خاطر بدهید. و اگر کودک آرام نشد، او را در آغوش بگیرید یا برای مدتی با او بازی کنید.برای حفظ رابطه و ارتباط خوب با فرزندتان باید الگوی او باشید.

رشد کودک

درک تغییرات رشد و پیشرفت فرزندتان بخش مهمی از وظایف والدین است. نوزادان و کودکان در یک سری از مراحل رشد پیشرفت می کنند و ممکن است با چالش های فیزیکی یا عاطفی مشترکی مواجه شوند. کودکان در نحوه بازی، یادگیری، صحبت، عمل و حرکت به نقاط عطفی می رسند. همه کودکان با سرعت خاصی که مخصوص به خودشان است رشد می کنند، اما این نقاط عطف به شما یک ایده کلی از تغییراتی را که باید با رشد فرزندتان انتظار داشته باشید، می دهد.

رشد روانی کودک

روابط کودکان بر همه زمینه ها و مراحل رشد آنها تأثیر می گذارد. در واقع، پرورش روابط، پایه و اساس رشد سالم کودک است. از طریق روابط گرم و پاسخگو، فرزند شما اطلاعات حیاتی در مورد خود و دنیای خود به دست می آورد و از دنیای اطراف خود می آموزد. به عنوان مثال، فرزند شما یاد می گیرد که والدینی که او را دوست دارند، امن و مطمئن هستند. آنها همچنین می آموزند که وقتی کارهایی مانند گریه کردن، خندیدن یا پرسیدن سوال انجام می دهند، چه اتفاقی می افتد.

فرزند شما همچنین با دیدن روابط بین افراد دیگر می آموزد که چگونه با دیگران ارتباط برقرار کند. برای مثال، با دیدن رفتار شما با سایر اعضای خانواده یا دوستان یاد می گیرد که چگونه با آنها رفتار کند. این یادگیری پایه و اساس رشد مهارت های ارتباطی، رفتاری، اجتماعی و سایر مهارت های فرزند شما است.

رشد و یادگیری کودک چگونه اتفاق می افتد

در سال های اولیه، بازی راه اصلی یادگیری و رشد کودکان است. بازی برای کودک شما سرگرم کننده است. همچنین به کودک شما فرصت هایی می دهد تا مسائل را کشف، مشاهده، آزمایش و حل کند. فرزند شما برای انجام این کار به حمایت و تشویق شما نیاز دارد اما مهم است که بین حمایت از فرزندتان اجازه دهید بعضی چیزها را خودش امتحان کند و گاهی اوقات مرتکب اشتباه شود. شناختن خود به عنوان قسمتی از جهان اطرافش بخش بزرگی از یادگیری فرزند شما است.

زمان زیادی که صرف بازی، صحبت کردن، گوش دادن و تعامل با فرزند شما می شود به کودک شما کمک می کند تا مهارت های کلیدی زندگی را بیاموزد. این مهارت ها شامل برقراری ارتباط، فکر کردن، حل مشکلات و تمایل به بودن با افراد دیگر و کودکان است.

رشد شناختی و روانی کودک در یک سالگی

وقتی کودک نوپای خود را در حال بازی تماشا می کنید، آیا متوجه شدید که او چقدر روی هر کاری که انجام می دهد تمرکز می کند؟ هر بازی یا کار یک پیشنهاد یادگیری است و او انواع اطلاعات را در مورد روش کار جمع آوری می کند. او همچنین اکنون می‌تواند از حقایقی که قبلاً آموخته است استفاده کند تا برای امورمربوط به بازی تصمیم بگیرد و راه‌حل‌هایی بیابد. با این حال، او فقط به حل مشکلاتی علاقه مند خواهد بود که برای سطح رشد و یادگیری او مناسب است، بنابراین اسباب بازی را که در یازده ماهگی او را مجذوب خود کرده بود وقتی دوباره به او بدهید، ممکن است با بی حوصلگی کنار برود یا اینکه بازی خیلی پیشرفته ای را پیشنهاد کنید و او مخالفت کند.

او به ویژه جذب وسایل مکانیکی مانند اسباب بازی های بادگیر، سوئیچ ها، دکمه ها و دستگیره ها خواهد شد. ممکن است برای شما دشوار باشد که دقیقاً در این سن قضاوت کنید که او دقیقاً چه کارهایی می تواند انجام دهد یا نمی تواند انجام دهد، اما تصمیم گیری برای او سخت نیست. طیف وسیعی از فعالیت ها را در اختیار او قرار دهید و او آن هایی را انتخاب می کند که چالش برانگیز هستند اما کاملا فراتر از توانایی های او نیستند.

تقلید بخش بزرگی از فرآیند یادگیری او در این سن است. به جای دستکاری اشیاء خانگی، در سال اول زندگی، او در واقع از یک برس روی موهایش استفاده می کند، با تلفن حرف می زند، فرمان ماشین اسباب بازی خود را می چرخاند و آن را به جلو و عقب هل می دهد. در ابتدا، او تنها کسی است که در این فعالیت‌ها شرکت می‌کند، اما به تدریج بازیکنان دیگر را نیز شامل می‌شود.

رشد کودک

از آنجایی که تقلید بخش مهمی از رفتار و یادگیری اوست، اکنون، شاید بیش از هر زمان دیگری، باید از رفتارهایی که برای او الگو می گیرید آگاه باشید. به یاد داشته باشید، چیزهایی که می‌گویید یا انجام می‌دهید ممکن است بارها و بارها در حین بازی و یادگیری او (یا به خوشحالی یا ناراحتی شما!) تکرار شوند. خواهر و برادر بزرگتر در اینجا بسیار مهم هستند. این رفتار کپی برداری بین کودکان نوپا و خواهر و برادر بزرگتر آنها اتفاق می افتد. زمان ایده آلی برای استفاده از این نشانه های رشد طبیعی است. خیلی قبل از دو سالگی، کودک نوپای شما دربه یاد آوردن چیزهای پنهان شده مهارت پیدا می‌کند و به یاد می‌آورد که اشیاء پنهان مدت‌ها بعد از اینکه دیدش را ترک می‌کنند کجا هستند. اگر در حین بازی توپ او را پنهان کنید، او به یاد خواهد آورد که شما آن را کجا پنهان کرده اید.

با تسلط بر پنهان کاری، در مورد جدایی از شما نیز درک بیشتری پیدا می کند. همانطور که او می داند یک شی پنهان کجاست. حتی زمانی که نمی تواند آن را ببیند، اکنون متوجه می شود که شما همیشه برمی گردید، حتی وقتی یک روز کامل از او دور باشید. اگر زمانی که او را ترک می‌کنید به او نشان دهید به کجا می‌روید مثلاً برای کار یا به سوپر مارکت او یک تصویر ذهنی از شما در آنجا ایجاد می‌کند. این ممکن است جدایی را برای او آسان تر کند. در این سن، کودک نوپا شما مثل یک کارگردان است. او به شما اجازه می دهد تا بدانید که می خواهد چه نقشی در فعالیت هایش داشته باشید. گاهی اوقات او برای شما اسباب بازی می آورد تا بتوانید به او کمک کنید تا آن را درست کند. گاهی اوقات او آن را از شما دور می کند تا خودش آن را امتحان کند. اغلب، وقتی می داند که کار خاصی انجام داده است، مکث می کند و منتظر تشویق شما می شود.

با پاسخ دادن به این نشانه ها، حمایت و تشویق او برای ادامه یادگیری را فراهم می کنید. شما همچنین باید قضاوتی را ارائه کنید که او هنوز فاقد آن است. بله، او اکنون می‌داند که بعضی چیزها چگونه عمل می‌کنند، اما چون نمی‌تواند ببیند که یک چیز چگونه روی چیز دیگر تأثیر می‌گذارد؛ هنوز مفهوم کامل پیامدها را درک نکرده است. بنابراین حتی با وجود اینکه او ممکن است بفهمد که واگن اسباب‌بازی‌اش در سراشیبی غلت می‌زند، نمی‌تواند پیش‌بینی کند که وقتی در وسط خیابان شلوغ رو به پایین می رود، چه اتفاقی می‌افتد. اگرچه او می‌داند که دری باز و بسته می‌شود، اما نمی‌داند که باید توجه کند که دستش در آن گیر نکند. حتی اگر یک بار دستش لای در مانده باشد به سختی متوجه این موضوع خواهد شد. این احتمال وجود دارد که او درد خود را با زنجیره رویدادهایی که منجر به آن شده است مرتبط نکند، و تقریباً مطمئناً دفعه بعد این سکانس را به خاطر نخواهد آورد. تا زمانی که او عقل سلیم خود را توسعه دهد، برای حفظ امنیت به هوشیاری و مراقبت شما نیاز دارد.

رشد روانی کودک در دو سالگی

از نظر جسمی، فرزند شما به سرعت در حال رشد است و به طور مناسب، او سهم خود را از چند برآمدگی و کبودی تجربه خواهد کرد که محدودیت‌های قدرت و هماهنگی تازه یافته‌اش را آزمایش می‌کند، پیاده روی می کند؛ در حالی که بسیاری از کودکان 12 ماهه آماده هستند تا با کمک چند قدم بردارند، در 18 ماهگی، کودک نوپای شما با اطمینان و به احتمال زیاد به تنهایی راه می‌رود.

از پله ها بالا می رود او همچنان به نظارت نیاز دارد و ممکن است بخواهد دست شما را بگیرد اما از او انتظار داشته باشید که تمام مراحل را شروع کند. در 18 ماهگی، او ممکن است با کمک از پله ها بالا برود یا در سن 2 سالگی، اکثر کودکان نوپا می توانند در حالی که به یک نرده چسبیده اند از پله ها بالا و پایین بروند. اسباب بازی ها را هل می دهد و می کشد. در حدود 18 ماهگی، کودک شما با کامیون‌ها، واگن‌ها و سطل‌هایش یک کودک حرفه‌ای خواهد بود که آنها را می‌کشد و در تمام اتاق خالی می‌کند.

