مرکز مشاوره کودک داناک مشاور افتخار دارد که در طی سالیان فعالیت خود توانسته به دو شیوه مشاوره حضوری و مشاوره تلفنی خدمت رسان شما هموطنان عزیز باشد.

لزوم مشاوره با مشاور کودک

کودکی دوران شکل گیری شخصیت انسان است ؛ و آگاهی پدر و مادر از روش های صحیح و به روز تربیت و آموزش کودک ؛ در برخورد و رفتار مناسب با کودکشان تاثیر به سزایی دارد. والدین علاوه بر تامین و فراهم کردن شرایط رفاهی مناسب ، باید روش های صحیح تربیت ، تنبیه ، تشویق ، آموزش و … را برای شکل گیری شخصیت به کار گیرند. از آنجایی که روانشناسی کودکان و پیچیدگی های مربوط به آن ، تخصصی ، ضروری و حساس است ، لزوم مشاوره با متخصص مشاوره کودک مشخص می‌شود.

مشاوره کودک در چه زمینه هایی انجام می شود؟

مراجعان موضوعات و مشکلات متفاوتی در مورد کودکان خود بیان می کنند که گاه دلیل اصلی آن مشکل از نظر پدر و مادر پنهان است و نیاز به ریشه یابی توسط مشاور کودک دارد ؛ ولی به صورت کلی مشکلات مربوط به کودکان موارد زیر است :

  • اصرار بر خواسته خود
  • بیش فعالی
  • پرخاشگری
  • سوالات جنسی کودکان
  • دروغ گویی
  • زور گویی در محیط خانواده یا مدرسه
  • ترس
  • گریه و لجبازی
  • عدم تمرکز
  • خجالتی بودن
  • استرس و اضطراب
  • مشکلات ارتباطی با سایرین
  • و سایر موارد

چرا مشاوره تلفنی کودک؟

مشکلات پیدا کردن روانشناس کودک متخصص و با تجربه ، مشغله های کاری والدین ، صرف وقت ، صرف هزینه زیاد ، اتلاف وقت و انرژی در مسیر رفت و آمد و … باعث شده است که بسیاری از والدین از کمک و همراهی متخصصین مشاوره کودک بهره مند نشوند ؛ درحالیکه مرکز مشاوره تخصصی تلفنی داناک مشاور با مجوز رسمی ، با همراهی مشاورین و متخصصین با تجربه تربیت کودک افتخار دارد که تاکنون توانسته پاسخگوی سوالات و رفع مشکلات هم‌وطنان از طریق مشاوره تلفنی باشد.

این مطلب را نیز بخوانید: بیش فعالی در کودکان

مشاوره حضوری کودک

همانطور که می دانید کودکان هم مانند بزرگسالان دغدغه هایی دارند که نمی توانند به تنهایی آن ها را برطرف کنند. این مسائل به طور مستقیم می تواند بر سلامت و روحیه آن ها تاثیر بگذارد. خانواده ها در این میان برای برقراری ارتباط با کودکانشان و کمک به آن ها نقش بسیار مهمی را بر عهده دارند. مشاوره حضوری کودک موثرترین راهکاریست که والدین می توانند نحوه صحیح برخورد با کودک و حل مشکلات آن ها را آموخته و در برابر کودکانشان به کارگیرند.

درواقع مشاوره حضوری کودک به ریشه یابی مسائل توسط والدین و رفع تنش ها کمک می کند. کودکان با توجه به شرایط سنی که در آن قرار دارند بسیار متفاوت از بزرگسالان رفتار می کنند. دیدگاه ها، خواسته ها و دغدغه های مربوط به خود را دارند و در دنیای کودکانه خود با مشکلاتی مواجه می شوند که به شدت به کمک والدین نیاز خواهند داشت. امروزه با توجه به دغدغه های فراوان والدین برای اینکه آن ها بتوانند کودکشان را به درستی تربیت کرده، رفتار هایش را کنترل کنند و اساسا به رفع چالش های به وجود آمده برای او بپردازند، بهره مندی از مشاوره کودک یک راهکار طلاییست.

