افزایش اعتماد به نفس کودک

20 راهکار تضمینی برای افزایش اعتماد به نفس کودکان

بچه ها از بدو تولد مهارت های جدید را با سرعت سرگیجه آور یاد می گیرند و در کنار آن توانایی های جدید، اعتماد به نفس استفاده از آنها را نیز به دست می آورند. سن شکل گیری اعتماد به نفس در کودکان از حدود پنج سالگی است همانطور که کودکان بزرگتر می شوند، این اعتماد به نفس می تواند به اندازه خود مهارت ها مهم باشد. برای پیشرفت، بچه ها باید به توانایی های خود اعتماد کنند و در عین حال بدانند که اگر در کاری موفق نباشند می توانند از عهده آن برآیند. با تجربه و تسلط و بازگشت از شکست است که آنها اعتماد به نفس سالمی پیدا می کنند.

چرا ایجاداعتماد به نفس در کودکان مهم است؟

یکی از موارد اساسی که همه ما به عنوان والدین می توانیم روی آن توافق داشته باشیم این است که ایجاد اعتماد به نفس در کودک بسیار مهم است. فرقی نمی کند اعتماد به نفس درکودکان مدرسه ای رو به رشد باشد یا کودکان زیر سن مدرسه، در هر صورت اعتماد به نفس یکی از ارکان زندگی برای سلامت روان است. ایجاد اعتماد به نفس در کودکان به آنها این امکان را می دهد که شجاع باشند و برای امتحان چیزهای جدید در زندگی تلاش کنند. کودکان حتی بدون اینکه بدانند، احساس مثبتی از خودارزشمندی در خود ایجاد می کنند که متعاقباً به آنها کمک می کند تا بر شکست های زندگی خود غلبه کنند.

والدین نقش اساسی در رشد وایجاد اعتماد به نفس کودکان در سنین مختلف فرزندشان دارند. در حالی که کودک والدین را الگوی خود می‌داند، روش‌های دیگری وجود دارد که والدین می‌توانند برای کمک به اعتماد به نفس فرزندشان از آنها استفاده کنند. سازگاری با این شیوه ها و ایجاد یک محیط امن برای کودک به آنها کمک می کند تا کودکشان به فردی با اعتماد به نفس تبدیل شود.

این مطلب را نیز بخوانید: بیش فعالی در کودکان (ADHD)

علت عدم اعتماد به نفس در کودک چیست؟

دلایل مختلفی وجود دارد که باعث می شود کودک اعتماد به نفس پایینی داشته باشد. برخی از آنها عبارتند از قلدری، عملکرد ضعیف در مسابقات یا تحصیلات، تحت فشار قرار گرفتن توسط معلمان و والدین و ناسازگاری کودک، تجربه تروما، اختلاف همسران و نادیده گرفتن کودک و افسردگی والدین کودک و موارد دیگر.

چگونه یک کودک خجالتی می تواند اعتماد به نفس پیدا کند؟

  • با آنها صحبت کنید و به آنها بگویید که دوستشان دارید.
  • از هر گونه فشاری از نظر تحصیلی و ورزشی به آنها بپرهیزید.
  • الگوی خوب و مطمئنی برای آنها باشید.
  • هر از گاهی در مورد ارزش ها، عزت نفس و اعتماد به نفس با آنها صحبت کنید و بگذارید بدانند که می توانند اعتماد به نفس بیشتری داشته باشند.
  • اطمینان حاصل کنید که آنها توسط افراد مثبت احاطه شده اند.
  • برای ایجاد اعتماد به نفس فرزندتان از یک متخصص کمک بگیرید.

چرا اعتماد به نفس در رشد کودک مهم است؟

عزت نفس یا اعتماد به نفس در رشد کودک بسیار مهم است. این یک پایه قوی ایجاد می کند که به کودکان اجازه می دهد با اشتباهات خود کنار بیایند، علایق جدید را کشف کنند و موارد دیگر. هر چقدر به کودک خود اجازه ی ابرازگری دهید و کودک را کمتر به خود وابسته کنید، علاوه بر اینکه از شکل گیری شخصیت وابسته در کودک جلوگیری می کنید بلکه به رشد اعتماد بنفس کودک کمک می کنید.