از فنجان و قاشق استفاده می کند. در 18 ماهگی، اکثر بچه‌های کوچک می‌توانند با قاشق غذا بخورند و از یک فنجان بنوشند (اگرچه ممکن است کودک نوپای شما به راحتی فنجان نوشیدنی خود را رها نکند!).

اکثر کودکان نوپا تا 18 ماهگی شروع به درآوردن لباس های خود می کنند و حدود 20 تا 22 ماهگی یک لباس را از تن خارج می کنند، دستاوردی که استقلال رو به رشد کودک نوپا را به نمایش می گذارد. تا دومین سالگرد تولدش، نوزاد شما احتمالا می دود و لگد می زند. از مبلمان بالا می رود، پوسته پوسته شدن مبلمان نقطه عطفی است که کودکان نوپا آن را دوست دارند و والدین از آن می ترسند. مطمئن شوید که کابینت تلویزیون، کمد و هر تکه مبلمان دیگری که ممکن است واژگون شود را محکم کنید. سپس، مانند یک شاهین به فرزندتان نگاه کنید.

می پرد. بله! او یاد می گیرد که خود را پرتاب کند و مهارت های خود را با جهش و پریدن در حدود سن 2 سالگی نشان می دهد. مهارت های استدلال، یادگیری و حل مسئله کودک نوپای شما اکنون بهتر توسعه یافته است، بنابراین مراقب پیشرفت های فکری کودک خود باشید.

کودک شما از حدود 9 ماهگی شروع به اشاره به چیزهایی کرد که به آنها علاقه داشت، اما در سن 18 ماهگی، تعداد دفعات بیشتری اشاره می کند مانند جلب توجه دیگران و اشاره به بخشی از بدنش رفتار را تقلید می کند. در حدود 18 ماهگی، کودک نوپای شما ممکن است گوشی هوشمند شما را برمی دارد یا سعی می کند به عروسکش غذا بدهد، به این معنی که او کارهای روزمره را تماشا می کند و تقلید می کند. همچنین احتمالاً متوجه خواهید شد که او در حوالی 2سالگی شروع به بازی های ساده و رفتارهای متظاهرانه کرده است، یک گام هیجان انگیز با شروع بازی های تخیلی تر.

دستورات را دنبال می کند. کودک نوپا شما هر چیزی را که می شنود جذب می کند و به تدریج دستورالعمل ها را می فهمد و از دستورات پیروی می کند. تا 18 ماهگی، او دستورات ساده یک مرحله‌ای را دنبال می‌کند ( مثل عروسک خرسی خود را بردارید). تا دومین سالگرد تولدش، او دستورالعمل های دو مرحله ای را دنبال می کند ( مثل کفش های خود را بردارید و آنها را در سبد بگذارید).

برج های بلوکی می سازد. کودک 2 ساله شما می تواند قلعه ای از چهار بلوک یا بیشتر بنا کند. قافیه ها و داستان ها را کامل می کند. کتاب مورد علاقه دارید؟ اگر چنین است، ممکن است کودک نوپای شما همه کلمات را بداند و حتی قبل از اینکه به آنها برسید، سطرها را تمام کند. در این سن، نوزادان شروع به نام گذاری اشیا در صفحاتی که می بینند (گربه، توپ، پرنده) می کنند.

کودک شما در این سن افزایش حافظه را نشان می دهد. کودک نوپا شما اکنون می تواند چیزهایی را که در زیر دو پتو و یک جعبه واژگون پنهان شده است پیدا کند. او افراد و مکان‌هایی را که با آن‌ها روبرو می‌شود و رویدادهایی که تجربه می‌کند بیشتر به خاطر می‌آورد و بعداً در مورد آنها به شما می‌گوید شروع به مرتب کردن اشکال و رنگ ها می کند. کودک نوپا شما شروع به اندازه گیری می کند و نام رنگ ها را نیز یاد می گیرد.

این مطلب را نیز بخوانید: 20 راهکار تضمینی برای افزایش اعتماد به نفس کودکان

در این سن کودک از بازی موازی و تعقیب لذت می برد. به جای نادیده گرفتن همبازی های خود، شروع به به اشتراک گذاشتن مطالب با آنها به شیوه ای منظم می کند. بازی های مورد علاقه در این سن: تعقیب و گریز!شروع به بازی با دیگران می کند. اکنون می توانید انتظار هیجان زیادی در زمان بازی داشته باشید که او می تواند دوستان خود را با نام شناسایی کند. او همچنین ممکن است بیشتر تمایل داشته باشد (یا حتی مشتاق) با آنها در یک گروه بازی ارتباط برقرار کند.

رشد شناختی کودک بین دو سالگی تا سه سالگی

در این سال کودک شما واقعاً شروع به درک این موضوع می کند که بدن، ذهن و احساسات او متعلق به اوست. فرزند شما تفاوت بین احساس شادی، غم، ترس یا عصبانیت را می داند. کودک شما همچنین ترس از چیزهای خیالی را نشان می دهد، به نحوه ی رفتار دیگران اهمیت می دهد و نسبت به افراد آشنا ابراز محبت می کند.

کودک در این سن به این مهارتها دست می یابد:

  • اشیاء را بر اساس ویژگی های خاص (رنگ، ​​اندازه، شکل و غیره) گروه بندی می کند.
  • اشیا را در تصاویر شناسایی می کند و نامشان را می داند.
  • از داستان ها و آهنگ های ساده لذت می برد.
  • وقتی از او پرسیده می شود به اعضای بدن اشاره می کند.
  • می تواند دو عدد را پشت سر هم تکرار کند.
  • کاری را که انجام می دهند به دیگران ربط می دهد.
  • اعمال بزرگسالان را مشاهده و تقلید کنید، برای مثال تظاهر به رانندگی با ماشین.
  • علاقه مند به جستجوی کتاب ها
  • عواقب اعمال خود را درک می کند.
  • باعث می شود اسباب بازی های مکانیکی کار کنند.
  • یک شی در دست یا اتاق را با یک عکس در کتاب مطابقت می دهد.
  • با عروسک ها، حیوانات و انسان ها بازی می کند.
  • اشیا را بر اساس رنگ مرتب می کند.
  • پازل ها را با 3 یا 4 قطعه کامل می کند.
  • برجی از پنج تا هفت شی می سازد.
  • اشیاء را به شکل “قطار” ردیف کنید.
  • با اشاره اشیاء و تصاویر مشترک را تشخیص و شناسایی می کند.
  • از بازی با ماسه، آب، خمیر لذت می برد، بررسی می کند که این مواد چه کارهایی بیشتر از ساختن چیزهایی با آنها می توانند انجام دهند.
  • از بازی نمادین استفاده می کند، به عنوان مثال از یک بلوک به عنوان ماشین استفاده کنید.
  • دانش کلیشه های نقش جنسیتی را نشان می دهد.
  • تصویر را به عنوان یک پسر یا دختر شناسایی می کند.
  • درگیر ساختن باور و وانمود کردن به رفتار ها در بازی است.
  • شروع به شمارش با اعداد می کند.
  • شباهت ها و تفاوت ها را تشخیص می دهد.
  • ریتم ها و حرکات حیوانات را تقلید می کند.
  • آگاهی از فضا از طریق فعالیت بدنی.
  • می تواند دو یا چند جهت را دنبال کند.
  • مفهوم “دو” را درک می کند.
  • اشیاء و تصاویر را یک به یک مطابقت می دهد.
  • نمایشنامه ها باعث باور به شخصیت ها در بازی می شوند ( تظاهر به بتمن یا سفید برفی ).
  • از کشیدن نقاشی لذت می برد.
  • قادر به تکمیل پازل های ساده و انجام بازی های ساده رومیزی است.
  • شروع به درک این مفهوم می کند که 2 نیمه یک کل را تشکیل می دهند.
  • جزئیات مختصری از آنچه در یک تصویر اتفاق می افتد را ارائه می دهد.
  • اشیاء را در یک نظم منطقی معین قرار می دهد، به عنوان مثال بلوک‌ها را از بزرگ‌ترین به کوچک‌ترین می چیند.
  • سعی می کند از طریق سؤالات «چرا» و «چه چیزی» اطلاعات بیشتری کسب کند.
  • هر بار به فعالیتی بین 5 تا 15 دقیقه توجه می کند.

یک کودک نوپا با دانش بیشتری به یک متفکر فعال تبدیل می شود و مفاهیم را راحت تر از قبل درک می کند. کودکان نوپا شروع به استفاده از تصویرسازی به عنوان بخشی از تفکر خود می کنند که آنها را قادر می سازد تا در مورد اشیاء و افرادی که در واقع در مقابل آنها نیستند و دیگر تنها به آنچه می بینند وابسته نیستند، بحث کنند. این یک طیف کاملاً جدید از تجربیات شناختی را باز می کند.

این مطلب را نیز بخوانید: بیش فعالی در کودکان (ADHD)

رشد شناختی کودک بین سه سالگی تا چهار سالگی

از نظراجتماعی-عاطفی کودکان در سه سالگی احساس راحتی بیشتری در کنار دیگران در زندگی خود می کنند و در بازی های نمایشی در کلاس درس شرکت می کنند. این به کودک شما اجازه می دهد تا تخیل خود را بیان کند و در بازی های مختلف در گروه های کوچک شرکت کند. کودکان به درک احساسات بدن خود ادامه می دهند و زمانی که کار اشتباهی انجام داده اند، درک می کنند.

