تست افسردگی بک

یکی از روش های تشخیص اختلالات روانی از جمله افسردگی، اضطراب و … استفاده از انواع آزمون ها و تست هایی است که هنجاریابی شده و در اختیار روانشناسان و عموم مردم قرار گرفته است. برای اختلال افسردگی و تشخیص شدت و میزان آن تست های بسیاری طراحی شده که معروف ترین آن ها تست افسردگی بک BDI (Beck Deppresion inventory) است.

این تست افسردگی بک تا به حال بیشترین استفاده را برای روانشناسان و حتی افراد برای تشخیص شدت افسردگی دارد که در دو نسخه ارائه و طراحی شده است. در این مقاله به بررسی و شرح این تست به همراه سوالات و روش نمره گذاری و تفسیر آن ها می پردازیم.

 

تست افسردگی بک چیست

افسردگی یک اختلال روانی شایع است که به همراه علائم و نشانه هایی مثل خلق پایین و عدم علاقه به انجام برخی کارها ظاهر می شود و گاهی تا مدت های زیاد دامن گیر افراد می شود. محققین و روانسنج های بسیاری تلاش های زیادی برای تشخیص راحت تر این اختلال کرده اند و تا به حال موفق بوده اند. یکی از روش های تشخیص این اختلال استفاده از تست افسردگی بک است.

پرسشنامه افسردگی بک (BDI) از بین تست های روانشناسی افسردگی که برای سنجش این اختلال تهیه شده است از جمله مناسب ترین تست ها است. این آزمون دارای 21 ماده و سوال بوده که علائم جسمی، رفتاری و شناختی را اندازه گیری می کند. سوالات 4 گزینه ای بوده که به صورت 0 تا 3 نمره گذاری می شوند که درجات مختلفی از افسردگی را از خفیف تا شدید تعیین می کنند. آزمون بک مناسب افراد بالای 13 است.

این آزمون نسخه دوم دیگری به نام آزمون افسردگی بک ویرایش دوم (BDI-II) داشته که شکل بازنگری شده پرسشنامه افسردگی بک است. این فرم در مقایسه با فرم اولیه بیشتر با DSM-IV (راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی) همخوان است. علاوه بر این ویرایش دوم این تست که در ادامه سوالات آن را مشاهده می کنید تمام عناصر و علائم افسردگی را در بر می گیرد. این آزمون نمره 0 تا 63 دارد و مانند نسخه اول داراری 21 ماده 4 گزینه ای از 0 تا 3 است.

در تست افسردگی بک نسخه دوم 4 ماده از ویرایش قبلی حذف شده است و به جای آن ها ماده های دیگری اضافه شده اند، همچنین سوالات 16 و 18 به گونه ای هستند که به شدت افسردگی حساس تر باشد.

سوالات تست افسردگی بک

سوالات تست افسردگی بک ویرایش دوم (BDI-II) شامل 21 مورد است، جملات داخل هر سوال را با دقت خوانده و سپس یکی از آن ها را که بهتر از همه گویای احساس شما در طی دو هفته گذشته است انتخاب کنید. اگر بیش از یک جمله در سوال برای شما صدق می کند آن که بیشتری عدد را دارد انتخاب کنید. در هیچ یک از جملات بیشتر از یک جمله انتخاب نشود.

1. 
بخش نخست:غمگینی

2. 
بخش دوم:بدبینی

3. 
بخش سوم:احساس شکست

4. 
بخش چهارم:نارضایتی

5. 
بخش پنجم:احساس گناه

6. 
بخش ششم:انتظار تنبیه

7. 
بخش هفتم:دوست نداشتن خود

8. 
بخش هشتم:خود سرزنشی

9. 
بخش نهم:افکار خودکشی

10. 
بخش دهم:گریه کردن

11. 
بخش یازهم:بی قراری

12. 
بخش دوازهم:کناره گیری اجتماعی

13. 
بخش سیزدهم:بی تصمیمی

14. 
بخش چهاردهم:بی ارزشی

15. 
بخش پانزدهم:از دست دادن انرژی

16. 
بخش شانزدهم:تغییر در الگوی خواب

17. 
بخش هفدهم:تحریک پذیری

18. 
بخش هجدهم:تغییر در اشتها

19. 
بخش نوزدهم:اشکال در تمرکز

20. 
بخش بیستم:خستگی پذیری

21. 
بخش بیست و یکم:کاهش علاقه جنسی