چگونه اعتماد به نفس در کودکان را افزایش دهیم؟

  • اجازه دهید فرزندتان ریسک کند
  • ایجاد یک محیط مثبت
  • قدردانی از تلاش آنها

کودکان از چه سنی می توانند اعتماد به نفس پایینی نشان دهند؟

کودکان بین 6 تا 11 سال که معمولا دوره ی اعتماد به نفس در کودکان ابتدایی است، با اعتماد به نفس پایین دست و پنجه نرم می کنند. آنها بیشتر از نقاط قوت و ضعف خود آگاه می شوند و خود را با دیگران مقایسه می کنند.

اعتماد به نفس کودکان

چگونه به فرزندم کمک کنم تا در سنین پایین اعتماد به نفس و عزت نفس خود را ایجاد کند؟

  • صفات و رفتارهای خاص را تحسین کنید

برای تمرکز بر روی ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس در خانه، ویژگی ها و رفتارهای خاص را تحسین کنید، مانند “من فقط اینو دوست دارم چه طوری از تخیل خودت برای ساختن آن بازی سرگرم کننده استفاده کردی! ، می تواند بسیار موثرباشد. به یاد داشته باشید که هنگام تمجید، مهم است که تمجید انتخابی و واقعی باشد. اگر در بوق و کرنا م کنید “کار خوب!” هر پنج ثانیه بی معنی می شود.

  • تفاوت های دیگران را جشن بگیرید

در حوالی این سن، بچه‌ها از تفاوت و یکسان بودنشان بیشتر آگاه می‌شوند، بنابراین شما می‌توانید در مکالمات روزانه خود بگنجانید که واقعاً جالب است که همه منحصربه‌فرد هستند. از فرزندتان بپرسید که فکر می‌کند چه چیزی او را از سایر بچه‌ها متمایز می‌کند و چه چیزهایی را در مورد این تفاوت‌ها دوست دارد یا دوست ندارد. آنچه را که دوست دارید در مورد تفاوت های آنها درج کنید. این پیام‌های مثبت مداوم از سوی والدین نقش مهمی در احساس اعتماد به نفس هر کودک با عزت نفس قوی دارد.

  • تعاملات همسالان آنها را مشاهده کنید

اگر فکر می‌کنید فرزندتان توسط همسالانش به دلیل ویژگی‌های منحصربه ‌فردش مورد توجه قرار می‌گیرد، باید جهت را از ایجاد اعتماد به نفس در خانه به تماشای آنچه در بقیه جهان می‌افتد تغییر دهید. فرزند شما ممکن است متوجه پاسخ های منفی دیگر بچه ها شوند. در صورت امکان تعاملات را مشاهده کنید، با معلمان آنها در مورد آنچه که می بینند صحبت کنید و به صحبت با فرزند خود ادامه دهید. آنها ممکن است بخواهند عادات خود را تغییر دهند تا با بچه های دیگر احساس راحتی بیشتری کنند، در هر صورت، می‌توانید همزمان به آنها این پیام را بدهید که دقیقاً به خاطر کسی که هم اکنون هستند، همسالانشان آنها را دوست دارند.

این مطلب را نیز بخوانید: ناسازگاری کودک

20 راهکار تضمینی برای افزایش اعتماد به نفس کودکان

20 راهکار تضمینی برای افزایش اعتماد به نفس کودکان در مدرسه در خانه یا در ارتباط با افراد دیگری که در جامعه هستند بیان شده است. روش هایی وجود دارد که می توانید بچه ها را طوری آماده کنید که احساس توانایی کنند و حداکثر استفاده را از مهارت ها و استعدادهایشان ببرند.

  • اعتماد به نفس خود را مدل کنید

دیدن شما که وظایف جدید را با خوش بینی و آمادگی زیاد انجام می دهید، الگوی خوبی برای بچه ها است. این بدان معنا نیست که شما باید وانمود کنید که کامل هستید. اضطراب خود را بپذیرید، اما روی آن تمرکز نکنید، روی کارهای مثبتی که برای آماده شدن انجام می دهید تمرکز کنید.