راهکارهای مشاوره کودک تلفنی

بیان مشکلاتی مانند :

این مطلب را نیز بخوانید: ناسازگاری کودک

  • شیوه صحیح تربیت کودک و برخورد مناسب در هر سن
  • انتخاب اسباب بازی یا بازی و داستان مناسب دختر و پسر
  • سوالات جنسی و سوالات دینی و اعتقادی کودکان
  • مراحل رشد کودکان در هر دوره سنی
  • مشکل ناخن جویدن و دستشویی رفتن کودکان

و دریافت جواب هر کدام از موارد بالا را بنا بر حسب شرایط و موقعیت خانواده و کودک می توان با تماس تلفنی و مشاوره با روانشناسان کودک دریافت کرد.

سوالات متداول مشاوره کودک

علل و ریشه دروغ گویی ، زورگویی ، پرخاشگری ، لجبازی ، گریه کودکان چیست ؟

پاسخ صحیح به سوالات و کنجکاوی های جنسی کودکان چیست ؟

راه حل کم کردن حسادت کودک نسبت به خواهر و برادر کوچک تر چیست ؟

چگونه پدر و مادر می توانند الگو مناسبی برای کودکان باشند ؟

چگونه در برابر اصرار و گریه کودک برای رسیدن به خواسته اش رفتار کنیم ؟

آیا انرژی زیاد و شیطنت و فعالیت زیاد کودکان نشانه بیش فعالی است ؟

بهترین روش تنبیه و تشویق کودکان چیست ؟

بهترین زمان شروع آموزش فرزند (به عنوان مثال : آموزش زبان انگلیسی) چه موقع است ؟

نحوه برخورد صحیح با رفتار نامناسب کودک چیست ؟

چگونه فرزند خود را برای رفتن به مهدکودک یا مدرسه علاقه مند کنیم ؟

بازی ها ، داستان ها و قصه های مناسب سن کودک (دختر و پسر) چیست ؟

طلاق والدین چه تاثیری بر کودکان دارد ؟

تاثیر جملاتی مانند «دوستت ندارم» و «بچه بدی ای» چیست و چه پیامد هایی دارد ؟

شیوه های تربیتی متفاوت (پدر و مادر ، پدربزرگ و مادربزرگ مربیان مهدکودک و معلمان مدرسه) و عدم هماهنگی بین آن ها چه تاثیری بر کودک می‌گذارد ؟

بعضی از زمینه هایی که یک مشاور کودک میتواند کمک کند:

اوتیسم کودک

اوتیسم کودک معمولا با نشان هایی ظاهر می شود که والدین بیشتر در رفتار آن ها می توانند به این موضوع پی ببرند. این کودکان در رفتار های عادی مانند سایر هم سن و سالانشان نیستند. با دیگران ارتباط برقرار نمی کنند. تمایلی به بازی ندارند و مدام کلمات را تکرار می کنند. والدین می توانند از طریق مشاوره تلفنی کودک مهارت های رفتاری و کلامی لازم را به فرزندان خود انتقال دهند و به آن ها در درمانشان کمک فوق العاده ای کنند.

این مطلب را نیز بخوانید: کودک آزاری

بیش فعالی کودک

بیش فعالی کودکان که نوعی اختلال روانی می باشد سبب نمایان شدن فعالیت های مداوم و برخی رفتار های غیرمنتظره در آن ها می شود. این کودکان بسیار پر جنب و جوش هستند و نشانی از آرامش در آن ها دیده نمی شود. مشاوره تلفنی کودک موجب افزایش سطح آگاهی والدین از بیش فعالی کودک و درکی درست از بیماریشان می شود. در نتیجه با تکنیک های مختلفی که روانشناس به آن ها می آموزد می توانند در درمان کودک خود نقش مهمی را ایفا نمایند.

سوالات جنسی کودکان

سوالات جنسی کودکان یکی از مهم ترین مسائلیست که والدین نباید آن را بی اهمیت تلقی کرده و یا با داشتن این اندیشه که کودک سن کمی دارد به سوالاتش پاسخ ندهند. غفلت از این موضوع سبب می شود تا کودک پاسخ سوالات جنسی خود را به روش های غلط بدست آورد. مشاوره تلفنی کودک در این رابطه به والدین خواهد آموخت که چطور روند تربیت جنسی کودک را در مسیر درست هدایت کنند و پاسخگوی سوالات جنسی او باشند.