کودکان 3 ساله بامزه، متفکر، خلاق و دوست داشتنی هستند. کودک شما از مرحله نوزاد و کودک نوپا گذشته و وارد مرحله جدیدی شده است که زمان فوق العاده سرگرم کننده ای است. اکنون احساس می کنید که یک بچه کوچک واقعی دارید و می توانید به روش های جدید و هیجان انگیز با فرزند خود ارتباط برقرار کنید.بسیاری از والدین از عبور از مرحله “دو نفره وحشتناک” احساس آرامش می کنند و امیدوارند که مدیریت فرزندشان کمی آسان تر شود اما گاهی اوقات والدین شدن کودکان 3 ساله ممکن است دشوار باشد، زیرا آنها یاد می گیرند احساسات خود را کنترل کنند. بنابراین اگر این مرحله را چالش برانگیز می بینید، تنها نیستید.

در 3 سالگی باید منتظر باشیم که چگونه فرزند خود را تربیت کنیم و او را ایمن نگه داریم ضمن اینکه چه زمانی باید نگران رشد و تکامل فرزند خود باشیم.کودک 3 ساله شما دیگر کودک نوپا نیست، می تواند کارهای بیشتری را به تنهایی انجام دهد. آنها همچنین شروع به تعامل بیشتر با کودکان دیگر کرده اند. این سن مناسبی برای معرفی آنها به مدرسه یا یک گروه بازی سازمان یافته است. این می تواند به آنها اجازه دهد مهارت های خود را در حین یادگیری معاشرت گسترش دهند.

رشد شناختی کودک بین سه سالگی تا چهار سالگی

رشد شناختی کودک بین سه سالگی تا چهار سالگی

رشد شناختی به کسب مهارت هایی مانند حافظه، توجه، استدلال و برنامه ریزی اشاره دارد. این مهارت‌ها به کودکان اجازه می‌دهد تا عواطف، افکار و رفتارهای خود را مدیریت کنند، علاوه بر این به آنها کمک می‌کند دانش خود را ذخیره کنند، مشکلات را حل کنند، قضاوت کنند و دنیای اطراف خود را درک کنند. رشد شناختی همچنین شامل رشد زبان می شود که توانایی کودک برای برقراری ارتباط، درک زبان و بیان کلامی خود است. در این سن فرزند شما به شیوه ای دقیق تر و واقع بینانه تر بازی می کند؛ برای مثال، آنها ممکن است وانمود کنند که در مدرسه، رستوران یا فروشگاه هستند.

به یاد داشته باشید که همه کودکان مهارت های یکسانی را با سرعت یکسان توسعه نمی دهند. مطالب موجود در این وب سایت فقط برای اهداف اطلاعات عمومی است. اگر در مورد رشد کودک خود نگران هستید، با یک پزشک صحبت کنید. کودک شما اکنون می تواند بیش از یک دستورالعمل را به خاطر بسپارد، به عنوان مثال، می تواند قوانین یک بازی ساده را درک کند.

کودک شما گاهی اوقات می تواند منتظر صحبت کردن باشد، زمانی که شخص دیگری در حال صحبت کردن است.آنها ایفای نقش را جدی می گیرند و می توانند رفتارهای مرتبط با نقش های مختلف را اتخاذ کنند. مثلاً در حین بازی آتش نشان، آتش های خیالی را خاموش می کنند.آنها اقلام را بسته به کاربرد مورد نظرشان دسته بندی می کنند، به عنوان مثال، چیزهایی که با آنها بازی می کنید در مقابل چیزهایی که می پوشید.آنها با کارهای روزمره خود آشنا هستند و به طور فزاینده ای مستقل می شوند. مثلا آنها می توانند به تنهایی و با نظارت بزرگسالان مسواک بزنند آنها می توانند تا حدود ده بشمارند.

در طی چند ماه آینده، فرزند شما شروع به انجام کارهای زیر خواهد کرد:

  • مفاهیم خاصی متضاد را درک می کنند.
  • درک اصطلاحات مرتبط با زمان (به عنوان مثال، دیروز، امروز، فردا، روز، شب).
  • کودک شما سؤالات پیچیده تری را می فهمد (مثلاً «با چه؟»، «چرا؟»، «چقدر؟»).
  • آنها کلمات انتزاعی خاصی مانند روی، زیر، قبل و بعد را می فهمند.
  • آنها می توانند در مورد چیزی که در آن روز اتفاق افتاده است به شما بگویند.
  • آنها می توانند به نتایج منطقی برسند (به عنوان مثال، “ما بیرون بازی نمی کنیم زیرا باران می بارد”).
  • آنها سوالات زیادی می پرسند که باعث طولانی شدن مکالمه می شود.
  • آنها قادر به تشخیص و نام گذاری رنگ های مختلف هستند.
  • آنها جملات کاملی را که حداقل از چهار تا پنج کلمه تشکیل شده است، فرموله می کنند و با استفاده از حروف ربط مانند و یا اما یاد می گیرند که جملات طولانی تر بسازند.
  • آنها بسیاری از صداها را به درستی تلفظ می کنند. با این حال، کلماتی که دارای دو صامت پشت سر هم هستند مانند قطار، هنوز هم می تواند گفتن آنها دشوار باشد.

چگونه می توانید به پیشرفت فرزندتان کمک کنید؟

نحوه حمایت از رشد شناختی فرزندتان را از طریق کتاب بیابید. هر کودکی متفاوت است و با سرعت خاص خود رشد می کند. با این اوصاف، می‌توانید با اتخاذ رویکرد فرزندپروری راحت، بازی و آموزش، که به راحتی می‌تواند در روال روزانه شما ادغام شود، به رشد کودک نوپا خود کمک کنید.

اهمیت پنج سال اول زندگی کودکان

پنج سالگی می تواند یک سن واقعا سرگرم کننده باشد! کودک شما عاشق بازی است و بسیار تخیلی است. آنها هنوز احساس می کنند دوست داشتنی هستند، در این سن کاملاً اهل گفتگو هستند و توانایی آنها در جمع آوری اطلاعات جدید و پرسیدن سؤالات متفکرانه شما را به طور جدی تحت تأثیر قرار می دهد.

این سن بدون فراز و نشیب نیست؛ بچه های پنج ساله یاد می گیرند که احساسات خود را تنظیم کنند. با این حال، فرزند شما در حال حرکت به سمت بالغ شدن است و می تواند کارهای بزرگ کودکانه مانند رفتن به مدرسه و مسواک زدن خودش را انجام دهد. پنج سال اول زندگی کودک پایه ای برای یادگیری، رفتار و سلامت کودک می گذارد. تجربیات اولیه دوران کودکی، مغز و ظرفیت کودک را برای یادگیری، توسعه مهارت‌های اجتماعی و مدیریت چالش‌ها و عوامل استرس‌زای روزانه شکل می‌دهد. رشد عاطفی، اجتماعی و جسمی کودکان خردسال تأثیر مستقیمی بررفتار، مهارت‌های اجتماعی، آمادگی مدرسه و رشد کلی کودک دارد و بر عاداتی که تا بزرگسالی گسترش می‌یابد، تأثیر می‌گذارد.

رشد اجتماعی و عاطفی کودک به کودکان کمک می کند تا بفهمند که چه کسانی هستند، چه احساسی دارند و چگونه با دیگران تعامل کنند. سلامت اجتماعی و عاطفی کودکان پیش دبستانی به کودکان در ایجاد روابط مثبت و همچنین مدیریت و ابراز احساسات در طیف وسیعی از سناریوها کمک می کند.

رشد شناختی کودک بین چهار سالگی تا پنج سالگی

اکثر کودکان در این سن شروع به رشد استقلال، کنترل خود و رفتارهای خلاقانه بیشتری می کنند. آنها به بازی با اسباب بازی های خود برای مدت طولانی تری ادامه می دهند. مشتاق هستند چیزهای جدید را امتحان کنند و زمانی که ناامید می شوند، بهتر می توانند احساسات خود را بیان کنند. در این مرحله کودکان پیش دبستانی شروع به تعامل موثر با دیگران می کنند. بازی نوآورانه تر و منظم تر می شود و “دوست پسر” یا “دوست دختر” در کنار آن ها حضور پیدا می کند. کودکان پیش دبستانی احساسات دیگران را درک می کنند و حساس تر می شوند. آنها همچنین می خواهند مسئولیت بیشتری به آنها داده شود و از کمک کردن در انجام کارهای خانه لذت می برند؛ اساساً در این مرحله یک کودک پیش دبستانی یک بزرگسال کوچک است. کودکان پیش دبستانی رفتاری را که مشاهده می کنند الگو می گیرند و باید تشویق شوند تا بگویند لطفا و تشکرکردن را یاد بگیرند یا حتی دست کمک به شما دراز کنند. فرصت‌هایی اغلب در جایی پیش می‌آید که یک کودک پیش دبستانی ممکن است کمک خود را برای انجام برخی کارها یا کارهای روزمره ارائه دهد. این یک گام مثبت در رفتار آنها است. به یک کودک پیش دبستانی باید گفته شود که کاری که انجام می دهد درست است. برای کسانی که در اطراف یک کودک پیش دبستانی هستند، مهم است که تعاملات اجتماعی مطلوبی داشته باشند زیرا که کودک تاثیرپذیر است. در این مرحله کودکان 4-5 ساله این مهارتها را از خود نشان می دهند :