  • از اشتباهات ناراحت نشوید

به بچه ها کمک کنید ببینند که همه اشتباه می کنند و نکته مهم این است که از اشتباهات خود یاد بگیرید نه اینکه روی آنها تمرکز کنید. افراد با اعتماد به نفس اجازه نمی دهند ترس از شکست بر سر راهشان قرار گیرد، نه به این دلیل که مطمئن هستند هرگز شکست نخواهند خورد، بلکه به این دلیل که می دانند چگونه با شکست مواجه شوند.

  • آنها را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کنند

به جای اینکه تمام انرژی خود را روی چیزهایی متمرکز کنند که قبلاً در آن برتری دارند، برای بچه ها خوب است که تنوع ایجاد کنند. دستیابی به مهارت‌های جدید باعث می‌شود بچه‌ها احساس توانایی و اعتماد به نفس داشته باشند که می‌توانند با هر چیزی که پیش می‌آید مقابله کنند.

  • اجازه دهید بچه ها شکست بخورند

طبیعی است که بخواهید از کودک خود در برابر شکست محافظت کنید، اما آزمون و خطا روشی است که بچه ها یاد می گیرند و عدم در رسیدن به یک هدف به بچه ها کمک می کند بفهمند که این هدف کشنده نیست، همچنین می‌تواند بچه‌ها را به تلاش بیشتر تشویق کند، که به خوبی به آنها کمک می‌کند.

  • استقامت را تحسین کنید

یادگیری تسلیم نشدن در اولین ناامیدی یا تلاش پس از یک شکست، یک مهارت مهم زندگی است. اعتماد به نفس و عزت نفس به این نیست که همیشه در همه چیز موفق باشید، بلکه در این است که به اندازه کافی انعطاف پذیر باشید تا به تلاش ادامه دهید و اگر بهترین نیستید ناراحت نشوید.

  • به بچه ها کمک کنید علاقه های خود را پیدا کنند

کاوش در مورد علایق خود می تواند به کودکان کمک کند تا حس هویت را ایجاد کنند، که برای ایجاد اعتماد به نفس ضروری است، البته دیدن استعدادهای آنها باعث افزایش عزت نفس آنها نیز می شود. لازم به ذکر است که باید متوجه باشید زمانی که کودکی دیگر را مورد تمجید قرار می دهید، در کنار آن نقاط مثبت کودک خود را هم یادآور شوید تا موجب حسادت کودک خود و فاصله گرفتنش از شما نشوید.

  • هدف گذاری کنید

بیان اهداف کوچک و بزرگ و دستیابی به آنها باعث می شود بچه ها احساس قدرت کنند. با تشویق فرزندتان به تهیه فهرستی از چیزهایی که دوست دارند به آن دست یابند، به فرزندتان کمک کنید تا آرزوها و رویاها را به اهداف عملی تبدیل کند. سپس، تقسیم اهداف بلندمدت به معیارهای واقعی را تمرین کنید. شما به علایق آنها اعتبار می دهید و به آنها کمک می کنید تا مهارت هایی را که برای رسیدن به اهدافشان در طول زندگی نیاز دارند بیاموزند.

  • تلاش را جشن بگیرید

تمجید از بچه ها برای موفقیت هایشان عالی است، اما همچنین مهم است که به آنها بفهمانید که فارغ از نتیجه به تلاش های آنها افتخار می کنید. ایجاد مهارت های جدید به کار سخت نیاز دارد و نتایج همیشه فوری نیستند. بگذارید بچه‌ها بدانند که برای کاری که انجام می‌دهند ارزش قائل هستید، چه بچه‌های نوپا و چه نوجوانانی که به خودشان گیتار می‌آموزند.

  • انتظار داشته باشید که آنها وارد میدان زندگی شوند

فزرندان ممکن است اول هر کاری شکایت کنند، اما بچه‌ها وقتی برای انجام کارهای مناسب سن، از چیدن اسباب‌بازی‌ها گرفته تا ظرف‌شویی و آوردن خواهر و برادرهای کوچک‌تر خود از وسط یک بازی، تشویق می شوند، احساس ارتباط و ارزش بیشتری می‌کنند. با این کار خلاقیت در کودک و قدرت حل مساله وی افزایش یافته و می توانید فرزند خود را با نقص هلیش در آغوش بگیرید.