این مطلب را نیز بخوانید: خلاقیت

کمرویی و خجالت کودک

کمرویی و خجالت کودک که سبب گوشه گیری کودک و ایجاد یک شخصیت منزوی در بزرگسالی در وی خواهد شد باید توسط والدین جدی گرفته شود. مشاوره تلفنی کودک به راحتی این امکان را در اختیار والدین خواهد گذاشت تا با کشف علت های کمرویی و خجالت کودک به او کمک کنند تا روابط بهتر و بیشتری را با اطرافیان و دوستان خود برقرار نماید.

پرخاشگری کودک

پرخاشگری کودک می تواند به علت های مختلفی از جمله رفتار نادرست والدین، اختلالات روانی کودک و یا حتی بیش فعالی در آن ها بروز کند. در این حالت نحوه یک برخورد صحیح و قابل کنترل در برابر کودک از اهمیت قابل توجهی برخوردار است که توسط والدین او باید صورت گیرد. آگاهی یافتن از نوع رفتار های درست تنها از طریق مشاوره تلفنی کودک و صحبت با یک روانشناس زبده و آگاه، امکان پذیر خواهد بود.

شب ادراری کودک

شب ادراری در کودکان یکی از مشکلات شایع در کودکان بخصوص پسر بچه هاست که پس از سن پنج سالگی چندین بار در طول یک هفته مشاهده می شود. علاوه بر اینکه برای درمان این معضل در کودکان، باید به پزشک مراجعه نمود تا از لحاظ جسمی وضعیت او ارزیابی شود، مشاوره تلفنی کودک نیز می تواند با آموزش تکنیک های مناسب به والدین، به آن ها در نحوه برخورد صحیح و کمک به فرزندشان که در این وضعیت بغرنج قرار گرفته است و مسلما خود او نیز از این بابت رنجیده خاطر خواهد شد، کمک شایانی کند.

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره خانواده

فحش دادن در کودکان

چرا بچه ها این کار را می کنند؟ کودکان خردسال اغلب فحش می دهند زیرا در حال کشف زبان هستند. آنها ممکن است یک کلمه جدید را آزمایش کنند، شاید برای درک معنای آن. گاهی اوقات زمانی که کودکان در حال یادگیری بیان کلمات هستند،گاهی فحش دادن به طور تصادفی اتفاق می افتد. کودکان همچنین ممکن است سعی در ابراز احساسی مانند ناامیدی داشته باشند.

کودکان از فحش دادن دیگران تقلید می کنند. اسپرلینگ می گوید: «تقلید بخش بزرگی از توسعه است. بچه ها بعد از اینکه کسی انگشت پایشان را خرد می کند یا سر راننده دیگری فریاد می زند، می بینند و می شنوند و تصمیم می گیرند آن را امتحان کنند. بخشی از این تقلید از خواهر و برادر یا والدین است. بخشی به دلیل گرفتن توجه از دیگران است.

در برابر فحش دادن و بد دهنی کودکان چه کاری انجام دهیم؟

1. واکنش زیادی نشان ندهید سعی کنید طوری رفتار کنید که انگار کلمه ای کاملا بی ضرر گفته است. و سعی کنید که نخندید. اگر سر فرزندتان فریاد بزنید یا عصبانی شوید، بدون این که بخواهید باعث فحش دادن بیشتر فرزندتان می شوید .سعی کنید آرامش خودتان را حقظ کنید.

2. همدردی کنید، سپس در مورد بددهنی کودکتان حرف بزنیداگر فرزندتان به دلیل ناراحتی یا عصبانیت فحش داده است با او همدردی کنید. به نظر می رسد که شما واقعاً ناراحت هستید. بعداً بنشینید و با فرزندتان صحبت کنید.

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره تحصیلی

3. معنی کلمات استفاده شده در فحش را توضیح دهید .به امکان زیاد که فرزند شما معنی کلمه دشنام را متوجه نمی شود. بنابراین، اگر آنها به اندازه کافی بزرگ هستند، معنی آن را برای آنها توضیح دهید.

4. توضیح دهید که چرا فحش دادن دیگران را آزار می دهد.مهم است توضیح دهید: «بسیاری از مردم فحش دادن را دوست ندارند. برای آنها عصبانی یا توهین آمیز به نظر می رسد، به خصوص اگر از دهان کودک خارج شود. اگر والدین دیگر فحش دادن شما را بشنوند، نمی خواهند که شما با فرزندشان ارتباط داشته باشید.