  • تصاویر را با جزئیات شرح می دهد.
  • قادر به تشخیص و نام گذاری رنگ های اصلی است.
  • مفاهیم مرتب سازی، گروه بندی و تطبیق را درک می کند.
  • نام خود را در چاپ تشخیص می دهد.
  • افزایش تمرکز
  • شروع به کشیدن شخص می کند و جزئیات زیادی را به بدن اضافه می کند.
  • به ترتیب زمانی از 1 تا 10 شمارش می شود.
  • می تواند 10 یا بیشتر شی را بشمارد.
  • مفهوم زمان را درک می کند.
  • آدرس فیزیکی و شماره تلفن منزل را می داند.
  • کلمات خود را می سازد.
  • صداها را تقلید کرده و صداها یا کلمات خود را ایجاد می کند.
  • قوانین رفتار و دلایل پشت آن را می آموزد
  • متضادها را می فهمد ( مثل بزرگ، کوچک و … ).
  • کلمات موضعی ( مثل وسط، پایان و … ) را می فهمد.
  • از اشیاء و مواد برای ساختن یا ساختن اشیا استفاده می کند( به عنوان مثال برج بلوک، پازل، خاک رس، ماسه و آب ).
  • یک برج دارای هشت تا ده بلوک می سازد.
  • به سوالات ساده پاسخ می دهد.
  • پنج تا ده چیز را می شمارد.
  • دامنه توجه بیشتری دارد.
  • در حین بازی با خود صحبت می کند و در نقش خود در بازی فرو می رود.
  • دستورالعمل های ساده را دنبال می کند.
  • از قوانین ساده پیروی می کند و از کمک کردن لذت می برد.
  • ممکن است تعدادی اعداد و حروف بنویسد.
  • به بازی دراماتیک می پردازد و به نقش های شخصیتی تظاهر می کند که وقایع را به درستی به یاد می آورد.
  • اشیا را برای شمارش لمس می کند.
  • شروع به درک رابطه بین اعداد و اشیا می کند.
  • می تواند یک داستان اخیر را بازگو کند.
  • نامه ها را کپی می کند و ممکن است تعدادی بنویسد.
  • رنگهای ثانویه را شناسایی و نام گذاری کنید.
  • از طریق مشاهدات و تعاملات اجتماعی، یاد می گیرد.
  • نظم و فرآیند را درک می کند.
  • بیشتر حروف الفبا را تشخیص می دهد.

در حال حاضر، کودکان پیش دبستانی سطح بالاتری از تمرکز دارند که آنها را قادر می سازد تا وظایف چالش برانگیز تری را انجام دهند. درک واقعی از اعداد ایجاد می شود و کودکان پیش دبستانی شروع به در نظر گرفتن مفاهیمی مانند اشکال و رنگ ها با جزئیات بیشتری خواهند کرد. کودک پیش دبستانی شما اکنون می تواند توجه خود را با دقت بیشتری متمرکز کند و کمتر تحت تأثیر عوامل حواس پرتی قرار می گیرد. شدت سؤالات وقتی کودک شما نسبت به دنیای اطراف خود کنجکاوی قوی پیدا می کند، افزایش می یابد. در این مرحله، کودک شما مهارت های حافظه را افزایش می دهد که بخش بزرگی از یادگیری او محسوب می شود. کودک پیش دبستانی شما همچنین می تواند اطلاعات را در حین عمل بر روی آنها حفظ کند.

اهمیت آموزش مهارت های زندگی به کودکان

علاوه بر درس های مهم زندگی، انعطاف پذیری و سازگاری را به فرزندتان بیاموزید. شما می توانید با آموزش دادن به فرزندتان برای رسیدگی به مسائل به طور مستقل به این هدف دست یابید، تا بتوانند مشکلات را به محض اینکه پیش می آید مدیریت کنند. توانمندسازی فرزندانتان برای تقویت مهارت های زندگی به آنها کمک می کند تا تصمیمات منطقی بگیرند و یاد بگیرند که در موقعیت های مختلف چه کاری انجام دهند و چگونه آنها را انجام دهند.

توسعه مهارت های زندگی یک فرآیند مادام العمر است و به افراد کمک می کند رشد کنند، بالغ شوند و به موفقیت برسند. ایجاد مهارت های ضروری زندگی، تمرینی است که به کودکان کمک می کند تا قضاوت صحیح و عادات خوب را پرورش دهند. مهارت های زندگی همچنین به رشد شخصیت، استعدادها و توانایی های ذهنی و جسمی کودکان کمک می کند. در زندگی روزمره، داشتن مهارت های زندگی به کودکان کمک می کند تا بتوانند :

  • راه های مختلفی برای حل مسائل پیدا کنند.
  • ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس.
  • تجزیه و تحلیل گزینه ها
  • احساس خودآگاهی بیشتری در خود ایجاد کنند.
  • از دیگران قدردانی کنند و همدلی ایجاد کنند.
  • بهتر تصمیم بگیرند.
  • تأثیر اعمال خودشان را روی دیگران تشخیص دهند.
  • مسئولیت پذیر شوند.
  • خودشان را بهتر مدیریت کنند.
  • از رفتارهای منفی و پرخطر جلوگیری کنند.

مهارت های ضروری برای رشد کودک

پرورش استقلال

به آنها فرصت دهید تا بدون کمک ، وظایف خود را انجام دهند برای اینکه کودکان استقلال خود را بسازند، به آنها اجازه دهید تا چند چیز را خودشان بفهمند و به آنها فرصت دهید تا کارها و فعالیت ها را بدون کمک انجام دهند. این به ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس کمک می کند و آنها را تشویق می کند تا کارهای ساده را بدون کمک انجام دهند و به خود متکی باشند.

تصمیم گیری

تصمیم گیری مناسب یک مهارت ضروری زندگی است که هر کودکی باید از سنین پایین یاد بگیرد و تمرین کند، به عنوان مثال به کودک خود اجازه دهید بین انواع مختلف لباس، اسباب بازی، غذا و بازی یکی را انتخاب کند. تشویق فرزندتان به درک نتایج انتخاب هایش می تواند توانایی های خود مدیریتی او را بهبود بخشد. فرزندتان را در این فرآیند راهنمایی کنید تا به او کمک کنید قبل از هر تصمیمی، جوانب مثبت و منفی را بسنجید. همچنین به آنها اجازه دهید هنگام تصمیم گیری اشتباه کنند و از طریق تمرین یاد بگیرند.

دفاع از خود

مهارت های دفاع شخصی به کودک کمک می کند تا اعتماد به نفس و قدرت درونی خود را به دست آورد و در زندگی خود به او خدمت کند. دفاع شخصی فقط محافظت از خود در برابر نیروی فیزیکی نیست. در عوض، شامل فعال بودن برای جلوگیری از مشکلات و استفاده از قاطعیت برای پاسخ به قلدری است. همچنین به کودکان می آموزد که چگونه موقعیت های خطرناک را شناسایی کنند، آنها را ارزیابی کنند و سپس با آنها رفتار کنند.

درک دیدگاه شخص دیگر

هنگامی که کودک شما موقعیت دشواری را که خود یا دوستانش با آن روبرو شده است توضیح می دهد، کودک را تشویق کنید که از دیدگاه شخص دیگری به ماجرا نگاه کند. واکنش های عاطفی افراد در موقعیت های مختلف را به کودک خود بیاموزید. این می تواند مهارت های حل مسئله و توانایی درک افراد اطراف خود را بهبود بخشد

صحبت با غریبه ها

همانطور که فرزند کوچک شما بزرگ می شود، با افراد مختلفی از جمله معلمان، همکلاسی ها، رانندگان اتوبوس و مغازه داران آشنا می شود. مهارت های اجتماعی را در فرزندان خود پرورش دهید. به فرزندتان بیاموزید که چگونه با غریبه ها صحبت کند و خودش را توضیح دهد. این به بهبود مهارت های ارتباطی و شنیداری آنها کمک می کند و آنها را اجتماعی تر می کند. به فرزندتان توضیح دهید که همه غریبه ها بد نیستند و باید با مردم رفتار دوستانه ای داشته باشند، در عین حال بدانید که باید فاصله ایمن را رعایت کنند و با همه هم خیلی دوست نباشند.

مدیریت زمان

مهارتی است که به کودکان در هر فعالیتی که انجام می دهند کمک می کند. به آنها می آموزد که بین کار مهم و فوری تفاوت قائل شوند و وظایف خود را اولویت بندی کنند.

مقابله با شکست

شکست بخشی از زندگی است و به هر فردی کمک می کند تا درس های زندگی را بیاموزد. به یاد داشته باشید که هر بار که فرزندتان احساس می کند کنار گذاشته شده یا در انجام کاری کوتاهی می کند، لازم است یاد بگیرد این بخشی از پیامد تصمیم خود اوست .

کلام پایانی

در طول پنج سال اول زندگی، کودک تحت رشد شناختی و روانی قابل توجهی قرار می گیرد. در حوزه شناخت، نوزادان به سرعت از طریق حواس خود دانش و مهارت کسب می کنند و با کنجکاوی و تشنگی برای درک محیط خود را کشف می کنند. آنها ماندگاری اشیاء را توسعه می دهند و تشخیص می دهند که اشیا حتی زمانی که از دید دور باشند به وجود خود ادامه می دهند. فراگیری زبان نیز در این دوره شکوفا می شود و کودکان از غرغر کردن به ساختن کلمات، عبارات و در نهایت جملات گذر می کنند. توانایی های شناختی آنها به حل مسئله و بازی تخیلی گسترش می یابد، زیرا آنها درگیر سناریوهای متظاهرانه می شوند و شروع به درک روابط علت و معلولی می کنند.