ما به عنوان بزرگسالان می دانیم که کمال غیرواقعی است و برای بچه ها مهم است که این پیام را در اسرع وقت دریافت کنند. به بچه ها کمک کنید ببینند چه در تلویزیون باشد، چه در یک مجله یا در رسانه های اجتماعی دوستان، این ایده که دیگران همیشه شاد، موفق و کاملاً کامل هستند، خیالی و مخرب است. به عنوان مثال اگر کودک شما مشکل دیر صحبت کردن داشته یا در درک زبان گفتاری مساله دارد، یا اگر کودک شما به بیش فعالی در کودکان مبتلاست؛ او را متوجه کنید که نقص چیزی از ارزش او کم نمی کند.

  • آنها را برای موفقیت آماده کنید

چالش‌ ها برای بچه‌ها خوب است، اما آن ها باید فرصت‌هایی هم داشته باشند که در آن مطمئن شوند موفق می‌شوند. به کودک خود کمک کنید تا در فعالیت هایی شرکت کند که به او احساس راحتی و اعتماد به نفس کافی برای مقابله با چالش بزرگتر می دهد.

  • محبت خود را ابراز کنید

اجازه دهید فرزندتان بداند که شما او را بدون توجه به هر چیزی دوست دارید. برنده یا باخت در بازی بزرگ، نمرات خوب یا بد، حتی وقتی از دست او عصبانی هستید. به فرزندتان اطمینان دهید که او در هر زمانی عالی است و نه فقط وقتی کارهای بزرگ انجام می دهد. این کار ارزش فرزندتان را حتی زمانی که نسبت به خودش احساس خوبی ندارد، تقویت می کند.

  • به آنها ابزاری برای مقابله بدهید

واقعیت توسعه اجتماعی این است که ما انتظارات اجتماعی داریم که با افزایش سن یاد می‌گیریم با آنها مطابقت کنیم. من می‌دانم که می‌خواهیم فرزندانمان همیشه کسانی که هستند را دوست داشته باشند، اما مواقعی وجود دارد که ممکن است به آنها کمک کنیم تا رفتارهایشان را اصلاح کنند. بخشی از شرح وظایف ما به عنوان والدین این است که آنها را در طول دوره رشد به عنوان یک موجود اجتماعی در جهان راهنمایی کنیم. هدف قرار دادن اعتماد به نفس و عزت نفس، پایه و اساس ایمنی عاطفی در خانه را ایجاد می کند، که به فرزندانمان ابزاری می دهد تا آنچه را که ما نمی توانیم در سایر نقاط جهان کنترل کنیم، مدیریت کنند.

 

آنچه مهم است این است که شما در کنار آنها هستید و در هر قدم از راه، شخصیت آنها را جشن می گیرید. همانطور که آنها متوجه می شوند که در جهان چه کسانی هستند، در یک مرحله اجتماعی، خودشان خواهند فهمید که دوست داشتنی و خاص هستند. فرزند شما باید باور داشته باشد که می تواند هر کاری که در ذهنش است انجام دهد. متأسفانه برای بسیاری از کودکان، همیشه اینطور نیست. شما می‌توانید بهترین راهنمای نقش والدین برای فرزندتان باشید، زیرا با بزرگ‌تر شدن بچه‌ها متوجه می‌شوند که چه کسی هستند و بیشتر اینها از دید والدینشان نسبت به آنها ناشی می‌شود.

همچنین، هر عادت یا درسی که در سنین پایین آموزش داده شود، معمولاً تا آخر عمر به کودک می چسبد. بهتر است فرزندتان را از سنین پایین آماده کنید که چگونه اعتماد به نفس خود را افزایش دهد نه اینکه او را مجبور کنید وقتی بزرگتر می شود خودش همه چیز را بفهمد. تأثیر مثبت و دانش شما در مورد نحوه تعامل با فرزندتان به شما کمک می کند تا پیوندی بسازید که نمی توان آن را شکست.