5. کلمات جایگزین را پیدا کنید گاهی اوقات یک کودک می خواهد از یک کلمه قوی استفاده کند تا تاثیر کلام خود را بیشتر کند بنابراین، بررسی کنید که فرزندتان از چه کلمات مناسب دیگری می تواند استفاده کند. و جایگزین‌ها را به او آموزش دهید.

6. به کودک خود بیاموزید که خشم خود را مدیریت کند واقعاً مهم است که به فرزندتان راه‌هایی را بیاموزید تا در لحظه آرام شود.

7. از بازی استفاده کنید به او نشان دهید که اگر در شرایط کودکتان بودید از چه کلمات مناسبتری استفاده می کردید .

8. خودتان هم فحش دادن و بد دهنی را رها کنید . اکثر کودکان می گویند آن را از والدین خود شنیده اند.

9. اگر فرزند شما مطلقاً نمی تواند فحش دادن را متوقف کند، سعی کنید کلملت را طور دیگری تلفظ کنید که دیگر معنی ناخوشایند نداشته باشد .یا موضوع صحبت را عوض کنید.

10.وقتی کودک از کلمات مناسب استفاده می کند او را تشویق کنید .

رفتار پرخاشگرانه در کودکان

اقداماتی است که به قصد آسیب رساندن به شخص دیگری انجام می شود. با این حال، در مورد یک کودک، هدف آنها باید در نظر گرفته شود.زیرا هر کودکی همبازی خود را به قصد آسیب رساندن به آنها هل نمی دهد. یک دلیل این است که کودکان خردسال فاقد توانایی های زبانی و اجتماعی هستند. فرشتگان کوچک پرخاشگری را ، ابزاری ضروری برای ابرازوجود خود می دانند. خشم باعث می شود تا ادعای خود را مطرح کنند و حقوق خود را تثبیت کنند.

پرخاشگری در کودک

علل رفتار پرخاشگرانه کودکان

برخی از مشکلات اساسی پزشکی و موقعیت های زندگی نیز می توانند باعث پرخاشگری شوند. از اینرو، اولین قدم در درمان پرخاشگری این است که بفهمیم چه چیزی باعث پرخاشگری شده است.

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره با موبایل

 مسائل خشم
 سرخوردگی
 محیط پر استرس
 تروما

بسیاری از اقدامات پرخاشگرانه کودک ناشی از مسائل خشم است. در نتیجه، مسائل خشم کودک ناشی از عدم آگاهی کودکان از مکانیسم های مقابله ای مناسب است. اغلب، کودکان خردسال در محوطه مدرسه توسط بچه های دیگر مورد آزار و اذیت قرار می گیرند. این بی ثباتی و توهین روانی باعث تأثیر منفی مزاج می شود. علاوه بر این، یک سبک تربیتی خشن یا اجباری می‌تواند تأثیر روانی نامطلوبی بر کودک داشته باشد.کودکانی که استرس تسکین ناپذیر دائمی دارند، مشکلات خشم دارند.

نا امیدی

پرخاشگری را می توان در کودکانی که به خواسته های خود نمی رسند مشاهده کرد. کودکان مبتلا به اختلال هوشی، از جمله اوتیسم، در این دسته قرار می گیرند. کودکانی که دارای اختلال شناختی هستند، انتقال احساسات خود را دشوار می دانند.

رفتار کودک – سرخوردگی

کودکان مبتلا به بیماری های شناختی ممکن است پرخاشگر شوند. و معمولاً به این دلیل است که آنها در مقابله با مشکل عملکرد ضعیفبی دارند .در نتیجه، ممکن است احساس اضطراب یا تحریک کنند. در حالت سرخوردگی وضعیت بیشتر تشدید می‌شود، زیرا آنها راه‌ حلی برای ابراز وجود ندارند. بنابراین، آنها به دلیل ناامیدی تمایل به سرکوب دارند. در نتیجه، پرخاشگری می تواند مظهر تکانشگری هم باشد.

محیط پر استرس

روانشناسی رفتار پرخاشگرانه کودک بیان می کند که رشد روانشناختی کودک در محیط های استرس زا با مشکل مواجه می شود. قرار گرفتن در معرض خشونت در خانه و اجتماع می تواند باعث ایجاد پرخاشگری در کودک شود.