از نظر روانی، کودکان خردسال رشد عاطفی قابل توجهی را تجربه می کنند. آنها به مراقبان اولیه خود وابستگی ایجاد می کنند و حس اعتماد و امنیت را ایجاد می کنند که پایه و اساس تعاملات اجتماعی سالم را می گذارد. همانطور که آنها از احساسات خود و دیگران آگاهی بیشتری پیدا می کنند، شروع به نشان دادن همدلی می کنند و مهارت های اجتماعی اولیه مانند نوبت گرفتن و به اشتراک گذاشتن را توسعه می دهند. علاوه بر این، کودکان در این سن شروع به نشان دادن احساس استقلال می کنند، ترجیحات خود را بیان می کنند و اراده خود را ابراز می کنند. با این حال، این استقلال تازه یافته، با نیاز به ساختار و روال همزیستی دارد و احساس ثبات و قابل پیش بینی را برای آنها فراهم می کند.

به طور کلی، رشد شناختی و روانی کودک تا پنج سال یک فرآیند پیچیده و پویا است. این شامل رشد سریع شناختی، اکتساب زبان، رشد عاطفی، و ظهور مهارت های اجتماعی است. این سال‌های اولیه زمینه‌ای را برای سلامت فکری و عاطفی آینده کودک فراهم می‌کند و اهمیت فراهم کردن محیط‌های پرورشی و تجربیات جذاب برای حمایت از رشد آنها را برجسته می‌کند.

مهمترین دلایل روانشناسی دیر حرف زدن در کودک

تکلم و تاخیر در گفتار کودکان

درحالی که کودکان با سرعت‌های متفاوتی رشد می‌کنند، دستورالعمل‌های پذیرفته‌شده‌ای وجود دارد که از چه زمانی انتظار داریم کودکان به نقاط عطف خاصی برسند. اگر فرزند شما به موقع به آن نقاط عطف نرسد، ممکن است نگران باشید که فرزندتان تاخیردرگفتار داشته باشد. در این راستا عوامل بسیاری دخیل هستند که گروه روانشناسی و مشاوره داناک مشاور در این مقاله به بررسی آنها می پردازد.

افرادی که دیر صحبت می کنند افرادی هستند که دیرتر از سایر کودکان هم سن خود صحبت می کنند. کودکانی که به 18 ماهگی رسیده باشند و نتوانند بیش از 10 کلمه صحبت کنند دیر صحبت تلقی می شوند. افرادی که دیر صحبت می‌کنند، معمولا زبان گفتاری را می‌فهمند وبا مهارت‌های دیگری مانند اجتماعی شدن، تفکر و مهارت‌های حرکتی در حال رشد هستند.

اگر فرزند شما نتواند این کارها را انجام دهد ممکن است دچار تاخیر در گفتار شود

در 12 تا 15 ماهگی کلمات ساده (مانند “مامان” یا “بابا”) را به وضوح یا نامشخص بگوید. کلمات ساده (مانند “نه” یا “ایست”) را تا 18 ماهگی درک نکند. تا 3 سالگی با جملات کوتاه صحبت نکند. ، برخی از مقالات تحقیقاتی نشان می‌دهند که حدود نیمی از آنها خود به خود می‌توانند صحبت کنند. اگرتکلم کودک شما دیر شده است و در زمینه درک و/یا مهارت‌های اجتماعی نیز با چالش‌هایی مواجه است، به احتمال زیاد برای رسیدن به نقاط عطف خود به کمک اضافی در قالب گفتار درمانی نیاز دارد.

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره کودک

بچه‌ها در رشد مهارت‌های ارتباطی خود انبوهی ازاطلاعات را تجربه می‌کنند، اما این مهارت‌ها اغلب بسیار افزایشی هستند و هر بار بر روی مهارت‌های خاصی تکیه می‌کنند. گفتاردرمانگران در شناسایی مرحله بعدی که کودک شما آماده است تا با آن مقابله کند و راهبردهای شما را که می توانید در خانه برای تشویق آن قدم بعدی استفاده کنید را آموزش می دهند.

در 4 تا 5 سالگی یک داستان ساده تعریف کنید.

چه چیزی باعث تاخیر رشد در کودکان می شود؟

تاخیر رشد هم در پسران و هم در دختران ممکن است رخ دهد. یک کودک ممکن است فقط یک تاخیر رشد داشته باشد یا می تواند همزمان با شرایط یا بیماری های دیگر رخ دهد. تحقیقات نشان می دهد که عوامل زیادی وجود دارد که می تواند باعث تاخیر رشد در کودکان شود.

برخی از عوامل تاخیر رشد در کودکان عبارتند از:

  • شرایط ژنتیکی مانند سندرم داون
  • مصرف الکل یا مواد مخدر توسط مادر در دوران بارداری
  • مشکلات یا عوارض دوران بارداری از جمله زایمان زودرس
  • برخی از مشکلات پزشکی شدید که اندکی پس از تولد رخ می دهد
  • بیماری های دوران کودکی مانند مننژیت یا آسیب به مغز
  • عوامل محیطی مانند بی توجهی یا مسائل دلبستگی با مراقب اولیه
  • کاهش شنوایی ناشی از عفونت مزمن گوش
  • علت نامعلوم

علائم اختلالات ارتباطی در کودک چیست؟

هر کودک ممکن است علائم متفاوتی داشته باشد. اما اینها شایع ترین علائم در یک کودک خردسال هستند

این مطلب را نیز بخوانید: بیش فعالی در کودکان (ADHD)

  • اصلا حرف نمیزنه
  • انتخاب کلمه محدود متناسب با سن آنها
  • مشکل در درک مسیرهای ساده یا نامگذاری اشیا
  • اکثر کودکان خردسال مبتلا به این اختلالات تا زمانی که وارد مدرسه می شوند می توانند صحبت کنند. اما هنوز در برقراری ارتباط مشکل دارند.
  • کودکان در سنین مدرسه اغلب در درک و ساختن کلمات مشکل دارند. نوجوانان ممکن است در درک یا بیان ایده های انتزاعی مشکل بیشتری داشته باشند.
  • این علائم ممکن است شبیه سایر مشکلات سلامتی باشد. اطمینان حاصل کنید که کودک شما برای تشخیص به یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی مراجعه می کند.

تکلم دیر هنگام

تأخیر رشد چگونه بر عملکرد تأثیر می گذارد؟

به نظر می رسد تاخیر گفتار، زبان و ارتباط شایع ترین نوع تاخیر رشد در کودکان باشد. تحقیقات حاکی از آن است که 5 درصد از کودکانی که مدرسه را در بریتانیا شروع می کنند، اشکالی از تاخیر یا مشکلات در گفتار، زبان و ارتباط دارند. مهارت های گفتاری، زبانی و ارتباطی برای رشد کودک چه از نظر تحصیلی و چه از نظر اجتماعی ضروری است. در مورد اضطراب کودک موردی بیان نشده است .مشکلات گفتاری، زبانی و ارتباطی می تواند تأثیر منفی بر رشد کودک داشته باشد.

این مطلب را نیز بخوانید: ناسازگاری کودک

برخی از مشکلاتی که کودکانی که در زمینه گفتار، زبان و ارتباطات دچار تاخیر رشدی هستند، تجربه می‌کنند:

  • مشکل در درک آنچه گفته می شود
  • مشکلات در بیان افکار، احساسات و عواطف به دیگران
  • مشکل ایجاد و حفظ دوستی و روابط معنادار با خواهر و برادر، همسالان و والدین
  • مشکلات دسترسی به برنامه درسی
  • مشکلات معاشرت با دیگران

گفتاردرمانگران ما می توانند با ارائه یک برنامه درمانی فردی برای افزایش مهارت های موجود کودک، به کاهش سطح تاخیر و مشکلات تجربه شده توسط کودک دارای تاخیر رشد کمک کنند.

انواع تاخیر گفتار در کودکان نوپا

  • برخی از بچه ها فقط درصحبت کردن تاخیر دارند. این گروه را می‌توان «دیر صحبت‌کنندگان»نامید. این کودکان درک مناسب سن، مهارت های اجتماعی/بازی متناسب با سن و واژگان بیانی کاهش یافته دارند. کودکانی که صحبت کردن را به تعویق انداخته اند از گفتار درمانی و آموزش والدین برای کمک به عقب افتادن آنها سود می برند.
  • برخی از بچه ها آنقدر که ما برای سنشان انتظار داریم صحبت نمی کنند و همچنین آنقدر که ما از سنشان توقع داریم نمی فهمند. با این حال، مهارت های اجتماعی و مهارت های بازی آنها برای سن مناسب است. این کودکان همچنین از گفتار درمانی با آموزش والدین بهره می برند. درمان احتمالاً برای این گروه نسبت به افرادی که دیر صحبت می‌کنند بیشتر طول می‌کشد، زیرا خانواده/درمانگر علاوه بر صحبت کردن، روی درک هم کار می‌کند. استرس کودک مانع اینکار نخواهد شد.
  • برخی از بچه‌ها برای بیان خود به چالش کشیده می‌شوند، دستورالعمل‌ها را نمی‌فهمند، و همچنین در بازی و مهارت‌های اجتماعی از همسالان خود عقب هستند. این کودکان ممکن است به عنوان بخشی از یک تشخیص بزرگتر رشد، اختلال زبان داشته باشند. این کودکان معمولاً از گفتار درمانی و همچنین ارجاع به متخصصان دیگر مانند روانشناس یا متخصص اطفال سود می برند.

این مطلب را نیز بخوانید: حسادت وناسازگاری در کودک

چه چیزی باعث تاخیر در گفتار می شود؟

به گفته آکادمی پزشکان خانواده آمریکا، تاخیر گفتار می تواند ناشی از اوتیسم، محرومیت روانی اجتماعی، تاخیر در رشد ذهنی، فلج مغزی، اختلالات زبان بیانی و غیره باشد.