  • اعتماد به نفس خود را مدل کنید

کودکان به والدین خود و افراد مسئول در زندگی خود نگاه می کنند. این به شما به عنوان یک والدین بستگی دارد که الگوی مثبتی بگذارید و به آنها جهت دهید. هدف این است که مطمئن شوید که آنها بزرگ می شوند تا به افرادی موفق با دیدگاه مثبت به زندگی تبدیل شوند و اخلاق خوب را بیاموزند.

  • از اشتباهات ناراحت نشوید

کودکان چیزها را متفاوت از بزرگسالان درک می کنند و با آنها ارتباط برقرار می کنند. اگرچه شما هم زمانی کودک بودید، اما به یاد آوردن احساسی که در جوانی داشتید دشوار است.از این رو، یادگیری دقیقاً چه چیزی به فرزندتان در زمانی که روز بدی را سپری می کند مهم است. بیشتر بر این تمرکز کنید که بدانید چگونه می توانید با فرزندتان ارتباط برقرار کنید، حتی زمانی که او از گوش دادن خودداری می کند. پدر و مادری پرورش دهنده باشید و رابطه ای راحت با فرزندتان ایجاد کنید.

  • آنها را تشویق کنید تا چیزهای جدید را امتحان کنند

اگر می خواهید بدانید که چگونه می توانید اعتماد به نفس را در یک کودک ایجاد کنید، باید به او اجازه دهید خطرات سالمی را بپذیرد. برای کمک به آنها در ایجاد عزت نفس و اعتماد به نفس، باید عقب بایستید و به فرزندتان اجازه دهید که فرصت ها را بپذیرد، تصمیم بگیرد و مسئولیت اعمالش را بپذیرد. از نجات فرزندتان از شکست خودداری کنید و اجازه دهید مشکلاتش را حل کند.

  • اجازه دهید بچه ها شکست بخورند

بسیاری از والدین بر این باورند که اگر فرزندان خود را برای تبدیل شدن به افراد بهتر تحت فشار قرار دهند، فراتر از همه انتظارات موفق خواهند شد. شما به‌عنوان یک والدین، ممکن است امیدوار باشید که روزی بنشینید و به موفقیت‌های فرزندتان افتخار کنید. متأسفانه، ممکن است فرزند شما به دلیل نوع تربیتی که مجبور به تحمل آن شده است، نتواند به پتانسیل کامل خود دست یابد.از این رو، بر یادگیری نحوه آموزش مجدد فرزندتان از اشتباهاتی که در درازمدت بر او تأثیر منفی می‌گذارد تمرکز کنید. به فرزندتان اعتماد داشته باشید و او را تشویق کنید که بهتر عمل کند اما مجبورش نکنید.

  • استقامت را تحسین کنید

یکی از روش های اصلی ایجاد اعتماد به نفس در کودکان شامل دادن فضا به آنها و عقب نشینی است. به جای تمجید از آنها، باید اجازه دهید کودک ریسک کند، خودش تصمیم بگیرد، مشکلات را حل کند و به هر کاری که شروع می کند پایبند بماند.

  • به بچه ها کمک کنید تا خودشان را پیدا کنند

وقتی صحبت از نحوه ایجاد اعتماد به نفس در کودک می شود، تشویق آنها به دنبال کردن علایق خود به تقویت اعتماد به نفس او کمک می کند. هنگامی که متوجه شدید که آنها به چه چیزی علاقه دارند، باید اطمینان حاصل کنید که آنها علایق خود را تا پایان دنبال می کنند. این می تواند هر چیزی مانند دویدن شنا یا شرکت در یک کلاس رقص باشد که کودک شما را تشویق می کند تا به دنبال علایق خود باشد و سرگرم شود. از طریق علایقشان با آنها بچسبید تا در نهایت احساس موفقیت کنند.

  • هدف گذاری کنید

همانطور که قبلا ذکر شد، اجازه دادن به فرزند شما برای انتخاب و تصمیم گیری در مورد ایجاد اعتماد به نفس در کودکان مهم است. وقتی بچه ها انتخاب می کنند، احساس اعتماد به نفس می کنند و شروع به بررسی عواقب تصمیمات خود می کنند. این می تواند کارهای ساده ای مانند انتخاب لباس هایی باشد که می خواهند بپوشند، که می تواند سطح اعتماد به نفس آنها را افزایش دهد. والدین نقش اساسی در رشد و ایجاد اعتماد به نفس کودکان در سنین مختلف فرزندشان دارند.