این مطلب را نیز بخوانید: درمان مشکلات خانوادگی

رفتار کودک ومحیط استرس زا

برخی از کودکان با تماشای مشاجره والدین خود در تمام طول زندگی خود بزرگ می شوند. این کودکان مستعد خشونت و پرخاشگری هستند. آنها به سختی می توانند با موانع زندگی کنار بیایند. در نتیجه، کودک اغلب به دلیل نداشتن یک محیط خانوادگی سالم به بیراهه می رود.

ضربه

فشارمحیط به آنها می تواند باعث خشونت در نوجوانان شود. به عنوان مثال، کودکان ممکن است به دلیل یک رویداد آسیب زا پرخاشگر شوند. بعلاوه، یک بیماری عاطفی زمینه ای می تواند وضعیت را بدتر کند.

چگونه با رفتار منفعل-پرخاشگرانه در کودک برخورد کنیم؟

وقتی کودک شما پرخاشگرانه رفتار می کند، بسیار مهم است که در مورد آن با او صحبت کنید زیرا باید در جوانی چنین رفتاری را کنار بگذارد.به آنها اجازه دهید با آرامش و خونسردی عواقب رفتار خود را بدانند. در نتیجه، فرزند شما می‌تواند یاد بگیرد که به ناامیدی و سایر احساسات مهم‌تر پاسخ مناسب‌تری بدهد.در اینجا چند راهکار وجود دارد که می توانید برای مقابله با رفتار منفعلانه-پرخاشگرانه کودک خود به کار بگیرید:

1. محدودیت های زمانی تعیین کنید و آنها را از عواقب آن آگاه کنید
2. به رفتار خوب پاداش دهید
3. از اعمال رفتار پرخاشگرانه خودداری کنید

عواقب پرخاشگری کودک را به او گوشزد کنید

اجازه دهید فرزندتان بداند که محدودیت زمانی برای انجام کاری دارد. و اگر آن‌ها این محدودیت زمانی را رعایت نکردند، تلفن یا رایانه‌شان را تا زمانی که کارشان را کامل کنند، توقیف کنید. بازه زمانی انجام کاررا معقولانه در نظر بگیرید.

به رفتار خوب پاداش دهید

توجه و تمجید از رفتار مناسب و غیر پرخاشگرانه فرزندتان کار بسیار خوبی است. به فرزندان خود بگویید که به خاطر کار عالیشان به آنها افتخار می کنید. هر چقدر هم که کار کوچک باشد.به‌علاوه، برای تقویت عشق به فرزندتان ، چیزی مانند «شما باید به خودتان افتخار کنید» را به آنها بگویید، زیرا کودکان به این اطمینان نیاز دارند که والدینشان به آنها افتخار می‌کنند. در نتیجه، سیستم پاداش، حس ارزشمندی کودک را افزایش می دهد .

از اعمال رفتار پرخاشگرانه خودداری کنید

لحظه ای که کنترل احساسات خود را از دست می دهید همان لحظه ای است که فرزندتان احساس می کند اقداماتش موفق بوده است. بنابراین، حتی زمانی که تحمل خیلی سخت می شود، حفظ خلق و خوی شما ضروری است.

تربیت جنسی کودک

شما می توانید از رفتار جنسی به عنوان فرصتی برای کمک به یادگیری کودک خود استفاده کنید. نکته اصلی گوش دادن، صحبت کردن و پاسخ دادن به سؤالات آشکار، صادقانه و به گونه ای است که کودک شما بتواند درک کند. در این سن شما می توانید در مورد اعضای عمومی و خصوصی بدن، تفاوت بین اعضای بدن صحبت کنید. مکالمات اولیه در مورد رابطه جنسی این پیام را می دهد که رابطه جنسی و تمایلات جنسی بخش های سالم زندگی هستند.

برای کودکان مهم است که از مراجعه به شما برای اطلاعات قابل اعتماد و صادقانه احساس خوبی داشته باشند.کودکان خردسال ممکن است بخواهند در مورد اجساد و محل تولد نوزادان بدانند.چیزها را به طوری توضیح دهید که کودکان بتوانند آن را درک کنند.