شایع ترین علل تاخیر گفتار عبارتند از:

  • از دست دادن شنوایی
  • توسعه آهسته
  • ناتوانی ذهنی

سایر اختلالات رشدی یا ژنتیکی عبارتند از:

  • محرومیت روانی اجتماعی (کودک زمان کافی را صرف صحبت با بزرگسالان نمی کند)
  • دوقلو بودن
  • اوتیسم (اختلال رشدی)
  • لالی انتخابی (کودک نمی خواهد صحبت کند)
  • فلج مغزی (اختلال حرکتی ناشی از آسیب مغزی)

زندگی در یک خانه دو زبانه نیز ممکن است بر زبان و گفتار کودک تأثیر بگذارد. مغز کودک برای تفسیر و استفاده از 2 زبان باید بیشتر کار کند. بنابراین، ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا این کودکان شروع به استفاده از یک یا هر دو زبانی که در حال یادگیری هستند کنند. استفاده از یک زبان برای یک کودک دوزبانه برای مدتی غیرعادی نیست.

این مطلب را نیز بخوانید: کودک آزاری

دلایل احتمالی دیر حرف زدن در کودکان

  1. 1. برای برخی از بچه ها، آنها فقط در یادگیری صحبت کردن مشکل دارند، و این اشکالی ندارد.
  2. 2. بسیاری از کودکان ویژگی های شخصیتی خود را دارند که یادگیری صحبت کردن را برای آنها دشوارتر می کند.

آنها ممکن است بیش از حد راحت باشند و انگیزه ای برای برقراری ارتباط نداشته باشند. گاهی اوقات آنها خودکفا هستند و می توانند بدون ارتباط زیاد با افراد دیگر به آنچه می خواهند برسند. برخی از کودکان فقط در یادگیری زبان مشکل دارند. درست مانند اینکه برخی از کودکان بزرگتر ممکن است با مهارت های دیگر (مانند یادگیری استفاده از قیچی یا یادگیری ریاضی) مشکل داشته باشند، برخی از بچه ها به زمان اضافی و کمک بیشتری برای یادگیری صحبت کردن نیاز دارند. در این موارد، خانواده از یادگیری نکات و ترفندهایی برای تنظیم محیطی برای کمک به کودک در یادگیری صحبت کردن سود می برد.

مشکل تکلم در کودک

  1. 3. برای برخی از بچه ها، تاخیر در گفتار ناشی از مسائل پزشکی است.

در برخی شرایط، کودکان ممکن است به دلیل بیماری یا سایر مسائل پزشکی دچار تاخیر زبانی شوند. برخی از نوزادان/کودکان نوپا دچار عفونت‌های گوش زیادی می‌شوند (اغلب بدون اینکه کسی متوجه شود.) عفونت گوش باعث کاهش شنوایی موقتی خفیف آن‌ها شد که می‌تواند منجر به تاخیر زبانی شود. کودکانی که زود به دنیا می آیند یا در بدو تولد مشکلات پزشکی دارند، ممکن است دچار تاخیر زبانی شوند. کودکانی که به شدت بیمار هستند (مانند کسانی که نیاز به بستری طولانی مدت دارند) اغلب به دلیل عدم مواجهه با زبان روزمره دچار تاخیر زبانی می شوند.

کودک من چه زمانی باید شروع به صحبت کند؟

کودکان معمولاً اولین کلمه خود را در سن 12 ماهگی می گویند.اگر فرزند شما تا یک سالگی شروع به صحبت کردن نکرده است، خبر خوب این است که گزینه‌های زیادی برای کمک به دیر صحبت کردن کودکان وجود دارد تا مهارت‌های گفتاری خود را بهبود بخشد.

درمان دیر حرف زدن در کودکان

ممکن است کودک شما نیازی به درمان نداشته باشد. برخی از کودکان فقط زمان بیشتری را صرف شروع صحبت می کنند. اما اگر کودک شما نیاز به درمان داشته باشد، نوع آن به علت تاخیر گفتار بستگی دارد. پزشک علت مشکل فرزندتان را به شما می گوید و در مورد گزینه های درمانی با شما صحبت می کند. ممکن است پزشک شما را به یک گفتاردرمانگرارجاع دهد. این شخص می تواند به شما نشان دهد که چگونه به فرزندتان کمک کنید بیشتر صحبت کند و بهتر صحبت کند و همچنین می تواند به کودکتان یاد دهد که چگونه گوش کند یا چگونه لب خوانی کند.

این مطلب را نیز بخوانید: درمان مشکلات خانوادگی

آموزش زبان اشاره به نوزادان و کودکان خردسال نیز می تواند به آنها در رشد زبان کمک کند. برخلاف تصور برخی، استفاده از زبان اشاره با نوزادان و کودکان خردسال رشد زبانی آنها را به تاخیر نمی اندازد.سایر متخصصانی که ممکن است پزشکتان به شما توصیه کند که به آنها مراجعه کنید عبارتند از یک روانشناس (متخصص مشکلات رفتاری)، یک کاردرمانگر (برای کمک در انجام فعالیت های روزانه)، یا یک مددکار اجتماعی (که می تواند به مشکلات خانوادگی کمک کند). پزشک شما همچنین ممکن است برنامه های مداخله زودهنگام را در منطقه شما پیشنهاد کند. بسیاری از آنها با منطقه مدرسه محلی شما مرتبط هستند.

کمک به کودکانی که تاخیر در گفتار و زبان دارند

اگر گفتار کودک شما به دلیل کم شنوایی به تأخیر افتاده است، سمعک یا کاشت حلزون ممکن است به شنیدن گفتار کودک شما کمک کند. هنگامی که فرزند شما به صدا (و گفتار) دسترسی پیدا کند، ممکن است بتواند زبان خود را توسعه دهد و حتی به همسالان شنوا خود برسد.اگر کودک شما زبان می شنود و می فهمد، می توانید با صحبت کردن تا جایی که می توانید در اطرافش او را تشویق کنید تا صحبت کند. آنچه را که در حال انجام فعالیت های روزمره انجام می دهید، توصیف کنید. به حرف زدن ادامه دهید. اگر فرزندتان صحبت می کند، حرف او را تایید کنید. همیشه بازخورد مثبت ارائه دهید.

تاخیر در گفتار و زبان می تواند برای والدین و کودکان ناامید کننده باشد. کودکانی که نمی توانند افکار و احساسات خود را بیان کنند، به احتمال بیشتری بد رفتاری می کنند. به راحتی عصبانی می شوند. آنها ممکن است از رفتار غیرمنتظره ای برای جلب توجه شما استفاده کنند. سعی کنید به یاد داشته باشید که فرزند شما می خواهد با شما ارتباط برقرار کند. برای فرزندتان کتاب بخوانید و تا جایی که می توانید صحبت کنید. فرزندتان را به صحبت کردن تشویق کنید. وقتی سعی می کنند صحبت کنند، تلاش هایشان را تحسین کنید.

پنج راه ساده برای کمک به تاخیر گفتار و گفتاردرمانی کودک

  1. صحبت با خود

صحبت با خود یک فعالیت ساده است که می توانید در هر مکانی بدون هیچ گونه موادی انجام دهید. خود گفتاری عمل صحبت در مورد آنچه می بینید یا انجام می دهید یا می شنوید است.به عنوان مثال، اگر با فرزندتان به پیاده روی می روید، می توانید در مورد چیزهایی که در طول راه می بینید صحبت کنید (مثلاً “من یک درخت را می بینم. صدای ماشین را می شنوم.”). یکی دیگر از راه‌های آسان برای پیاده‌سازی صحبت با خود این است که در حال آشپزی یا انجام کارهای خانگی هستید. می‌توانید مراحل این فرآیند را بیان کنید.(مثلاً “من خمیر را مخلوط می‌کنم. تخم‌ مرغها را می‌شکنم.”).اگرچه ممکن است در ابتدا صحبت با خود احمقانه به نظر برسد، اما فرزند شما در حال یادگیری چیزهای زیادی از شما است. استراتژی صحبت با خود به کودک شما واژگان جدید و نحوه تبدیل کلمات به عبارات و جملات را می آموزد.

این مطلب را نیز بخوانید: 7 روانشناس خوب در تهران

  1. گفتگوی موازی

مشابه صحبت با خود، گفتگوی موازی شامل روایت چیزهایی است که دیده، شنیده و انجام شده است. تفاوت بین صحبت های موازی و خود صحبتی در این است که با صحبت های موازی، شما در مورد مسائل از دیدگاه فرزندتان صحبت خواهید کرد.به عنوان مثال، اگر فرزند شما در حال ساختن چیزهایی با لگو است، می توانید چیزی شبیه به “برج بزرگ است” بگویید. با صحبت کردن در مورد فعالیت ها یا اشیایی که کودک شما قبلاً در آن مشغول است، احتمال اینکه او به کلمات و عباراتی که می گویید گوش دهد و علاقه مند باشد را افزایش می دهد، که به نوبه خود به آنها کمک می کند تا واژگان را سریعتر یاد بگیرند.

  1. انتخاب ها

با در دست گرفتن دو چیز (مانند ماشین اسباب بازی و کتاب) شروع کنید به آموزشی که ممکن است برای کودک شما جالب باشد. در حالی که اشیاء را بالا نگه داشته اید، هر کدام را همانطور که به فرزندتان نشان می دهید نام ببرید. سپس از فرزندتان بپرسید که کدام شی را می خواهد. اگر فرزند شما سعی می کند اولویت خود را بیان کند، مثلاً با اشاره یا نگاه کردن به آن، باید کالای درخواستی را دریافت کند. همانطور که آیتم مورد نظر را به فرزندتان می دهید، باید با نام گذاری مجدد آن مورد را انتخاب کنید (مثلاً «این کتاب است.»).