این مطلب را نیز بخوانید: مهمترین دلایل روانشناسی دیر حرف زدن در کودک

 

سایر راهکارها برای افزایش اعتماد به نفس کودک

روش‌های دیگری وجود دارد که والدین می‌توانند برای کمک به اعتماد به نفس فرزندشان از آنها استفاده کنند. سازگاری با این شیوه ها و ایجاد یک محیط امن برای کودک به آنها کمک می کند تا به افرادی با اعتماد به نفس تبدیل شوند.

  • تلاش را جشن بگیرید

تعریف و تمجید بیش از حد از فرزندتان بیشتر از اینکه فایده داشته باشد، ضرر دارد. اعتماد به نفس ناشی از احساس امنیت و دوست داشتن است و همچنین شایستگی را توسعه می دهد. تمجید بیش از حد از فرزندانتان می تواند مضر باشد برای مثال، اگر مدام به آن‌ها بگویید که در انجام کارهای کوچک کار فوق‌العاده‌ای انجام می‌دهند، نیازی به پیشرفت در خود نخواهند دید. باید به فرزندتان اجازه دهید همه چیز را خودش امتحان کند، شکست بخورد و دوباره تلاش کند. کلید ایجاد اعتماد به نفس در کودک از تمرین و تلاش ناشی می شود.

  • انتظار داشته باشید که آنها وارد میدان شوند

وقتی صحبت از ایجاد اعتماد به نفس در کودک می شود، باید فرصت هایی را برای آنها فراهم کنید تا شایستگی های خود را به نمایش بگذارند و به آنها اجازه دهید احساس کنند که سهم آنها در خانه ارزشمند است. برخی از کارهای خانه که بچه ها می توانند به آنها کمک کنند عبارتند از چیدن سفره، پخت و پز و مرتب کردن رختخوابشان.

بسیاری از والدین بر این باورند که اگر فرزندان خود را برای تبدیل شدن به افراد بهتر تحت فشار قرار دهند، فراتر از همه انتظارات موفق خواهند شد. شما به‌عنوان یک والدین، ممکن است امیدوار باشید که روزی بنشینید و به موفقیت‌های فرزندتان افتخار کنید. متأسفانه، ممکن است فرزند شما به دلیل نوع تربیتی که مجبور به تحمل آن شده است، نتواند به پتانسیل کامل خود دست یابد از این رو، بر یادگیری نحوه آموزش مجدد فرزندتان از اشتباهاتی که در درازمدت بر او تأثیر منفی می‌گذارد تمرکز کنید. به فرزندتان اعتماد داشته باشید و او را تشویق کنید که بهتر عمل کند اما مجبورش نکنید.

  • آنها را برای موفقیت آماده کنید

یکی از روش های اصلی ایجاد اعتماد به نفس در کودکان شامل دادن فضا به آنها و عقب نشینی است. به جای تمجید از آنها، باید اجازه دهید کودک ریسک کند، خودش تصمیم بگیرد، مشکلات را حل کند و به هر کاری که شروع می کند پایبند بماند.

  • عشق خود را نشان دهید

بگذارید فرزندانتان بدانند که شما آنها را بدون قید و شرط دوست دارید، این به ایجاد اعتماد به نفس در کودکان کمک می کند. حتی زمانی که شکست می خورند یا تصمیمات بدی می گیرند از آنها حمایت کنید. از تحسین کردن آنها فقط زمانی که در تحصیلات یا برنامه های فوق برنامه خوب عمل می کنند خودداری کنید زیرا آنها تصور می کنند که شما آنها را فقط در لحظات اوج دوست دارید و نه در هنگام شکست آنها.

کلام آخر

به یاد داشته باشید که ایجاد اعتماد به نفس فرآیندی تدریجی است و هر کودکی منحصر به فرد است. شکیبایی، ثبات و رویکرد حمایتی کلید کمک به کودکان برای ایجاد حس ارزشمندی قوی و اعتماد به نفس نسبت به توانایی‌هایشان است.

برچسب ها: بدون برچسب

یک دیدگاه بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلدهای الزامی با * نشان گذاری شده اند