این مطلب را نیز بخوانید: رویکرد های روانشناسی

صحبت در مورد رابطه جنسی و جنسیت افراد با خردسالان

صحبت در مورد جنسیت، تمایلات جنسی و بدن از زمانی که کودک شما جوان است می تواند به کودک شما کمک کند تا بفهمد که رابطه جنسی جزبخش های سالم زندگی هستند.گفتگوهای باز و صادقانه در زمانی که کودک شما جوان است می تواند گفتگوهای بعدی را آسان تر کند. این است که فرزندتان می‌تواند برای کسب اطلاعات آشکار، صادقانه و قابل اعتماد نزد شما بیاید، و اینکه از پرسیدن در مورد جنسیت و تمایلات جنسی از شما ترس یا خجالت نداشته باشد.خبر خوب این است که صحبت کردن در مورد سکس و تمایلات جنسی یک مکالمه یکباره نیست که باید دقیقاً آن را درست انجام دهید. این مکالمه ای است که با رشد کودک شما ادامه می یابد و تکامل می یابد.

توضیح مسائل جنسی به کودکان

اول، تصدیق کنید که فرزندتان ممکن است کنجکاو باشد و آنچه را که قبلاً می‌داند، بیابید. برای مثال، «فکر می‌کنید بچه‌ها از کجا می‌آیند؟» یا در مورد اینکه« بچه‌ها از کجا می‌آیند چه شنیده‌اید؟»

توضیح مسائل جنسی به کودکان

دوم، هرگونه اطلاعات نادرست را تصحیح کنید و حقایق را ارائه دهید.

سوم، از گفتگو به عنوان فرصتی برای صحبت در مورد افکار یا احساسات خود استفاده کنید. به عنوان مثال، بعضی از مردم واقعاً می خواهند وقتی آماده هستند بچه دار شوند; افراد دیگر اصلاً در مورد بچه دار شدن مطمئن نیستند.

چگونه در مورد جنسیت، تمایلات جنسی و بدن با کودکان صحبت کنیم

مسائل را در سطح فرزندتان توضیح دهید طوری توضیح دهید که فرزندتان بتواند آن را درک کند. به عنوان مثال، یک کودک 6 ساله توضیح طولانی در مورد تخمک گذاری نمی خواهد،.بهتر است توضیحات خود را مختصر، واقعی و مثبت نگه دارید. اگر بتوانید این کار را انجام دهید، فرزندتان احساس می کند که هر زمان که اطلاعات بیشتری بخواهد می تواند به شما مراجعه کند.ابه عنوان مثال آلت تناسلی، کیسه بیضه، بیضه، فرج، واژن. نام علمی اعضای بدن را بگویید. این کمک می کند که صحبت کردن در مورد این قسمت های بدن ما سالم و خوب باشد. و اگر فرزند شما نام صحیح اعضای بدن را بداند، می‌تواند در صورت نیاز با شما یا افرادی مانند پزشکان به وضوح در مورد بدن خود صحبت کند.

این مطلب را نیز بخوانید: مشاوره روانشناسی

شما می‌توانید با صحبت کردن در مورد «بعضی» یا «اکثر» افراد همه جنسیت‌ها را شامل شوید ، برای مثال، برخی افراد آلت تناسلی دارند و برخی افراد فرج دارند. اگر لازم است بگویید ;نمی دانم ; فرزند شما فقط باید بداند که می تواند هر چیزی را از شما بپرسد. اگر نمی‌دانید چه بگویید، به فرزندتان بگویید که خوشحال هستید که او سؤال کرده است، پاسخ را نمی‌دانید، و به دنبال اطلاعاتی می‌گردید و به او پاسخ می‌دهید.

برخی از کودکان سؤالات زیادی نمی پرسند، بنابراین ممکن است لازم باشد مکالمه ای را شروع کنید. به عنوان مثال، اگر کسی در تلویزیون در مورد بارداری صحبت می کند، می توانید بگویید: تلویزیون در مورد بارداری صحبت می کرد. این باعث شد که بپرسم آیا می دانید این چیست؟برای برخی از کودکان صحبت کردن بدون تماس چشمی آسان تر است، بنابراین می توانید برنامه ریزی کنید زمانی که شما و فرزندتان در ماشین سفر می کنید صحبت کنید. ممکن است از صحبت در مورد تمایلات جنسی یا استفاده از کلماتی مانند آلت تناسلی; یا ;واژن هنگام صحبت در مورد بدن احساس خجالت یا ناراحتی کنید. اشکالی ندارد.