  1. قرار دادن اسباب بازی

در اکثر خانواده‌های دارای کودک، اسباب‌بازی‌ها همه جا هستند و به راحتی در دسترس هستند. اگر این خانه شما را توصیف می کند، در نظر بگیرید که برخی از اسباب بازی های مورد علاقه فرزندتان را دور از دسترس اما همچنان در معرض دید قرار دهید. با قرار دادن اسباب‌بازی‌ها دور از دسترس، فرزندتان را تشویق می‌کنید که آنها را بخواهد. درخواست اسباب بازی بسته به سن کودک شما می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، برای کودکی که هنوز صحبت نمی کند، “پرسیدن” می تواند به این معنا باشد که کودک شما به اسباب بازی مورد نظر نگاه می کند و به آن اشاره می کند. اگر این اتفاق افتاد، می‌توانید نام مورد را بیان کنید (مثلاً «لگوها »).

  1. تاخیر زمانی

بسیاری از مواقع، زمانی که کودک در صحبت کردن با تاخیر مواجه می شود، ما تمرکز خود را بر غرق کردن کلمات و عبارات او به عنوان راهی برای تشویق ارتباط می کنیم. اگرچه صحبت کردن برای تشویق ارتباط برای ما ارزشمند است و باعث کاهش منزوی بودن کودک می شود.(همانطور که در بسیاری از راهبردهای قبلی مشهود است)، برای ما نیز به همان اندازه مهم است که ساکت باشیم. با استفاده از تکنیک تأخیر زمانی، ما دقیقاً همین کار را انجام می دهیم – در یک سکوت لحظه ای نشسته ایم.هنگام استفاده از تکنیک تأخیر زمانی، چند ثانیه مکث می‌کنید یا منتظر می‌مانید تا به فرزندتان فرصت دهید تا به نوعی ارتباط برقرار کند.

در طول این تأخیر، نباید مدل های زبانی ارائه دهید، سؤال بپرسید یا آنچه را که فرزندتان می خواهد یا نیاز دارد پیش بینی کنید. به عنوان مثال، اگر کودک شما سعی می کند به میان وعده ای دست پیدا کند که دور از دسترس است، برای شما آسان است که به کمک بیایید و بلافاصله آن را تهیه کرده و به او بدهید. مهم است که در برابر این تمایل مقاومت کنید و در عوض، شاهد گسترش فعالیت باشید. با درگیر شدن در تأخیر زمانی، منتظر هستید تا ببینید آیا فرزندتان سعی می‌کند آنچه را که می‌خواهد یا نیاز دارد، به او منتقل کند.

این مطلب را نیز بخوانید: بیش فعالی کودکان

اگر مشکوک به تاخیر در گفتار یا زبان هستید، چه باید کرد؟

اگر در مورد زبان فرزندتان نگران هستید، می‌توانید از متخصص اطفال و مشاور کودک فرزندتان بپرسید که آیا نیاز به ارجاع به ارزیابی گفتار درمانی دارید. اگر واجد شرایط گفتار درمانی هستید، درمانگر به شما کمک می کند تا ترفندهای گفتار درمانی را به شما آموزش دهد تا به شما کمک کند فرزندتان را به صحبت بیشتر تشویق کنید.

منابع:

https://toddlertalk.com/blog/did-i-cause-my-childs-speech-delay

https://medlineplus.gov/speechandlanguageproblemsinchildren.html

https://www.sunnydays.com/blog/late-talker-help-speaking

مهارت های زندگی و تاثیر آنها در پیشرفت شخصی

اگر می‌خواهید موفق، شاد، هیجان‌زده و رضایت‌مند باشید، باید از مهارت‌های زندگی استفاده کنید. آنها توانایی شما را برای دستیابی به اهدافتان بهینه می کنند و به شما کمک می کنند پتانسیل خود را به حداکثر برسانید. بسیاری از مهارت های بسیار مهم در دسته بندی گسترده مهارت های زندگی قرار می گیرند.این می تواند شامل تفکر انتقادی، مهارت های ارتباطی، مهارت های نوشتاری و سایر مهارت های ضروری باشد.

این مهارت های زندگی را می توان برای بهره مندی از زندگی روزمره و رضایت طولانی مدت شما به کاربرد. تشخیص اینکه کدام مهارت واقعاً برای رشد و توسعه شما مهم است می تواند دشوار باشد.با گذشت زمان، فداکاری و گوش دادن به احساسات درونی خود، می توانید آنچه را که واقعاً می خواهید تشخیص دهید. گروه مشاوره و روانشناسی داناک مشاور در این مقاله، به شما مروری خواهد کرد که چگونه مهارت های زندگی را ایجاد کنید و نمونه هایی از مهارت های بسیار مهم را نشان می دهد.

این مطلب را نیز بخوانید: 7 روانشناس خوب در تهران

انواع مهارت های زندگی

اهمیت هر مهارت زندگی از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی ممکن است همدلی را بر ادعا ترجیح دهند، اما برخی دیگر دومی را بر اولی ترجیح می دهند. با این وجود، برخی از مهارت های زندگی به طور جهانی مهم تلقی می شوند.

مهارتهای زندگی و رشد شخصی

  1. مهارت های ارتباطی و بین فردی: اطمینان می دهد که افراد می توانند به طور مؤثر پیام ها را به دیگران برسانند، با آنها کار کنند، بنویسند و متقاعد کنند.
  1. مهارت تصمیم گیری و حل مسئله: به افراد کمک می‌کند تا نکات مثبت و منفی تصمیم‌ها را ارزش‌گذاری کنند، با دیگران برای حل یک هدف مشترک کار کنند و مشکلات را درک کنند.
  1. تفکر خلاق و انتقادی: شامل تفکر خارج از چارچوب، یافتن راه حل های جدید، ارائه دیدگاه های منحصر به فرد، ایجاد ایده های جدید، ایجاد محصولات نوآورانه، و ارزیابی دقیق داده ها/اطلاعات است.
  1. هوش هیجانی (همدلی و خودآگاهی): برقراری ارتباط عاطفی با دیگران و درک مبارزات خود بخش مهمی از باهوش بودن از نظر عاطفی است.
  1. خودکنترلی یا قاطعیت: توانایی ایستادگی برای خود یا ایستادگی در برابر بی عدالتی و همچنین آرام ماندن در موقعیت های شدید ، قاطعیت شما را تضمین می کند.
  1. انعطاف پذیری: باید استقامت داشته باشید، مایل به پذیرش چالش ها باشید، در صورت شکست دوباره تلاش کنید و واقعاً از اشتباهات خود درس بگیرید.

مهارت های اساسی زندگی کدامند؟

برای شما، برخی از مهارت ها مهم تر از سایر مهارت ها خواهند بود. اهداف، شغل و علایق شما مهم ترین مهارت های زندگی را تشکیل می دهند. با این حال، برخی از مهارت‌ها تقریباً برای هر شغلی ضروری هستند، به شما کمک می‌کنند تقریباً به هر هدفی دست یابید و برای بیشتر روابط مفید باشد. این مهارت ها عبارتند از:

مهارت های خواندن

مهارت های خواندن شامل توانایی فرد برای خواندن متون، درک آنها، جستجوی معنای پنهان یا عمیق تر و به کار بردن این دانش در دنیای بیرون است. خواندن به افراد کمک می کند تا دانش را جمع آوری کنند و دایره لغات خود را بهبود بخشند.همچنین آنها را در معرض راه های جدیدی برای حل مشکلات یا دیدگاه های مختلف قرار می دهد. پاسخ دادن به ایمیل ها، نوشتن نامه های پوششی، تهیه پیش نویس ارائه، درخواست برای مشاغل و غیره مستلزم توانایی خواندن و نوشتن است.

مهارت های نوشتن

توانایی نوشتن به کسب‌وکارها کمک می‌کند تا به طیف وسیع‌تری از مشتریان دسترسی پیدا کنند، بخش‌ها را به هم متصل کرده و ارتباطات را روان‌تر می‌کند.متقاعد کننده یا الهام بخش بودن می تواند از طریق ایمیل یا کانال های نوشتاری سخت باشد، اما نویسندگان بزرگ می توانند مهارت های خود را برای این کار به کار گیرند.

این مطلب را نیز بخوانید: درمان مشکلات خانوادگی

مهارت های ارتباطی

مهارت‌های ارتباطی افراد را قادر می‌سازد تا ایده‌های خود را به وضوح بیان کنند، استرس‌ها/چالش‌های خود را بیان کنند و وظایف را به دیگران محول کنند. مهارت های نوشتن و خواندن هر دو زیرمجموعه مهارت های ارتباطی هستند. ارتباط شفاهی شکل دیگری از ازتباط است. ارتباط موثر تضمین می کند که مخاطب شما پیامی را که می فرستید به وضوح دریافت می کند. برای اینکه یک ارتباط دهنده عالی باشید، باید این پیام را برای هر مخاطب جدیدی که با آن روبرو می شود، تنظیم کنید. ارتباط در نیروی کار مهم است، مهم نیست در چه موقعیتی هستید. همچنین برای حفظ یک رابطه سالم بسیار مهم است.

مهارت های هوش هیجانی

هوش هیجانی توانایی درک افکار و احساسات خود و همچنین احساسات / افکار دیگران است.علاوه بر این، همدلی و مدیریت احساسات به شما کمک می کند تا از نظر عاطفی باهوش باشید. کسانی که همدل هستند در مجموع با دید مثبت دیده می شوند. افراد، از جمله همسر، بیشتر با افراد با همدلی رفتار می کنند.