0-2 سال: در مورد جنسیت و بدن چه باید گفت

شما می توانید از لحظات روزمره برای کمک به کودک خود برای یادگیری بدن استفاده کنید. به عنوان مثال، زمان حمام کردن یا زمانی که به کودک خود کمک می کنید لباس بپوشد، زمان خوبی برای معرفی نام اعضای بدن است.

2-3 سال: در مورد جنسیت و بدن چه باید گفت اکثر کودکان 2-3 ساله در مورد بدن خود و سایر کودکان بسیار کنجکاو هستند. آنها همچنین متوجه خواهند شد که بدن های مختلف دارای قسمت های مختلف بدن هستند. ممکن است فرزندتان از شما بپرسد که چرا یا بگوید: «این چیست؟» می‌توانید به فرزندتان بیاموزید که هر عضوی از بدن یک نام و «وظیفه» خاص خود را دارد.

4-5 سال: در مورد جنسیت، تمایلات جنسی و بدن چه باید گفت

کودکان 4-5 ساله اغلب می پرسند که نوزادان از کجا آمده اند. آنها می توانند درک کنند که کودک در رحم رشد می کند و برای بچه دار شدن به یک اسپرم (مانند یک دانه کوچک) و یک تخمک (مثل یک تخمک کوچک) نیاز دارید.اگر فرزندتان بپرسد «از کجا آمده‌ام؟»، می‌توانید بپرسید، «نظر شما چیست؟» این به شما کمک می‌کند بفهمید که فرزندتان واقعاً چه می‌پرسد و چقدر کودکتان می‌فهمد. شما می توانید یک توضیح ساده مانند کودکان در محلی در داخل بدن به نام رحم رشد می کنندارائه دهید.

اگر باردار هستید، ممکن است فرزندتان بپرسد: «بچه از کجا بیرون می‌آید؟» پاسخی ساده اما دقیق مانند «کودک در رحم من در حال رشد است» بدهید. هنگامی که رشد کودک به پایان می رسد، ممکن است از طریق کانال زایمان که واژن نامیده می شود، خارج شود. یا ممکن است از بریدگی باشد که پزشکان روی
شکم من ایجاد می کنند.

این مطلب را نیز بخوانید: حل مشکل

6-8 سال: در مورد جنسیت، تمایلات جنسی و بدن چه باید گفت

در سن 6 سالگی، بسیاری از کودکان علاقه مند هستند که چگونه نوزادان ساخته می شوند و ممکن است سوالاتی بپرسند.اگر کودک شما می پرسد:چگونه کودک وارد رحم شما شد؟ از کودک خود بپرسید که او چه فکر می کند. این به شما کمک می کند تا آنچه را که فرزندتان قبلاً می داند، و به همان اندازه که راحت هستید اطلاعات بدهید. به عنوان مثال، برای ایجاد یک نوزاد، یک اسپرم و یک تخمک به هم می پیوندند.واین زمانی اتفاق می افتد که پدر و مادرهر دو بخواهند. و برای کودکانان نیست .

می‌توانید با این سؤال که «تا به حال به این فکر کرده‌اید که چگونه به دنیا آمده‌اید و از کجا آمده‌اید؟» مکالمه را آغاز کنید یا ممکن است فردی را ببینید که باردار است و به فرزندتان بگویید: « یک بچه در درونشان در حال رشد است. آیا می دانید که کودک چگونه به آنجا می رسد؟

این ایده خوبی است که قبل از شروع بلوغ با کودک خود در مورد بلوغ و چگونگی تغییر بدن در بلوغ صحبت کنید. این ممکن است زمانی باشد که فرزند شما حدود 6-8 سال دارد.اگر فرزندتان با سکس یا پورنوگرافی مواجه شد، آرامش خود را حفظ کنید.این می تواند فرصتی باشد تا با فرزندتان در مورد اینکه چه چیزی برای بچه ها خوب است و چه چیزی خوب نیست صحبت کنید. و صحبت در مورد این مسائل یکی از بهترین راه ها برای ایمن نگه داشتن فرزندتان در فضای آنلاین است.

https://raisingchildren.net.au/school-age/development/sexual

Aggressive Child Behavior Psychology: Causes & Ways To Deal

https://www.parent4success.com/2021/09/29/10-ways-to-stop-your-child