توسعه مهارتهای زندگی

چگونه مهارت های زندگی را توسعه دهیم؟

ایجاد مهارت های زندگی با مشخص بودن و تعیین اهداف شروع می شود. این اهداف باید هوشمند، مشخص، قابل اندازه گیری، قابل دستیابی، واقع بینانه و محدود به زمان باشند. به این فکر کنید که می خواهید به کدام مهارت خاصی دست پیدا کنید، چگونه می دانید که به آن دست یافته اید و چه زمانی می خواهید این مهارت را داشته باشید.

فراموش نکنید که چرا می خواهید این مهارت را نیز داشته باشید.داشتن یک دلیل واضح تضمین می کند که وقتی می خواهید تسلیم شوید، چیزی برای ایجاد انگیزه در شما وجود دارد. سپس، با حذف اقلام خانگی/محل کار که با اهداف توسعه مهارت های زندگی شما مخالف هستند، شروع کنید. به طورمثال برای نوجوانانی که سعی در تبدیل شدن به دانش‌آموزان عالی دارند، برنامه‌های مطالعه را جستجو کنید یا از معلمان کمک بخواهید. اگر می خواهید بر مهارت های رهبری خود تمرکز کنید، بعد از کار با رئیس خود صحبت کنید.یا اگر می‌خواهید سواد مالی داشته باشید، یک مربی زندگی مالی را استخدام کنید. با گذشت زمان، دوباره ارزیابی کنید که استراتژی توسعه مهارت های زندگی شما چقدر خوب کار می کند.

چگونه مهارت های زندگی را تقویت کنیم؟

برای بهبود مهارت زندگی که قبلاً دارید، نحوه استفاده مؤثر از مهارت و نقاط ضعف خود را با استفاده از این مهارت مشخص کنید. به استفاده از مهارت در راه های مفید ادامه دهید. سعی کنید از آن در شرایط جدید برای رشد قدرت استفاده کنید.اگر قبلاً از انعطاف پذیری خود در محل کار استفاده می کنید، سعی کنید رابطه خود را نیز رها نکنید. اگر به طور مداوم با همسرتان ارتباط برقرار می کنید، همین کار را با همکارانتان نیز انجام دهید.

وقتی ضعفی را در توانایی خود در به کارگیری یک مهارت زندگی می بینید، از خود بپرسید که چرا برای انجام آن تلاش می کنید. ممکن است به دلیل تغییر محیطی باشد. زمانی که از این مهارت زندگی به طور موثر استفاده نمی کنید، سعی کنید نسبت به بازخورد کارمند، کارفرما یا همسرپذیراتر باشید.

مهارت های زندگی برای بزرگسالان

بیشتر بزرگسالان برای موفقیت در مسیر شغلی و زندگی شخصی خود به مهارت های ضروری خاصی نیاز دارند. در حالی که فهرست قطعی از مهارت هایی که همه بزرگسالان باید داشته باشند وجود ندارد، به نظر می رسد برخی از مهارت ها برای اکثر افراد بسیار مهم است. این مهارت ها عبارتند از:

این مطلب را نیز بخوانید: رویکرد های روانشناسی

  • مهارت های فرزند پروری
  • مهارت های رابطه
  • سواد مالی و مدیریت امور مالی
  • خودمراقبتی
  • تاب آوری
  • تفکر انتقادی
  • مهارت های تکنولوژیکی

مهارت های فرزند پروری

این مهارت ها برای هر کسی که بچه دارد ضروری است. دوست داشتن، مدیریت استرس، مستقل ماندن، معلمی مؤثر بودن، گوش دادن، مدیریت رفتار، مراقبت از خود و بسیاری از مهارت‌های دیگر در والدین بودن دخیل هستند.با این حال، تسلط بر این مهارت ها، مزایای بسیار زیادی دارد. فرزندان شما احساس بازتری برای برقراری ارتباط با شما خواهند داشت. رفتار آنها بهبود خواهد یافت و آنها در مسیر زندگی سالم و شاد آینده خواهند بود. بنابراین، کسب این مهارت‌ها مطمئناً کار سختی است، اما در دراز مدت نتیجه می‌دهد.

مهارتهای زندگی و پیشرفت

مهارت های رابطه

مهارت های رابطه تقریبا برای همه بزرگسالان مورد نیاز است، نه فقط آنهایی که در روابط عاشقانه هستند. این مهارت ها همچنین به شما کمک می کند تا به طور موثر با دوستان، همکاران، شرکاء و سایر افراد ارتباط برقرار کنید.وقتی صحبت از روابط عاشقانه به میان می‌آید، این مهارت‌ها به این اطمینان کمک می‌کنند که هر دو طرف احساس دوست داشتن، درک و راحتی کنند.

طیف گسترده ای از مهارت ها در دسته مهارت های رابطه گنجانده شده است: هوش هیجانی، مهارت های بین فردی، مهارت های ارتباط کلامی و غیرکلامی، همدلی، گوش دادن فعال و مهارت های تیم سازی همگی نمونه هایی ازمهارتها هستند.

سواد مالی و مدیریت امور مالی

پول بخش مهمی از بزرگسالی است. برای اینکه از نظر مالی با ثبات باشید، باید بدانید که چگونه به طور موثر خرج کنید، پول بسازید، پس انداز کنید و حتی کمک مالی کنید. بخشی از داشتن مهارت های مالی این است که تصمیم بگیرید که کدام اقلام ارزش خرج کردن را دارند و کدام ارزش ندارند.

مردم اغلب با دیدن اینکه یک کالا چقدر زندگی آنها را بهبود می بخشد، این موضوع را تعیین می کنند. ایجاد بودجه و پایبندی به آنها راه دیگری برای کنترل بیشتر بر امور مالی است. پس انداز برای بازنشستگی، یک سرمایه گذاری تجاری آینده همگی شامل مسئولیت پذیری مالی است.

خودمراقبتی،کنترل خشم و استرس

زندگی ممکن است گاهی اوقات استرس زا شود. دانستن اینکه چگونه این استرس را مدیریت کنید برای اینکه یک فرد بالغ موفق و کارآمد باشید، بسیار مهم است. بسیاری از افراد هنگام مقابله با استرس به عادت های بد روی می آورند.آنها ممکن است بهداشت خود را نادیده بگیرند، شروع به خوردن ناسالم کنند، ورزش را متوقف کنند یا شروع به کشیدن سیگار کنند. دانستن اینکه چگونه از این عادات اجتناب کنید و در عوض روی عادات سالم تمرکز کنید بسیار مهم است.

این مطلب را نیز بخوانید: چگونه ازدواجی موفق داشته باشم؟

راه های بالقوه مراقبت از خود عبارتند از حمام کردن، رفتن به باشگاه، دوش گرفتن، مطالعه، انجام طب سوزنی، گوش دادن به موسیقی و تغذیه سالم. مراقبت از بدن و ذهن به شما کمک می کند که سازنده، سالم و مثبت باشید.

تاب آوری

در طول زندگی، بدون شک با چالش هایی روبرو خواهید شد. دانستن اینکه چگونه از طریق آنها پشتکار داشته باشید و از اشتباهات خود درس بگیرید، تضمین می کند که می توانید اهدافی را که برای خود تعیین کرده اید فتح کنید.وقتی شکست می خورید، باید بتوانید به مسیر خود برگردید و دوباره تلاش کنید. اگر این کار را انجام ندهید، موفقیت سخت خواهد بود ودرمنطقه .امن خود خواهید ماند .نه تنها از اشتباهات خود بلکه از اشتباهات دیگران نیز درس بگیرید. سپس، استراتژی های خود را تطبیق دهید و به تلاش برای موفقیت ادامه دهید. بسیاری از کارآفرینان، بازیگران و خوانندگان محبوب جهان از انعطاف پذیری برای رسیدن به موفقیت خود استفاده می کنند. در مورد شما هم باید همینطور باشد، مهم نیست که چه اهدافی دارید.

تفکر انتقادی

هنگام گوش دادن به اخبار، چگونه می توان فهمید که چه چیزی واقعیت دارد؟ تفکر انتقادی پاسخ است. برای اطلاع دقیق، باید بتوانید خودتان فکر کنید. به عنوان یک بزرگسال، دیگر پدر و مادری ندارید که درست را ازغلط به شما بگوید.شما باید بتوانید به تنهایی این را رمزگشایی کنید. هنگام حل هر مشکلی، تفکر انتقادی درگیر خواهد شد.

مهارت زندگی

اگر نتوانید برای خودتان فکر کنید، نمی توانید یک فرد کامللاٌ مستقل باشید.اگر برای دریافت نظرات خود به شخص دیگری اعتماد می کنید، سعی کنید آنچه را که به شما می گویند با احترام زیر سوال ببرید. تفکر انتقادی همچنین در هنگام توسعه محصولات جدید یا تلاش برای راه‌های جدید برای برخورد با مشکلات کمک می‌کند.

مهارت های تکنولوژیکی

برای هدایت دنیای دیجیتال امروزی به عنوان یک بزرگسال، باید درک درستی از فناوری داشته باشید. این بدان معنا نیست که شما باید یک کدنویس پایتون با مدرک دکترا باشید. در عوض، شما باید بدانید که چگونه به طور موثر از فناوری به نفع خود استفاده کنید.اطمینان حاصل کنید که می توانید از طریق وب با دیگران ارتباط برقرار کنید. سعی کنید از نرم افزار استفاده کنید تا برخی از کارهای خسته کننده تری را که دارید لذت بخش تر کنید. یا از وب استفاده کنید تا خود را در محل کار کارآمدتر کنید.در هر صورت، فناوری به این زودی ها از بین نمی رود. بیاموزید که چگونه آن را به نفع خود مهار کنید، نه اینکه حواس خود را با آن پرت کنید.

https://high5test.com/life-skills/